Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Haute cuisine op klompen

Een boek van Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan

We hebben 65 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Haute cuisine op klompen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Een bedrieglijk flutboekje op het eerste oog. Tussen de slappe kaft van het kleine boekje bevindt zich een schat aan inspiratie met pure lokale ingrediënten in de hoofdrol. Hollandse groente, vis, geit, lam, zwezerik en natuurlijk frituren, room en boter die zo kenmerkend zijn voor de laatste decennia van de twintigste eeuw. Tussen de recepten licht verteerbaar leesvoer over de Hollandse pot.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Haute cuisine op klompen

Een greep uit de 65 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Kalfstong met waterkerssaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, kalfstong, knoflook, laurierblad, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, ui, waterkers, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Appeltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, calvados, citroen, eidooier, golden delicious, korstdeeg, maizena, melk en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Paling in het rood

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, paling, peper, rode biet, rode wijn, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Toon alle 65 recepten in dit boek