De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sauce crème, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: crèmevulling, flensjes, kaas en peterselie
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, poedersuiker, pruimen, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bonenkruid, boter, champignons, dragon, lente-ui, peper, peterselie, sauce crème, sjalot, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, ei, gruyère, nootmuskaat, peper, slagroom, taartbodem, water, witlof en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, knoflook, laurier, marinade, olie, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine saus, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie en sjalot
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, ei, gekookte ham, gruyère, mornaysaus, peper, prei, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, knoflook, vleesbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: geglaceerde angelica, navelsinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelschillen, suiker en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dragon, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, laurier, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: jus, knoflook en stokbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur
Ingrediënten: basilicum, bieslook, broccoliroosjes, citroensap, dragon, rijst, ham, kervel, kropsla, olie, peper, sjalot, sperziebonen, wijnazijn, wortel, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: salade / rijst
Ingrediënten: boter, lente-ui, peper, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: ananas uit blik, bloem, boter, cake, cognac, eidooier, eiwit, inmaakvocht van ananas, kirsch, koffie, lange vingers, melk, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, doperwten, peper, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, peper, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, droge witte wijn, eidooier, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad, vers broodkruim, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelen, bittere chocolade, crème chantilly, oploskoffie, praliné, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: ijs
Toon alle 1101 recepten in dit boek