De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, gekookte ham, mager spek, olie, peper, reuzel, runderbouillon uit blik, tomatenpuree, ui, wortels en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: blanke kippenfond, boter, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, kippenmouse, mousse van kippenlever, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, champignons, dikke veloutésaus, gruyère, kalfsvlees, lente-ui, olie, peper, rijst met uien, sjalot, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bouquet garni, citroensap, lente-ui, olijfolie, sjalot, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, kookvocht van kip, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, diepvriessperziebonen, kippenbouillon, lente-ui, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, sinaasappel, sinaasappellikeur, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, kervel, peterselie, suiker, water, witte peper, wortelen en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, kippenbouillon, knoflook, laurier, mager spek, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, prei, salie, tijm, ui, vleestomaten, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, dragonsaus, droge witte wijn, drragon, gedroogde dragon, gepocheerde champignons, kip, kippenbouillon, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippennekken, kippensleutelbeen, kippenvleugelpunten, laurier, peterselie, truffel, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, foie gras, kalfsgehakt, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, truffel, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bacon, boter, citroensap, donkere kippenbouillon, dragon, kippenhart, kippenlevers, kippenmaagjes, lente-ui, olie, panklaar kuiken, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm, ui, vers broodkruim, wortels, zachte roomkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Toon alle 1101 recepten in dit boek