De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, boter, bruine champignonsaus, bruine saus, champignon-roomsaus, ham, laurier, peper, peterselie, roomsaus, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, gevogelte-organen, gevogelteresten, kalfsbotten, prei, runderbotten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, boter, ei, gedroogde oregano, gedroogde salie, kervel, kruimeldeeg, paté brisée, peper, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, basilicum, boter, bouillon, broodkruim, champignons, ei, fond, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, hamvet, knoflook, lente-ui, melk, olie, peper, sjalot, spinazie, vet spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: kalkoen, kip, kippenfond, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, truffel, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bechamelsaus en room
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselieblaadjes, dragon, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, sjalot, spinazieblaadjes, water en waterkersblaadjes
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: abrikoos, crème pâtissière, perzik, pruim en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, geklaarde boter, knoflook, lamszadel, lente-ui, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, sjalot, tomaat, ui, vers broodkruim, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, kipafsnijsel, kippenbouillon, kippenhart, kippenmaagjes, kippennekken, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, champignons, ham, hamvet, kruiden, peper, ui, ver spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: oesters en oestervocht
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, zout en zuring
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bisquitgebak, cognac, eiwit, génoise, kirsch, poedersuiker, rum, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, droge witte wijn, eidooier, gruyère, laurier, lente-ui, melk, peper, sint-jakobsschelpen, sjalot, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, eidooier, room, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: citroensap, dille, eidooier, slagroom, vinaigrette en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus / vinaigrette / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek