Eugénie Brazier - La Mère Brazier

La Mère Brazier

Een boek van Eugénie Brazier

We hebben 341 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals La Mère Brazier, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

​Een begrip in Frankrijk. ​Op basis van de keuken van Lyon en omstreken ontwikkelde zij een grote gastronomie die de inspiratie is geweest voor de Franse keukentraditie tot op de dag van vandaag. Veel grote chefs leerden het vak in haar keukens. Keukens, want behalve een 3 sterren-restaurant in de stad Lyon had ze ook een restaurant in de bergen waar ze in de zomer kookte. Zonder stroom en zonder stromend water werden ook daar 3 sterren gehaald.

De recepten komen nu wat ouderwets over, maar het is wel direct duidelijk hoe veel oog voor detail en voor kwaliteit van producten ze had. Haar kookboek werd met de hulp van haar zoon (die ook in haar keuken werkte) geschreven op basis van gesprekken waarin zij haar gerechten uitlegde. Leuk om te weten: La Mère Brazier in Lyon bestaat nog steeds en serveert nog steeds haar oorspronkelijke gerechten en verdient daar nog steeds 2 michelinsterren mee.

Tekst: Thom de Beer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit La Mère Brazier

Een greep uit de 341 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, champignons, knoflook, peterselie, reuzel, rode wijn, runderklapstuk, tomatenpuree, vet spek en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Grand Maitre"

Ingrediënten:
belgisch bier, boter, eidooier, double cream, kreeft, olie, peterselie, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Speenvarken, gevuld

Ingrediënten:
boter, champignons, fines herbes, olijven, sjalot, speenvarken en varkensworstvlees

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Hazenrug of reerug met Saupiquetsaus

Ingrediënten:
boter, cognac, ham, hazenbloed, hazenrug, knoflook, laurier, marinade van mère brazier, reerug, saupiquetsaus, sjalot, tijm, ui en vet spek

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Aspic

Ingrediënten:
bouquet garni, champagne, cognac, eiwit, elzas, kalfsbotten, kalfsvoet, madeira, prei, rundvlees mager, selderij, ui, varkensschenkel, varkenszwoerd en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Madeleines

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroenzest, ei, natriumbicarbonaat en rum

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, mosterd en olie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfspoot met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, bouquet garni, citroensap, court-bouillon, eidooier, double cream, kalfspoot, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip bonne femme

Ingrediënten:
aardappel, bacon, boter, kip, kippenlever, melk, peterselie, saucijsvlees, varken, spekvet, ui en witbrood

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Snoek met beurre blanc

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, sjalot, snoek, tijm, ui, wijnazijn, witte loire wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Toon alle 341 recepten in dit boek