De klassieke Italiaanse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De klassieke Italiaanse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers.
Marcella Hazan (1924-2013) wordt beschouwd als een van de grootste Italiaanse kookboekenauteurs. De klassieke Italiaanse keuken is haar meesterwerk: het is een toegankelijk en duidelijk standaardwerk en geschikt voor een groot publiek, van beginnende thuiskoks tot gevorderde chefs. Als geen ander weet Hazan de geuren, kleuren en smaken van de échte Italiaanse keuken over te brengen. Iedereen die houdt van heerlijk eten zou dit kookboek in zijn kast moeten hebben.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, melk, muskaatrozijnen, oud witbrood, pijnboompitten en rum
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, bouillonblokje, broodkruim, ei, gekookte ham, kalfsoester, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, plantaardige olie, varkensgehakt, vleesbouillon, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: brood, extra vergine olijfolie, knoflook, mosselen, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, rauwe ongepelde garnalen, rode peper, sint jakobsschelpen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokken, babytuinbonen, citroen, dille, extra vergine olijfolie, ui, venkel, venkelgroen, verse doperwten, zoete ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: ei, lamskoteletjes, paneermeel, parmezaanse kaas, plantaardige olie, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, gele paprika, kip, knoflook, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rode paprika, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: asperges, bloem, boter, droge marsala, fontina, kalfsoester, plantaardige olie, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, extra vergine olijfolie, olijfolie, pasta, penne, pruimtomaten in blik, spaghettini, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: warme sauzen / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelgnocchi, basilicum, boter, extra vergine olijfolie, fettuccine, grof zeezout, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino romano, pecorino sardo, pijnboompitten, spaghetti en tonnarelli
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, ei, parmezaanse kaas, plantaardige olie, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, gremolada, kalfsschenkel, knoflook, laurier, peterselie, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, runderfond, tijm, ui, vleesbouillon, witte wijn, wortel en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: broccoli, groente, parmezaanse kaas, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, extra vergine olijfolie, pancetta, pruimtomaten in blik, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, frituurolie, peterselie, zout, zwaardvismoten en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, bloemkoolsaus met knoflook olie en rode peper, broccolisaus met ansjovis, fijn griesmeel, harde tarwebloem, tomatensaus met ansjovis, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: droge gist, extra vergine olijfolie, harde tarwebloem, maïsmeel, suiker, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: boter, kalfsoester, pancetta, parmezaanse kaas, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, geel pastadeeg, parmezaanse kaas, ricottapesto en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, plantaardige olie, ricotta, vloeibare honing en zout
Keuken: Italiaans
Soort: beignets / vegetarisch / pastei
Ingrediënten: bieflappen, chianti, extra vergine olijfolie, fontina, gekookte ham, knoflook, rode kool, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, venkelknollen en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, eidooier, hazelnoten, maïsmeel en tafelsuiker
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: donkere rum, espresso, fijne tafelsuiker, koffiebonen en ricotta
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, broodkruim, extra vergine olijfolie, maïsmeel, oregano, pruimtomaten, pruimtomaten in blik, sfinciunideeg, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: quiche