De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappelen, bechamelsaus, boter, ei, gruyère, peper, rauwe worst, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, knoflook, lamszadel, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, runderfond, tomaat, ui, vers broodkruim, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: grof zout, knoflook, laurier, majoraan, olijfolie, oregano, peperkorrels, rode wijnazijn, tijm, ui, venkelzaad, volle jonge rode wijn en wortel
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, gelatine, gelatinepoeder, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, visfond op basis van witte wijn, wortel, zalm, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, artisjokharten, aspergepunten, boter, champignons, ei, oud witbrood, peper, spinazie, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bechamèlsaus, boter, dragon, kervel, peterselie, roomsaus, tomatenpuree en veloutésaus
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: farce, geklaarde boter, gruyère en witbrood
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: courgette, groene paprika, olie, olijfolie, peper, peterselie, pistou, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: basilicum, boter, broodkruim, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde salie, gele ui, gsdroogde dragon, kookvocht van uien, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode ui, runderbouillon, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, amandelschaafsel, bloem, boter, eiwit, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: rivierkreeftschalen, rivierkreeft staartvlees en visbouillon
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, donkere eendenbouillon, port, rode kersen, suiker en zwarte kersen
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: biefstuk, boter, droge witte wijn, fond, knoflookboter, kruidenboter, mosterdboter, niervet, olie, peper, peterselieboter, rode wijn, runderbouillon, sjalottenboter, slakkenboter, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, reuzel, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodem, bloem, citroensap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gruyère, melk, pocheervocht vis, slagroom, witte peper en zout
Soort: saus
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, eiwit, oploskoffie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: boter, bruine kippenbouillon, lente-ui, panklaar kuiken, peper, runderbouillon, sjalot, ui, wortels en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, water, witlof en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek