De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, kruiden, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: rundertong, sauce de sorges, sauce moutarde, sauce ravigotte-vinaigrette, vinaigrette à la crème, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, bruine lamsfond, knoflook, lamsbout, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, sauce ragoût, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: karamel en water
Keuken: Frans
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, prei, slagroom, water, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, ei, gruyère, nootmuskaat, peper, slagroom, taartbodem, water, witlof en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, laurier, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: azijn, ei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter en rivierkreeftschalen
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: boter, eidooier, ham, melk, peper, slagroom, spek, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, groene kruiden, mosterd, olie, olijfolie, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bloem, calvados, cognac, deegbodem van zoet pasteideeg, ei, kaneel, peren, poedersuiker, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, gekookte gambas, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, rosbief, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: artisjokbodem, canapé, champignonhoedjes, ei en taartbodem
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, basilicum, boter, broodkruim, ei, gedroogde sinaasappelschil, gekookte ham, gruyère, kalfsvlees, kalkoenvlees, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rozemarijn, saffraandraadjes, tijm, tomatensap, tomatensaus, tomaten uit blik, ui, varkensvlees, vleesjus en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek