Ruth de Ruwe

We hebben 10 boeken van Ruth de Ruwe waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Ruth de Ruwe? Registreren is gratis!

Boeken van Ruth de Ruwe

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Ruth de Ruwe

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ossenhaas met sukadevlees

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, kruidnagel, laurier, melk, ossenhaas, peper, rode wijn, sukadevlees, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Liever lokaal:

Aardappelkoek met Limburgse kaas en stroop

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, gedroogde gist, limburgse kaas, limburgse stroop, melk, olie, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hartige taart ven zilte groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, jonge verse kaas, kelp, lamsoor, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, olie, venkel, volle kwark, zeekool, zeekraal, zeewier, zeezout, zout en zuiveringszout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Zevenschaft

Ingrediënten:
aardappel, appel, bloem, boter, bruine bonen, citroenbonen, gele bonen, heilige bonen, kievitsbonen, peper, peulvruchten, rauwe ham, rode bonen, rodewijnazijn, runderrookworst, ui, wieringer bonen, winterwortel, witte bonen, zout en zwarte bonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Asperges met rosbief

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, broccolikers, foelie, olie, peper, rosbief, runderhaas, witte asperges en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade met bloesem

Ingrediënten:
bleekselderij, bloesem, citroensap, gedroogde appel, gedroogde peer, ingemaakte oost-indische kers, kappers, olijfolie, peper, rucola, vlierazijn, walnoten, walnotenolie, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde pijlinktvis

Ingrediënten:
bosui, inktvis, knoflook, limoenrasp, olijfolie, peper, prei en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde scharrolletjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, crème fraîche, gedroogde peterselie, kerriepoeder, limoen, peper, peterseliewortelloof, scharfilets, visbouillon, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Paasbrood uit blik

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, rozijnen, saffraan, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Cranberrychutney

Ingrediënten:
appel, bruine basterdsuiker, cranberry's, gemalen piment, gemberpoeder, kruidnagel, rodewijnazijn, sinaasappel, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Irish stew met lamshals

Ingrediënten:
aardappel, boter, lamsbouillon, lamshals, lamsnek, peper, tijm, ui, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Druivengelei

Ingrediënten:
druiven, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Sleedornsiroop

Ingrediënten:
citroenzuur, sleedoornbessen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / siroop
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Tuinbonen met speltsalade en Egmondse bollen

Ingrediënten:
boter, egmondse bollen, geitenkaasjes, groentebouillon, mosterd, olie, peper, salie, spelt, tomatenpuree, tomatensaus, tuinboon, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht uit Liever lokaal:

Keltische pannekoekjes met pompoen

Ingrediënten:
appelstroop, boter, ei, kaneel, kardemompoeder, melk, olie, perenstroop, pompoen, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Alle recepten van Ruth de Ruwe