De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sauce crème, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, broodkruim, fond, gemberpoeder, knoflook, mager varkensgehakt, peper, reuzel, runderbouillon, ui en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, cognac, gekookte ham, gruyère, kalfsvlees, laurier, madeira, olie, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, vet spek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, knoflook, kool, melk, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: droge witte wijn en mosselen
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladerdeeg en ei
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, ham, hamvet, kruiden, peper, ui, ver spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, aïoli, bouquet garni, coquilles, eidooier, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, vermicelli, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bloem, boter, chocoladesaus, crème chantilly, ei, gekarameliseerde walnoten, geraspte chocolade, kirsch, suiker, walnoten en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bacon, broodkruim, geblancheerde brocoli, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peper, ui, voorgerecht en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / groente
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, dragon, fond, gember, gemberkoekjes, gemberpoeder, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, pain d'epices, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, geblancheerde broccoli, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bonenkruid, boter, champignons, dragon, lente-ui, peper, peterselie, sauce crème, sjalot, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bleekselderij, boter, emmenthaler, gruyère, ham, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: artisjokbodems, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, ijswater, reuzel en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg
Toon alle 1101 recepten in dit boek