Marcella Hazan - De klassieke Italiaanse keuken

De klassieke Italiaanse keuken

Een boek van Marcella Hazan

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De klassieke Italiaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de ‘godmother of Italian cooking’.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met saus met gesmoorde uien

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, reuzel, spaghetti, tonnarelli, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / warme sauzen
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Macedonia - Gemarineerd gemengd fruit

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, appel, banaan, bessen, citroenrasp, citroensap, fijne tafelsuiker, kersen, likeur, mandarijn, mango, meloen, peer, perzik, pruimen, sinaasappelsap en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Koude forel in sinaasappelmarinade

Ingrediënten:
baars, bloem, citroensap, forel, italiaanse vermout, olijfolie, peterselie, sinaasappelpartjes, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Picknick / diner / lunch / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Frittata met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, boter, citroen, ei, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde pasteitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, extra vergine olijfolie, kaasvulling, plantaardige olie, tomatenvulling, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / beslag/deeg / vegetarisch