De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amandelen, bittere chocolade, crème chantilly, oploskoffie, praliné, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, kerriepoeder, knoflook, kookvocht van rundertong, laurier, olie, peper, peterselie, rozijnen, runderbouillon, rundertong, slagroom, tijm, ui, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: boten, peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, kalfsfond, kippenfond, visfond, witte wijn en zout
Soort: saus
Ingrediënten: kruiden, laurier, peterselie en tijm
Soort: vegan / kruiden
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, mager rundvlees, merg, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, spek, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappel, basilicum, hete soep, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rood spaans pepertje, salie, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: eiwit, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, droge witte wijn, eidooier, geglaceerde witte uitjes, kerriepoeder, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardbeien, abrikozenjam, boter, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, kirsch, pain briochedeeg, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, eidooier, kirsch, melk, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en zuivel
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bacon, bloem, boter, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager kalfsgehakt, mager rundvlees, mager varkensgehakt, maïzena, olie, peper, peterselie, pils, reuzel, runderbouillon, spek, tijm, ui, varkensspek, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, botten, bouquet garni, bruine fond, droge witte wijn, geklaarde boter, olie, orgaanvlees, peper, reuzel, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: vlees / saus
Ingrediënten: cayennepeper, cognac, ei, épice fines, kalfslever, laurier, nootmuskaat, panade, peper, runderlever, tijm, truffel uit blik, truffelvocht, varkenslever, vet spek en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / paté/terrine
Ingrediënten: abrikozenjam, bittere chocolade, boter, chantilly meringuée, crème patissière, crème saint-honoré, eenvoudig bladerdeeg, kirsch, klassiek bladerdeeg, melkchocolade, oploskoffie, poedergelatine, suiker, water en wit fondant
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: geklaarde boter en oud witbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine kippenbouillon, crème fraîche, droge port, droge vermout, droge witte vermouth, ei, évocation d albuféra vulling, half ontbeende kip, kippenbouillon, kookvocht van knoflook, lente-ui, madeira sercial, maïzena, pasteideeg, runderbouillon, sjalot, slagroom, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Toon alle 1101 recepten in dit boek