chocolade

Zoek naar chocolade in jouw eigen kookboeken

Chocolade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Chocoladepudding - bavarois au chocolat

Ingrediënten:
bladgelatine, couverture, eierdooier, melk, suiker en vanillestok

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding / chocolade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Chocolademousse - mousse au chocolat

Ingrediënten:
bittere chocolade, eierdooier, eiwit, room en suiker

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / chocolade
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Diner / nagerecht uit Nooit meer diëten:

gemarineerde peren met pure chocolade

Ingrediënten:
honing, limoen, peren en zoete witte wijn

Soort:
chocolade
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Ganache (Chocoladecrreme)

Ingrediënten:
chocolade, puur, melk, roomboter, slagroom en suiker

Soort:
chocolade
Een recept uit Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Basisrecept uit Bake Off Vlaanderen:

chocolade tempereren

Ingrediënten:
chocolade

Soort:
chocolade
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Chocolade-botercrème

Ingrediënten:
boter, cacao poeder, eidooier, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
chocolade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pan forte

Ingrediënten:
amandel, foelie, hazelnoot, honing, kaneel, nootmuskaat, suiker, sukadesnippers, vijgen en walnoot

Soort:
chocolade
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Basisrecept uit Rode rozen en tortilla´s:

Chocolade

Ingrediënten:
caracas cacaobonen, maracaibo cacaobonen, soconusco cacaobonen en suiker

Keuken:
Mexicaans
Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit  - Desserts met natuurlijke suikers

Diner / nagerecht uit Desserts met natuurlijke suikers:

Chocoladedessert met walnoten en gember

Ingrediënten:
bloem, boter, donkere chocolade, eierdooiers, eieren, gemberpoeder, walnoten, xylitol en zout

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Simpele chocolademousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, ei, poedersuiker, roomboter en zout

Soort:
chocolade
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
poedersuiker, pure chocolade, slaolie, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
chocolade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Chocoladefondue

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, cake, cognac, likeur, mandarijn, sinaasappel en slagroom

Soort:
chocolade
Een recept uit  - Desserts met natuurlijke suikers

Diner / nagerecht uit Desserts met natuurlijke suikers:

Dubbele chocoladefondant

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, boter, cacaopoeder, donkere chocolade, eieren, fleur de sel, room en zout

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Truffels met rozemarijn en laurier

Ingrediënten:
cacao, fijne tafelsuiker, laurier, pure chocolade, rozemarijn en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Boerenjongens met peer

Ingrediënten:
boerenjongens, chocolade-ijs en peer

Keuken:
Nederlands
Soort:
chocolade
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Paaseitjes

Ingrediënten:
chocolade, naar keuze wit, melk of puur, gesmolten, kristalsuiker, noten, gemengd, gerooosterd, poedersuiker, suiker en water

Soort:
chocolade
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Chocoladekrullen

Ingrediënten:
chocolade, puur

Soort:
chocolade
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:

Belga (Belgen)

Ingrediënten:
ei, karamelsaus, marasquin, sinaasappellikeur, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
chocolade
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Chocoladebonbons

Ingrediënten:
bloemsuiker, gekonfijte kersen, kirsch, noten en rozijnen

Soort:
chocolade
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Lange vingers met jam en chocolade

Ingrediënten:
abrikozenjam, lange vingers en melk

Keuken:
Spaans
Soort:
chocolade
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Chocolate

Ingrediënten:
gedroogde cacaoboter, mandarijnolie, melkchocolade, 33% cacao en polyglycol polyricinoleaat

Soort:
chocolade
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Soufflé di ricotta

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, ei, fijne tafelsuiker, grand marnier, honing, maïzena, ricotta, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / zoet / chocolade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Pecan and Prosecco truffles

Ingrediënten:
boter, brandy, cacaopoeder, donkere chocolade, double cream, melkchocolade, pecannoot en prosecco

Soort:
zoet / suikerwerk / chocolade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Recept uit Sweet:

Chocolate-coated ruby red grapefruit peel

Ingrediënten:
basterdsuiker, chocolade, kaneelstokje, laurierblad en rode grapefruit

Soort:
zoet / suikerwerk / chocolade
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Ganache van witte truffel

Ingrediënten:
fleur de sel, gezouten boter, invertsuiker, room, vanillestokjes, witte chocolade en witte truffel

Soort:
vegetarisch / chocolade
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Chocoladeschijf

Ingrediënten:
cacaoboter en pure chocolade

Soort:
vegetarisch / chocolade