Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Lekker Hollands

het beste van eigen bodem

Een boek van Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Lekker Hollands, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Lekker Hollands laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, ge pireerd door de seizoenen. Dit doet zij op haar eigen manier: puur en creatief. In dit boek vind je de lekkerste Nederlandse recepten; van klassiekers als Hollandse nieuwe met Amsterdamse uitjes tot Haagse bluf met gemarineerde aalbessen, maar ook Texels lamsbout met rozemarijn en aspergesoep met Stellendamse garnalen.
Al bijna 20 jaar werkt Yolanda van der Jagt in topkeukens over de hele wereld. Zij kookte in wereldberoemde restaurants zoals Chez Panisse (Californi dat, toen zij daar werkte, werd uitgeroepen tot beste restaurant van de Verenigde Staten. In het River Caf Londen) werkte Yolanda onder meer samen met Jamie Oliver, die voor dit boek het voorwoord schreef. Job Franken schreef de culinaire teksten voor dit boek. Hij schreef onder andere voor Man of All Seasons en MyButler. Sven Benjamins verzorgde de prachtige fotografie.
‘YO’S FIRST BOOK IS A BRILLIANT TRIBUTE TO THE PRODUCE AND COOKERY OF HOLLAND AND THE RECIPES ARE ACCESSIBLE AND EASY ENOUGH FOR ANYONE TO HAVE A GO AT.’ JAMIE OLIVER


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Lekker Hollands

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Tijmbrood

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, olijfolie, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Erwtensoep met paardenworst

Ingrediënten:
bleekselderij, bleekselderijblad, hamschijf, kruimige aardappel, laurier, paardenworst, prei, rookworst, schouderkarbonade, speklap, spliterwten, ui, versgemalen zwarte peper, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Volkorenbrood

Ingrediënten:
gedroogde gist, volkorenbloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Toon alle 106 recepten in dit boek