Eugénie Brazier - La Mère Brazier

La Mère Brazier

Een boek van Eugénie Brazier

We hebben 341 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals La Mère Brazier, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

​Een begrip in Frankrijk. ​Op basis van de keuken van Lyon en omstreken ontwikkelde zij een grote gastronomie die de inspiratie is geweest voor de Franse keukentraditie tot op de dag van vandaag. Veel grote chefs leerden het vak in haar keukens. Keukens, want behalve een 3 sterren-restaurant in de stad Lyon had ze ook een restaurant in de bergen waar ze in de zomer kookte. Zonder stroom en zonder stromend water werden ook daar 3 sterren gehaald.

De recepten komen nu wat ouderwets over, maar het is wel direct duidelijk hoe veel oog voor detail en voor kwaliteit van producten ze had. Haar kookboek werd met de hulp van haar zoon (die ook in haar keuken werkte) geschreven op basis van gesprekken waarin zij haar gerechten uitlegde. Leuk om te weten: La Mère Brazier in Lyon bestaat nog steeds en serveert nog steeds haar oorspronkelijke gerechten en verdient daar nog steeds 2 michelinsterren mee.

Tekst: Thom de Beer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit La Mère Brazier

Een greep uit de 341 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Voorgerecht uit La Mère Brazier:

Coquillesgratin

Ingrediënten:
blanke roux, boter, broodkruim, coquilles, court-bouillon, dooier, knoflook, sjalot, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Lunch uit La Mère Brazier:

Hambroodjes

Ingrediënten:
brooddeeg, of briochedeeg, dooier, ham, gezouten, laurier, port, tijm, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Cake van kippenlevers

Ingrediënten:
béchamelsaus, boter, broodkruim, dooier, eiwit, geslagen, hanenkam, kervel, kippenlever, kippenniertjes, olijven, groen, peterselie, tomatensaus en weidechampignon

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Crèpes, gevuld

Ingrediënten:
béchamelsaus, boter, gruyère, kip (of vis), paddestoelen, pannenkoekbeslag en vis (of kip)

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Duivelssaus

Ingrediënten:
cayennepeper, fines herbes, sjalot, tomatensaus en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen, dips & dressings
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Bercyboter

Ingrediënten:
boter, citroen, rundermerg, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
boter en olie
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Varkensstoof Auvergne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, groene kool, knolraap, knolselderij, mager spek, ui, varkenshersenen, varkenskop, varkensschenkel, witte haricot bonen en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong, Normandisch

Ingrediënten:
beurre manié, boter, champignons, citroen, dooier, double cream(1), garnaien, gekookt, mosselen en tong

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Rundvlees, gesmoord

Ingrediënten:
bouquet garni, dikke rib, kalfspoot, ontbeend, reuzel, varkenswang, witte wijn, wortel en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Toon alle 341 recepten in dit boek