insecten

Zoek naar insecten in jouw eigen kookboeken

Insecten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Bugsy kaasstengels

Ingrediënten:
bladerdeeg, buffalo's, ei, oude kaas, peper, sesamzaad en zeezout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Termietensnack

Ingrediënten:
kerrie, peper, termieten en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Gekarameliseerde sprinkhanen

Ingrediënten:
hazelnootolie, sprinkhanen en suiker

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Meelwormnotenmix

Ingrediënten:
katjang pedis, meelwormen, pikante notenmix en wokolie

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Miniloempia's

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, chilisaus, citroen, gember, knoflook, kokosmelk, loempiavellen, rijstnoedels, rode peper, sprinkhanen, taugé, ui, vissaus, winterwortel, witte kool en zonnebloemolie

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Mexicaanse chapulines

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chilisaus, citroensap, crème fraîche, franse mosterd, groene chilipeper, knoflook, lente ui, limoenolie, mayonaise, oude kaas, sprinkhanen, tomaat, tortillachips, witte peper, zout en peper en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Bugsit goreng

Ingrediënten:
bloem, chilisaus, ei, half-om-halfgehakt, ketjap, knoflook, loempiavellen, meelwormen, paneermeel, prei, sambal oelek, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Bugs balls

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, groentebouillon, meelwormen, paneermeel, peper en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Chili con carne

Ingrediënten:
bloem, bruine bonen, buffalo's, champignon, groene paprika, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, rode peper, rode ui, rode wijn, spekreepjes, tabasco, tomaat in blik, tomatenpuree en tortillachips

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tjap tjoy

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignon, gele paprika, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, limoen, meelwormen, mirin, noedels, rode currypasta, sherry, sjalot, sojasaus, sperziebonen, sprinkhanen, vissaus, winterwortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Chebugschichi

Ingrediënten:
ananas, chilipoeder, ei, groene krulsla, hamburgerbroodjes, ketchup, knoflook, komkommer, mayonaise, meelwormen, mosterd, olie, olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, rode paprika, rode ui, rundergehakt, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Pikante sprinkhanenknabbel

Ingrediënten:
limoensap, sprinkhanen, wokolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het insectenkookboek:

Pasteitjes

Ingrediënten:
bloem, buffalo's, eierdooier, groentebouillon, meelwormen, peterselie, roomboter, slagroom en ui

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Sprinkhanenspiesjes

Ingrediënten:
babymaiskolf, courgette, garnalensambal, gembersiroop, grotchampignons, kerstomaat, knoflook, limoensap, sesamolie, sojasaus, sprinkhanen en woklolie

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / nagerecht uit Het insectenkookboek:

Buglava

Ingrediënten:
amandelspijs, blanke amandelen, boter, citroensap, ei, filodeeg, honing, kaneel, limoensap, meelwormen, pecannoten, sinaasappelsap en water

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Ontbijt / lunch uit Het insectenkookboek:

Pannenkoeken

Ingrediënten:
basterdsuiker, buffalo's, ei, gist, havermout, kaneel, keukenstroop, melk, poedersuiker, roomboter, rozijnen, tarwebloem, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Thaise salade

Ingrediënten:
gemalen komijn, gember, gembersiroop, sla, knoflook, koriander, limoensap, rijstazijn, rode peper, rucola, sesamolie, sesamzaad, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, tomatenketchup, vissaus, witte wijn, wokolie en zonnebloemolie

Soort:
salade / insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Flowerpowersalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, eetbare bloemen, sla, honing, meelwormen, notenolie, olijfolie, rode wijnazijn, sprinkhanen, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Snelle gehaktballen

Ingrediënten:
boter, buffalo's, ei, half-om-halfgehakt, kruidenmix voor gehaktballen en meelwormen

Soort:
vlees / insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Gevulde tortilla's

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, chilisaus, citroensap, crème fraîche, franse mosterd, ijsbergsla, knoflook, lente ui, limoenolie, mayonaise, sprinkhanen, tomaat, tortilla, witte peper, wraps en zout

Soort:
tortilla / insecten
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gefrituurde sprinkhanen met paardebloemgelei

Ingrediënten:
boragebloemetjes, fijn griesmeel, gedroogde sprinkhanen, olie, paardenbloemgelei, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
insecten / frituur
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / voorgerecht uit Het insectenkookboek:

Groentecarpaccio

Ingrediënten:
aardappel, bimi, buffalo's, eetbare bloemetjes, franse mosterd, frisee, gembersiroop, groene kruiden, koolzaadolie, radijs, ui, winterwortel, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
carpaccio/tartaar / insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, buffalo's, courgette, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, snijbiet, sperziebonen, spinazie, tomaat in blik, ui, witte bonen, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / insecten