Annette van Ruitenburg

We hebben 10 boeken van Annette van Ruitenburg waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Annette van Ruitenburg? Registreren is gratis!

Boeken van Annette van Ruitenburg

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Annette van Ruitenburg

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, laurier, peterselie, selderijknol, tijm, ui, vleestomaat en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Pasta met kokkels en tomaat

Ingrediënten:
droge witte wijn, ingemaakte tomaten, knoflook, kokkels, olie, peterselie, peterseliewortelloof en verse pasta

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Jan-in-de-zak

Ingrediënten:
appels, bloem, boekweitmeel, boter, bruine suiker, ei, gist, krenten, melk, rozijnen, stroop, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Aubergine-gehaktbrood

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, pijnboompitjes, provençaalse kruiden, rundergehakt, ui, wittebroodmeel en zonnebloempitten

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersalade

Ingrediënten:
crème fraîche, eikenbladsla, geitenyoghurt, knoflook, komkommer, peper, peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met jonge bieslook, appel en pompoen

Ingrediënten:
appelazijn, bieslook, citroensap, goudreinet, olie, pijnboompitten, pompoen, pompoenpitten, speltkorrels, troebel appelsap en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade van gerookte lamsham met bosbessen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bessensap, blauwe bessen, bosbessen, broodcroutons, sla, harde texelse schapenkaas, lamsham, olijfolie, pecannoten, peper, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hartige taart ven zilte groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, jonge verse kaas, kelp, lamsoor, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, olie, venkel, volle kwark, zeekool, zeekraal, zeewier, zeezout, zout en zuiveringszout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde scharrolletjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, crème fraîche, gedroogde peterselie, kerriepoeder, limoen, peper, peterseliewortelloof, scharfilets, visbouillon, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Broccoli-timbaaltjes

Ingrediënten:
broccoli, ei, hazelnoten, nootmuskaat, olie, peper, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Op de plaat gebakken sepia

Ingrediënten:
augurk, courgette, gedroogde chilivlokken, knoflook, laurier, limoenrasp, olijfolie, paprika, peper, pimentón, sepia's, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Rodekool met cranberry's

Ingrediënten:
boter, cranberry's, gemberwortel, goudreinet, groentebouillon, kruidnagel, kruidnagelpoeder, rodekool en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamstong met lepelblad en mosterddressing

Ingrediënten:
boter, citroensap, foelie, gedroogde cranberry's, kruidnagel, lamstongen, laurier, lepelblad, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, peterselie, rucola, selderij, slagroom, strandbiet, ui, wilde spinazie, wortel, zeevenkel en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Alle recepten van Annette van Ruitenburg