Eugénie Brazier - La Mère Brazier

La Mère Brazier

Een boek van Eugénie Brazier

We hebben 341 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

​Een begrip in Frankrijk. ​Op basis van de keuken van Lyon en omstreken ontwikkelde zij een grote gastronomie die de inspiratie is geweest voor de Franse keukentraditie tot op de dag van vandaag. Veel grote chefs leerden het vak in haar keukens. Keukens, want behalve een 3 sterren-restaurant in de stad Lyon had ze ook een restaurant in de bergen waar ze in de zomer kookte. Zonder stroom en zonder stromend water werden ook daar 3 sterren gehaald.

De recepten komen nu wat ouderwets over, maar het is wel direct duidelijk hoe veel oog voor detail en voor kwaliteit van producten ze had. Haar kookboek werd met de hulp van haar zoon (die ook in haar keuken werkte) geschreven op basis van gesprekken waarin zij haar gerechten uitlegde. Leuk om te weten: La Mère Brazier in Lyon bestaat nog steeds en serveert nog steeds haar oorspronkelijke gerechten en verdient daar nog steeds 2 michelinsterren mee.

Tekst: Thom de Beer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit La Mère Brazier

Een greep uit de 341 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
azijn, bieslook, ei, hardgekookt en olijfolie

Soort:
sauzen, vinaigrettes en dressings
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Sorbet

Ingrediënten:
basterdsuiker, eau de vie naar keuze en fruitpuree naar keuze

Soort:
dessert - ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kreeft "Ricard"

Ingrediënten:
dooier, double cream(1), kreeft, pastis, ricard en slakkenboter

Soort:
hoofdgerecht - schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bier, bonenkruid, boter, brandnetel, dragon, maizena, paling, peterselie, salie en zuring

Soort:
hoofdgerecht - vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Bavarois

Ingrediënten:
basterdsuiker, double cream(1), ei, fruitpuree of eau de vie naar keuze, gelatine en melk

Soort:
dessert
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Gribichesaus

Ingrediënten:
augurk, azijn, dragon, ei, hardgekookt, kappertjes, kervel, mosterd, olijfolie en peterselie

Soort:
sauzen, vinaigrettes en dressings
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Lyonese saus

Ingrediënten:
azijn, boter, tomatensaus, ui en witte wijn

Soort:
sauzen, vinaigrettes en dressings
Toon alle 341 recepten in dit boek