De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: artisjokbodems, aspergepunten, béarnaisesaus, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, fond, gebakken aardappelballetjes, geklaarde boter, haasbiefstuk, madeira, olie, peper, runderbouillon, spek, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, frangipane, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, eend, peper, perziken, perziken uit blik, port, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, knoflook, melk, olijfolie, peper, slagroom, snijbiet, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelzetmeel, eierdooiers, maïzena, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeienpuree, abrikozensaus, chocoladesaus, eiwit, frambozenpuree, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijte vruchten, gemarineerde perzik, kirsch, rum, suiker, vanille-essence en walnoten
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: basilicum, champignon-roomsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, gestoofde kastanjes, peper, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, citroensap, cognac, crème chantilly, ei, kaneel, kirsch, kookvocht van pruimen, pruimen, room, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding / vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelpartjes, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: aubergine, champignons, ei, jus lié, knoflook, lamsvlees, lente-ui, olijfolie, peper, rozemarijn, sauce brune, sauce ragoût, sjalot, tijm, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout
Keuken: Grieks / Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: amandelessence, boter, cognac, crème anglaise, crème chantilly, kirsch, lange vingers, rum en sinaasappellikeur
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: champignons, gekookte ham, lente-ui, madeira, mousse de foie d oie, mousse de foie gras, peper, port, salie, sjalot, tijm, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / boter en olie
Ingrediënten: aardbei, chocoladerasp, eiwit, framboos, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijt fruit, kirsch, perzik, praliné, rum, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, melk, rozijnen, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, farce aux herbes, farce aux olives, farce aux rognons, farce de porc, farce de porc 2, farce duxelles, farce mentonnaise, fond, knoflook, lamsbotten, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, witte bonen en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: asemwater, bechamelsaus, bloemkool, broodkruim, gruyère, peper, slagroom, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, groente, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek