Eugénie Brazier - La Mère Brazier

La Mère Brazier

Een boek van Eugénie Brazier

We hebben 341 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals La Mère Brazier, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

​Een begrip in Frankrijk. ​Op basis van de keuken van Lyon en omstreken ontwikkelde zij een grote gastronomie die de inspiratie is geweest voor de Franse keukentraditie tot op de dag van vandaag. Veel grote chefs leerden het vak in haar keukens. Keukens, want behalve een 3 sterren-restaurant in de stad Lyon had ze ook een restaurant in de bergen waar ze in de zomer kookte. Zonder stroom en zonder stromend water werden ook daar 3 sterren gehaald.

De recepten komen nu wat ouderwets over, maar het is wel direct duidelijk hoe veel oog voor detail en voor kwaliteit van producten ze had. Haar kookboek werd met de hulp van haar zoon (die ook in haar keuken werkte) geschreven op basis van gesprekken waarin zij haar gerechten uitlegde. Leuk om te weten: La Mère Brazier in Lyon bestaat nog steeds en serveert nog steeds haar oorspronkelijke gerechten en verdient daar nog steeds 2 michelinsterren mee.

Tekst: Thom de Beer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit La Mère Brazier

Een greep uit de 341 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Cake van kippenlevers

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, broodkruim, eidooier, eiwit, hanenkam, kervel, kippenlever, kippenniertjes, groene olijven, peterselie, tomatensaus en weidechampignon

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip in halve rouw

Ingrediënten:
augurk, bressekip, mosterd, prei, pruimen, girotte, ingemaakt in azijn, truffel, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Charlotte

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, double cream, frambozen, gelatine, kirsch, melk, theebiscuitdeeg, vanille en wilde aardbeien

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfspoot met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, bouquet garni, citroensap, court-bouillon, eidooier, double cream, kalfspoot, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Crêpes Suzette

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, cognac, grand marnier, pannenkoekbeslag, sinaasappel en suikerklontjes

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Parfait

Ingrediënten:
eidooier, double cream, smaakstof en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Tomatensaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, peterselie, sjalot, tijm en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Toon alle 341 recepten in dit boek