Ruth de Ruwe

We hebben 10 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Gerookte rode poon met garnalenrisotto

Ingrediënten:
boter, gerookte grauwe poon, gerookte rode poon, hollandse garnalen, oude kaas, peper, risottorijst, sjalot, visbouillon en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Texelse verleiding met ui

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, gele ui, gezouten ansjovis, olijfolie, paneermeel, peper, schiedamse moutwijnjenever, slagroom, texels oorlam en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Viooltjesgelei

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker en vioolblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde pijlinktvis

Ingrediënten:
bosui, inktvis, knoflook, limoenrasp, olijfolie, peper, prei en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Kapucijners met spek

Ingrediënten:
amsterdamse uien, appelstroop, augurk, bloemige aardappel, grauwe erwten, kapucijners, mosterd, olijfolie, perenstroop, piccalilly, rode ui, rookworst, spek, vegetarische spekblokjes en witte ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Cranberrychutney

Ingrediënten:
appel, bruine basterdsuiker, cranberry's, gemalen piment, gemberpoeder, kruidnagel, rodewijnazijn, sinaasappel, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Zoet briseerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, melk, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie / snack en tussendoortje uit Liever lokaal:

Perentaart met maanzaadcrème

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, crème fraîche, ei, fijn volkorenmeel, maanzaad, maïzena, peren, stoofperen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Bloemenboter

Ingrediënten:
boter, grof zeezout, lamsoorblaadjes, lamsoorbloemen, peper, sinaasappelrasp en texels oorlam

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Paasbrood uit blik

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, rozijnen, saffraan, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Sleedornsiroop

Ingrediënten:
citroenzuur, sleedoornbessen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / siroop
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

WIldzwijnfilet met rozenbottelsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, gort, knoflook, olie, peper, rode wijn, roodloof, rozenbottelgelei, runderbouillon, slagroom, wildzwijnfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Alle recepten van Ruth de Ruwe