Ruth de Ruwe

We hebben 10 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Vlierbloesemgelei

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker en vlierbloesems

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie / snack en tussendoortje uit Liever lokaal:

Perentaart met maanzaadcrème

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, crème fraîche, ei, fijn volkorenmeel, maanzaad, maïzena, peren, stoofperen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gefrituurde sprinkhanen met paardebloemgelei

Ingrediënten:
boragebloemetjes, fijn griesmeel, gedroogde sprinkhanen, olie, paardenbloemgelei, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
insecten / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, eidooier, mayonaise en spiering

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Spruitjesgratin met fenegriekkaas

Ingrediënten:
boter, ei, fenegriekkaas, groente, peper, slagroom, spruiten, tijm, volle melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Gnocchi met cantharellen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cantharellen, ei, majoraan, olijfolie, peterselie, salie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Zuurkool

Ingrediënten:
jeneverbes, karnemelk, savooiekool, witte kool, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Schorseneren in rode wijn met citroenmelisse

Ingrediënten:
bietensap, boter, citroenmelisse, groentebouillon, honing, laurier, nederlandse witschimmelkaas, peper, rode wijn, schorseneren, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Strandgapers met zuring

Ingrediënten:
azijn, boter, chilipoeder, crème fraîche, knoflook, olie, olijfolie, peper, schelpdieren, sinaasappelsap, strandgapers, ui, winterpostelein, witte wijn, zout en zuringblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Piccalilly van groenten

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, broccoli, courgette, gemberpoeder, groenten, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gefrituurde aubergine met vegetarisch gehakt

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, bloem, eidooier, knoflook, koolzaadolie, mierikswortel, suiker, vegetarisch gehakt, witte kool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Knolpot

Ingrediënten:
boter, honing, kapucienknol, klaverzuringknol, knolkervel, knolvenkel, peper, selderijknol, soesterknol, suiker, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Bruinebonensoep

Ingrediënten:
boter, bruine bonen, groentebouillon, kerriepoeder, knolselderij, kruidnagel, laurier, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Slasoep met radijsjes

Ingrediënten:
bieslook, borageblad, citroenolie, groentebouillon, knoflook, melde, netel, olie, peper, radijs, rucola, sjalot, sla, spinazie, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Zevenschaft

Ingrediënten:
aardappel, appel, bloem, boter, bruine bonen, citroenbonen, gele bonen, heilige bonen, kievitsbonen, peper, peulvruchten, rauwe ham, rode bonen, rodewijnazijn, runderrookworst, ui, wieringer bonen, winterwortel, witte bonen, zout en zwarte bonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / bouillon
Alle recepten van Ruth de Ruwe