De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, ganzenvet, gekookte ham, rijst, hamvet, kalfsvlees, kippenvet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, reuzel, snijbietblad, spinazie en ui
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: blanke fond, bleekselderij, boter, kippenbouillon, kruidnagel, lamsstoofvlees, laurier, peterselie, peterselietakjes, sjalot, stoofvocht, tijm, ui, veloutésaus, veloutésaus met champignons, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, lente-ui, sjalot, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bloem, boter, knoflook, melk, peper, peterselie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bieslook, boter, kervel, peterselie, suiker, water, witte peper, wortelen en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, peper, water en zout
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: citroensap, fruit, kirsch, perzik, rum en suiker
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, ei, foie gras, peper, slagroom, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: droge witte wijn, gedroogde sinaasappelschil, gemengde stevige vis, knoflook, laurier, olijfolie, preiwit, saffraan, tijm, tomaten, venkelzaad, vis, visafval, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: glucosesiroop, kirsch, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, lente-ui, olie, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, suiker, water, witte peper, wortelen en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cognac, épice fines, gemalen kruiden, knoflook, peperkorrels, pistachenoten, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, varkensvet, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / worst
Ingrediënten: abrikozenjam, crème anglaise, crème chantilly, ei, golden delicious, handperen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek