De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, knoflook, vleesbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, hardgekookte eidooiers, hardgekookte eiwitten, kappertjes, mosterd, olie, peper, peterselie, wijnazijn, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, groente, kookvocht van snijbietstelen, melk, parmezaanse kaas, peper, slagroom, snijbietblad, snijbietstelen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, water, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kervel, lente-ui, madeira, melk, peper, sherry, sjalot, slagroom, visfond, wild en zout
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, doperwten, munt, peper, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelen, aïoli, bouquet garni, coquilles, eidooier, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, vermicelli, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bruine saus, gekookte worst naar keuze, pain de briochedeeg en paté à brioche
Keuken: Frans
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, foie gras, kalfsgehakt, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, foie gras, peper, slagroom, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: angelica, citroen, eidooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelsnippers, maïzena, munt, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, bouillon, cognac, croutons, fleurons, fond, gebakken lever, gedroogde pruimen, geklaarde boter, gestoofd konijn en peterselie
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: cognac, dragon, eenvoudige fond, eiwit, kervel, lente-ui, madeira, mager rundvlees, peper, peterselie, port, preigroen en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, peper, slagroom, tongfilet, tongscharfilet en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: artisjokken, beurre au citron, beurre fondu, peterselie, sauce hollandaise, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, kalfsvlees, laurier, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, tijm, truffel, ui, vet spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek