Basisrecept uit Liever lokaal:
Vlierbessensiroop
- Ingrediënten:
- citroensap, suiker en vlierbessensap
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- zoet / vegetarisch
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
We hebben 442 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken jouw kookboeken, zoals Liever lokaal, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food
Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar ‘Liever lokaal’ over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?
je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: ‘de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!’ ‘Liever lokaal’ is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende ‘foodmiles’ nog maar niet te spreken.
Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer ‘terroir’ en meestal ook meer smaak!
Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Een greep uit de 442 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Basisrecept uit Liever lokaal:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:
Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Basisrecept uit Liever lokaal:
Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:
Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:
Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:
Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:
Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Recept uit Liever lokaal:
Bijgerecht uit Liever lokaal:
Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Basisrecept uit Liever lokaal:
Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:
Basisrecept uit Liever lokaal:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:
Recept uit Liever lokaal: