chocolade

Zoek naar chocolade in jouw eigen kookboeken

Chocolade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Chocoladepudding - bavarois au chocolat

Ingrediënten:
bladgelatine, couverture, eierdooier, melk, suiker en vanille

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding / chocolade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Chocolademousse - mousse au chocolat

Ingrediënten:
bittere chocolade, eierdooier, eiwit, room en suiker

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocolademarquise

Ingrediënten:
boter, eieren, poedersuiker, pure chocolade en zout

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mousse van twee soorten chocolade

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, melkchocolade, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladefondue

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, bananen, citroen, lange vingers, madeleines, peren, pure chocolade, rum, slagroom en wit brood

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Profiteroles met ijs en chocolade

Ingrediënten:
bloem, boter, chocolade, eieren, kristalsuiker, melk, slagroom, vanilleroomijs, water en zout

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Dranken / drinken uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Traditionele warme chocolademelk

Ingrediënten:
cacaopoeder, kristalsuiker, pure chocolade en water

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeschuim

Ingrediënten:
chocoladeschilfers, eieren, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Soort:
chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Chocoladeblaadjes

Ingrediënten:
pure chocolade

Soort:
chocolade
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Recept uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Chocoladesierfiguren

Ingrediënten:
chocolade

Soort:
chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mousse au chocolat

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, melk, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Wittechocolademousse

Ingrediënten:
slagroom en witte chocolade

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Luikse chocolade

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocolade-ijs, chocoladekrullen, kristalsuiker, pure chocolade, slagroom en water

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Crème brûlée met pure chocolade

Ingrediënten:
bruine suiker, eierdooiers, kristalsuiker, melk, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladepudding op grootmoeders wijze

Ingrediënten:
eierdooiers, kristalsuiker, maïzena, melk, pure chocolade, slagroom en vloeibare vanille

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Glaasjes met kastanjes en chocolade

Ingrediënten:
kastanjepuree, pure chocolade, schuimpjes en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Truffels met rozemarijn en laurier

Ingrediënten:
cacao, fijne tafelsuiker, laurier, pure chocolade, rozemarijn en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Boerenjongens met peer

Ingrediënten:
boerenjongens, chocolade-ijs en peer

Keuken:
Nederlands
Soort:
chocolade
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Paaseitjes

Ingrediënten:
chocolade, kristalsuiker, noten, gemengd, gerooosterd, poedersuiker, suiker en water

Soort:
chocolade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pan forte

Ingrediënten:
amandel, foelie, hazelnoot, honing, kaneel, nootmuskaat, suiker, sukadesnippers, vijgen en walnoot

Soort:
chocolade
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Lange vingers met jam en chocolade

Ingrediënten:
abrikozenjam, lange vingers en melk

Keuken:
Spaans
Soort:
chocolade
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:

Belga (Belgen)

Ingrediënten:
ei, karamelsaus, marasquin, sinaasappellikeur, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladecharlotte

Ingrediënten:
boter, eierdooiers, eiwitten, kristalsuiker, lange vingers, pure chocolade, water en zout

Soort:
chocolade
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Diner / nagerecht uit Nooit meer diëten:

gemarineerde peren met pure chocolade

Ingrediënten:
honing, limoen, peren en zoete witte wijn

Soort:
chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladefondant

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, maïzena, poedersuiker en pure chocolade

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Chocolate

Ingrediënten:
gedroogde cacaoboter, mandarijnolie, melkchocolade, 33% cacao en polyglycol polyricinoleaat

Soort:
chocolade