De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, chocoladefondant, génoise, italiaans schuim, kirsch, oploskoffie en rum
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, boter, citroensap, donkere kippenbouillon, dragon, kippenhart, kippenlevers, kippenmaagjes, lente-ui, olie, panklaar kuiken, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm, ui, vers broodkruim, wortels, zachte roomkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, knoflook, lente-ui, mosselen, paneermeel, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilcum, gedroogde oregano, groene paprika, gruyère, knoflook, olijfolie, pannenkoekenbeslag, peper, peterselie, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: abrikozen, diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, peren, suiker, vanille-essence, vanillestokje, vruchten uit blik en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergine, gemberpoeder, knoflook, olijfolie, peper, ve-tsin, walnoten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, ham, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, dragon, gedroogde dragon, lente-ui, peterselie, room, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: deeg voor zandgebak, ei, kaneel, suiker, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: demi-feuilletée, paté brisée à lóeuf en worst naar keuze
Keuken: Frans
Soort: pastei
Ingrediënten: bloem, boter, bruiloftstaart, bruine rum, cake, chantilly meringuée, chocolade, crème au beurre, crème chantilly, eidooier, eiwit, lange vingers, melk, resten gebak, sinaasappellikeur, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, boter, broodkruim, gruyère, peper, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, koffie en rum
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, cognac, épice fines, kalfslever, knoflook, laurier, pain briochedeeg, peper, runderlever, slagroom, tijm, ui, varkenslende, varkenslever, varkensschouder, varkensspek, waterei en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / orgaanvlees / paté/terrine
Toon alle 1101 recepten in dit boek