Ruth de Ruwe

We hebben 9 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / nagerecht uit Liever lokaal:

Rabarbercrumble

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, foelie, gember, griesmeel, hazelnootmeel, polenta, rabarber, rozijnen, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / crumble/gratin
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Stamppot met droge bonen en varkenshak

Ingrediënten:
bacon, boter, droge bonen, hamschijf, kerriepoeder, kruidenagels, kruimige aardappel, laurier, nootmuskaat, olie, peper, speklapjes, ui, varkenshak, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bakkeljauwballetjes

Ingrediënten:
aardappels, bakkeljauw, bladpeterselie, ei, knoflook, koriander, melk, olie, peper, stokvis, ui, visbouillon, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituren / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Raapstelenstamppot met langoustines

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, langoustines, olie, peper, raapstelen, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Runderstoof met knolselderij

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, prei, rozemarijn, runderbouillon, runderstoofvlees, selderijknol, sjalot, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Voorjaarsbroodrol met zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gerookte zalm, meikaas, melk, voorjaarskruiden, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van wilde rijst met kip en cranberry's

Ingrediënten:
appel, citroensap, gedroogde cranberry's, kippenvlees, olie, pecannoten, peper, peterselie, peterseliewortelloof, rucola, veldsla, walnoten, wilde rijst, winterkers, witte rijst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / rijst / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hachee van roodbonte koe

Ingrediënten:
boter, cranberrysap, diksap, kaneel, kruidnagel, laurier, moesappels, peper, rodekool, rodewijnazijn, runderbouillon, runderstoofvlees, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch uit Liever lokaal:

Canadese 'ploye'

Ingrediënten:
bakpoeder, boekweitmeel, boter, olie, tarwebloem en zeezout

Keuken:
Hollands / Canadees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Aardperen met winterpostelein

Ingrediënten:
aardperen, amandelen, boter, bouillon, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wortelsoep met heilige boontjes

Ingrediënten:
gele wortel, gemalen komijnzaad, gember, groentenbouillon, hazelnootmelk, heilige boontjes, kerriepoeder, koriander, limoensap, monstransboontjes, olie, oranje wortel, peper, ui, witte wortel, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Alle recepten van Ruth de Ruwe