pastei

Zoek naar pastei in jouw eigen kookboeken

Pastei koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pastei met vis en vlees - kalakukko

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, roggemeel, tarwemeel, varkensvlees, verse dille, zalmforel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / pastei / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gehaktpastei - piroschki s mjasom

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, gemalen zwarte peper, gist, meel, melk, olie, soepgroenten, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Empanadas de pishkado - Pasteitjes met een vulling van vis en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, olijfolie, walnoten, water, witvisfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Houtduivenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrrels, peterselie, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Brindisa:

Empanada de atún - Tonijnpasteitje

Ingrediënten:
bakkersmeel, chilivlokken, ei, olijfolie, oregano, piquillopaprika, sherryazijn, tijm, tomatensofrito, witte tonijn op olie, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
pastei
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Big Mac pastei

Ingrediënten:
amerikaanse mosterd, corned beef, dillerelish, gedroogde dille, kruimeldeeg, melk, sesamzaad en tomaten

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Worstpastei in een cakevorm

Ingrediënten:
pain de briochedeeg, pasteideeg en worst naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude paté en brioche met aspic

Ingrediënten:
vleesgelei

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Saucisson en croûte - Worst in pastei- of bladerdeeg

Ingrediënten:
demi-feuilletée, paté brisée à lóeuf en worst naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Blätterteigpastete mit Maronenpüree und Trüffelsauce / Bladerdeegpastei met kastanjepuree en truffelsaus

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bruine boter, eidooier, gevogeltefond, kastanje, kirsch, melk, nootmuskaat, peterseliestengels, slagroom, suikerklontjes, truffelsaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bastilla

Ingrediënten:
bruine saus, filodeeg, gesuikerde tomaten blz 38, kipvulling blz 228, roerei blz 230, spinazie blz 91, suiker, warkavellen en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pastei
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Mbriulata - Rund- en varkenspastei

Ingrediënten:
aardappel, bloem, gist, mager rundergehakt, melk, olijfolie, pecorino, peper, semola di grano duro rimacinata, ui, varkensgehakt, zout en zwarte olijven

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit NAJAT:

Briwat en bastilla's

Ingrediënten:
boter, eidooier, plantaardige olie, vulling naar keuze en warkavellen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pastei
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Schiacciata con salsiccia - Italiaans breekbrood met worstjes

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, breekbrooddeeg, caciocavallo, olijfolie, pecorino, ui, varkenssaucijs, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Torta di sambuco - Vleespastei met vlierbloesem

Ingrediënten:
bloem 00, ei, gist, olijfolie, pecorino, salami, semolinabloem, suiker, tuma, varkenskinnebakkenspek, vlierbloesem en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi lahm - Arabische vleespasteitjes

Ingrediënten:
basis piedeeg 1, eidooier, kaneel, mager rundgehakt, peper, pijnboompitten, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Mince meat -Pasteivulling

Ingrediënten:
appel, citroensap, citroenzest, cognac, dikke lende, donkerbruine basterdsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, krenten, niervet, nootmuskaat, rozijnen en sukade

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mince pie

Ingrediënten:
cognacboter, korstdeeg en mince meat

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Steak, kidney and oysterpudding - Steak, niertjes en oesterpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, broodkruim, champignons, kalfslever, mosselen, niervet, oesters, ossenlever, peper, rode wijn, runderbouillon, runderlappen, ui, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Italiaanse empanadas de pishkado - Italiaanse pasteitjes met een vulling van vis en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, buricchedeeg, vis, ei, olijfolie, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pasteles en pastelikos de carne - Vleespasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Tapadas de carne - Grote pastei uit Thessaloniki

Ingrediënten:
aardappelen, basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi tawa - Pasteitjes met een vulling van kikkererwten en kip

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, kipfilet, kipgehakt, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
pastei
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Artisjokkenpastei met worst

Ingrediënten:
artisjokbodems uit blik, kruimeldeeg en worstvlees

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kaaspasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
aardappel, basis piedeeg 1, ei, eidooier, feta, parmezaanse kaas, sesamzaad, witte peper en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Pastei van de koningin - bouchées à la reine

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, crème fraîche, laurierblad, port, sjalot, ui, verse peterselie, wortel, zout, zwarte peper en zwezerik

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vlees / pastei