Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lekker Hollands

het beste van eigen bodem

Een boek van Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Lekker Hollands, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Lekker Hollands laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, ge pireerd door de seizoenen. Dit doet zij op haar eigen manier: puur en creatief. In dit boek vind je de lekkerste Nederlandse recepten; van klassiekers als Hollandse nieuwe met Amsterdamse uitjes tot Haagse bluf met gemarineerde aalbessen, maar ook Texels lamsbout met rozemarijn en aspergesoep met Stellendamse garnalen.
Al bijna 20 jaar werkt Yolanda van der Jagt in topkeukens over de hele wereld. Zij kookte in wereldberoemde restaurants zoals Chez Panisse (Californi dat, toen zij daar werkte, werd uitgeroepen tot beste restaurant van de Verenigde Staten. In het River Caf Londen) werkte Yolanda onder meer samen met Jamie Oliver, die voor dit boek het voorwoord schreef. Job Franken schreef de culinaire teksten voor dit boek. Hij schreef onder andere voor Man of All Seasons en MyButler. Sven Benjamins verzorgde de prachtige fotografie.
‘YO’S FIRST BOOK IS A BRILLIANT TRIBUTE TO THE PRODUCE AND COOKERY OF HOLLAND AND THE RECIPES ARE ACCESSIBLE AND EASY ENOUGH FOR ANYONE TO HAVE A GO AT.’ JAMIE OLIVER


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Lekker Hollands

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
bospeen, fazant, gevogeltebouillon, jeneverbes, laurierblad, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Extra kruidige speculaasjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, patentbloem, roomboter en speculaaskruiden

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Romige mosselsoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bospeen, knoflook, mosselen, olijfolie, saffraan, slagroom, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 106 recepten in dit boek