De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, gruyère, peper, sauce mornay, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, coulis de tomates à la provençale, peterselie, sauce aux câpres, sauce soubise, voorjaarslamsbout, water en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: boter, eidooier, gruyère, melk, peper, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokken, mayonaise, peterselie, sauce alsacienne, sauce moutarde, sauce ravigotte, sauce vinaigrette, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, anijszaad, bakpoeder, donkere rum, foelie, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, natriumbicarbonaat, roggemeel, suiker, tarwebloem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, kaas, gruyère, nootmuskaat, peper, room en zout
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, eiwit, kristalsuiker, olie en sinaasappelrasp
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: basilicum, bieslook, citroensap, dragon, gedroogde kruiden, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, peterselie, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette
Ingrediënten: ansjovis, bloem, boter, fond, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: boter, dijonmosterd, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: basilcum, gedroogde oregano, groene paprika, gruyère, knoflook, olijfolie, pannenkoekenbeslag, peper, peterselie, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, ui, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, bruine rum, ei, fruit, golden delicious, kaneel, room, rozijnen en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bindmiddel voor paté, boter, runderfond en witte rijst
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, gekookte ongepelde garnalen, gekookte schaaldieren, schaaldierenvlees en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: bisquitgebak, cognac, eiwit, génoise, kirsch, poedersuiker, rum, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: blanke kippenfond, bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Toon alle 1101 recepten in dit boek