Annette van Ruitenburg

We hebben 10 boeken van Annette van Ruitenburg waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Annette van Ruitenburg? Registreren is gratis!

Boeken van Annette van Ruitenburg

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Annette van Ruitenburg

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Boerenkool met worst

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boerenkool, boter, gerookte spekjes, groentebouillon, melk, olie, paddenstoelenbouillon, peper, rookworst, shiitakes, truffelaardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal 1 notitie

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Daslookboter

Ingrediënten:
daslook, gezouten boter, grof zeezout, sinaasappelrasp en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Gekarameliseerde Soester knollen

Ingrediënten:
appelstroop, boter, hazelnoten, perenstroop, soesterknollen, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade met bloesem

Ingrediënten:
bleekselderij, bloesem, citroensap, gedroogde appel, gedroogde peer, ingemaakte oost-indische kers, kappers, olijfolie, peper, rucola, vlierazijn, walnoten, walnotenolie, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hartige taart met groene asperges en morieljes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, eiwit, gemalen koriander, groene asperge, morieljes, mosterd, peper, volkorenmeel, volle kwark, witte champignons en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hazenbout in bramensaus

Ingrediënten:
boter, bramengelei, bramenjam, hazenbouten, peper, rode wijn, slagroom, wildfond en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Ganzenleverpastei, diervriendelijk

Ingrediënten:
boter, cognac, ganzenlevers, kippenlevertjes, peper, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / bouillon / paté/terrine
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kastanjejam

Ingrediënten:
citroensap, suiker, tamme kastanjes, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Savooiekool gestoofd met specerijen

Ingrediënten:
boter, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, gemberwortel, groentebouillon, jeneverbes, laurier, nootmuskaat, olijfolie, savooiekool en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Viooltjessalade met gefrituurde salie, ei en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, barbarakruid, bloem, bloemenhoning, bronwater, ei, frituurolie, krielaardappelen, lamsoor, melde, nieuw-zeelandse spinazie, oost-indische kers blad, rode aardappel, rucola, salie, sla, sodawater, veldsla, violengelei, viooltjes, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch / azijn / boter en olie
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Raapstelenstamppot met langoustines

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, langoustines, olie, peper, raapstelen, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Slasoep met radijsjes

Ingrediënten:
bieslook, borageblad, citroenolie, groentebouillon, knoflook, melde, netel, olie, peper, radijs, rucola, sjalot, sla, spinazie, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Stamppot van stokslabonen

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dille, dillezaad, kruimige aardappel, melk, olijfolie, peper, prinsessenbonen, stokslabonen, zout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reebok met witte aalbessen

Ingrediënten:
aalbessenwijn, blanka, boter, droge witte wijn, eeuwig moes, groentebouillon, jeneverbes, kervel, laurier, lavas, maïzena, peper, reebokvlees, tijm, ui, wild, wildbouillon, witte aalbessen, witte-aalbessensap, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ansjovistaart met ui en paprika

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, boter, ei, knoflook, olie, paprika, peper, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Jan-in-de-zak

Ingrediënten:
appels, bloem, boekweitmeel, boter, bruine suiker, ei, gist, krenten, melk, rozijnen, stroop, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Alle recepten van Annette van Ruitenburg