Onno Kleyn - De grote Kleyn

De grote Kleyn

culinair compendium

Een boek van Onno Kleyn

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De grote Kleyn, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

‘Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.’ – Yvette van Boven ‘Veel beter […] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.’ – NRC ‘Een genot én een must voor elke kookliefhebber.’ – Trouw ‘Prachtig, zo’n boek […] waar je vele jaren vondsten in zult doen.’ – De Standaard

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo’n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.


Aantekeningen bij dit boek

Kleyns indrukwekkende encyclopedische kennis over voedsel, bereidingen, cultuur en techniek levert een heerlijk blader- en naslagwerk op, gelardeerd met veel anekdotes en historische feiten. Bijna 1000 bladzijden voor liefhebbers van goed eten en drinken. De met zorg gekozen recepten zijn meestal goed na te maken. Kleyn houdt niet van onnodig ingewikkeld en kookt veel van zijn gerechten met opmerkelijk weinig ingrediënten, maar wel zo dat er veel verleidelijk gerechten ontstaan die uitnodigen tot nakoken. Kortom van harte aanbevolen voor elke liefhebber, zeker voor de bizar lage prijs van €25 waarvoor de grote Kleyn tot 7-2-2019 wordt aangeboden.

- 3 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit De grote Kleyn

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, laurier, roomboter, ui, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Exotische aardappelsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, vastkokende aardappel en zout

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Nagerecht uit De grote Kleyn:

Blotee bessentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, rode bessen, slagroom en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / suikerwerk
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Chinese rauwe aardappelsalade

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rode peper, sesamolie en vastkokende aardappel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / boter en olie
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Biefstul luc lac

Ingrediënten:
japanse sojasaus, kerstomaat, knoflook, kogelbiefstuk, lamsbout, little gem, olie, rijstazijn, rode ui, vissaus, waterkers en wijnazijn

Keuken:
Frans / Vietnamees
Soort:
hoofdgerecht - vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kaasfondue

Ingrediënten:
emmentaler, gruyère, knoflook, maïzena, parmigiano reggiano, stokbrood en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Voorgerecht uit De grote Kleyn:

Oeufs mayo

Ingrediënten:
azijn, ei, eidooier, kropsla, mosterd, olie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kipstuckjes in kruidige linzen-tomatensauss

Ingrediënten:
boter, groene chilipeper, kaneel, kipstuckjes van de vegetarische slager, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, lente-ui, limoeensap, linzen uit pot, olijfolie, suiker, tomaten uit blik en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Luikse gehaktballen

Ingrediënten:
appelstroop, bloem, bonenkruid, bouillon, half om half gehakt, laurierpoeder, olie, perenstroop, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
azijn
Toon alle 132 recepten in dit boek