pasta, rijst, granen en deegwaren

Zoek naar pasta, rijst, granen en deegwaren in jouw eigen kookboeken

Pasta, Rijst, Granen En Deegwaren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kasha - Boekweit

Ingrediënten:
boter, bouillon, boekweit, kippenvet, plantaardige olie, water, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kasha met paddenstoelen

Ingrediënten:
boleten, boter, cantharel, kasha, peper, shii-take, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met groenten

Ingrediënten:
bamboescheuten, bleekselderij, gedroogde champignons, gemberwortel, ketjap manis, knoflook, korianderblaadjes, olie, paprika, peper, rijst, taugé, uien, water en zout

Soort:
rijst / deegwaren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pilafrijst

Ingrediënten:
allspice, boter, gele ui, kaneel, komijn, krenten, pijnappelpitten, rijst, runderbouillon en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Kantonese rijst

Ingrediënten:
arachideolie, beenham, doperwten, ei, gember, kleine gepelde garnalen, pandanrijst, paprikapoeder, peper, sojasaus, ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Bijgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Riso nero - Zwarte rijst

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, chocolade, gekonfijte vruchten, kaneel, melk, musketzaad, rijst, sinaasappel, suiker en vanille

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Snack of tussendoortje uit Groot handboek vegetarisch koken:

Rijstballen met twee soorten kaas en tomaten-paprikasaus

Ingrediënten:
arborio-rijst, blauwschimmelkaas, boter, butterkäse, ei, frituurolie, groentebouillon, sjalot, tomaten-paprikasaus, witbroodkruim, witte peper en witte wijn

Soort:
rijst
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Japanse rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, groentebouillon, honing, japanse sojasaus, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rijstwijn, shii-take en taugé

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Gebakken rijst met sojasaus

Ingrediënten:
olie, rijst en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Rijst met gezouten varkensvlees en paksoi uit Shanghai (Xian Rou Cai Fan)

Ingrediënten:
jasmijnrijst, olie, shanghai-paksoy en varken

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Bijgerecht uit Kochen für zwei:

Verveinerisotto

Ingrediënten:
boter, gedroogde verveineblaadjes, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, slagroom, witte ui en witte wijn

Soort:
rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Rijstpudding met room en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, eiwit, kortkorrelige rijst, melk, morellen op sap, slagroom en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Rijsttoetje

Ingrediënten:
crème-caramelpoeder, gekonfijte kersen, kortkorrelige rijst, kristalsuiker, melk, perziken op sap en slagroom

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Arroz a la marinera: rijst uit de paellapan met pijlinktvis, paprika en saffraan

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, paellarijst, peterselie, pijlinktvis, rode paprika, saffraan, tomaat, ui en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Risotto

Ingrediënten:
boter, champignons, kippenbouillon, opzouten, parmezaanse kaas, peper, risottorijst en zoete ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte of gestoomde rijst

Ingrediënten:
water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken boterrijst

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, rijst en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Futo-Maki-Sushi

Ingrediënten:
avocado, norivellen, sushirijst, tofu, vis en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / nagerecht uit Hip Holland:

Rijsttoetje met kardemom

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemalen kaneel, gemalen kardemom, lichte basterdsuiker, paprijst, pistachenootjes, rozensiroop, vanillesuiker, volle melk en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Pilafrijst met groenten en pijnboompitten

Ingrediënten:
courgette, erwtjes, groene chilipeper, groene paprika, groentebouillon, knoflook, korianderblaadjes, lente-uitjes, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rijst, tuinbonen en ui

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / bijgerecht uit Rijst & risotto:

Pilav variatie

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke rozijnen, boter, kerriepoeder, kippenbouillonblokje, langkorrelrijst, peper, spekjes, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kruidige rijst

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, lente-uitjes, limoen, munt, olijfolie, peterselie, rijst, rood spaans pepertje, tomaten, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Risi e bisi

Ingrediënten:
arboriorijst, erwtjes, parmezaanse kaas, peper, peterselie, spek, ui, vetstof, vleesbouillon en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / bijgerecht uit Rijst & risotto:

Pilav

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, kerriepoeder, kippenbouillonblokje, langkorrelrijst, peper, rozijnen, spekjes, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijstsalade met kalkoen, appel en banaan

Ingrediënten:
appel, banaan, cashewnoten, citroen, kalkoenfilet, kerriepoeder, mangochutney, olie, peper, rijst, room, sherry, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst