Zilt Zoet Zeeland
natuur, cultuur en gastronomie
Een boek van Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berghe
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Zilt Zoet Zeeland, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Een smaakvolle reis door het land in zee.Zeeland, land van oesters, kreeft en mosselen, maar ook van aardappelen, bessen en zilte groenten. Provincie van zilt en zoet.Onze reis voert langs de kust, maar ook door het hart van de eilanden. Onder Hollandse luchten doorkruisen we het Zeeuwse landschap. We spreken met vissers, tuinders en telers en bezoeken bevlogen chefs. Mensen die koken met al het lekkers dat om hen heen te vinden is.Zeeland heeft zo’n rijkdom aan verse ingrediënten, het eten springt hier bij wijze van spreken zó uit de natuur op je bord.Annette van Ruitenburg, expert op het gebied van streekproducten, Tanja van den Berge, culinair journalist en Ruth de Ruwe, natuur- en culinair fotograaf, zwerven voor dit boek langs de Zeeuwse eilanden.Tanja, als geboren Zeeuwse, spreekt met chef-koks en producenten. Annette zorgt samen met Tanja voor de receptuur, gerechten die thuis goed te maken zijn. Ruth legt alles vast op beeld. “We houden van al het moois uit de natuur”.Zeeland smaakt naar meer!
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.