De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aardappelen, bloem, boter, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, soezenbeslag en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel-aardbeimengsel malakoff, amandelen, amandelessence, bloem, boter, chocoladecrème, chocoladeglazuur, eiwit, amandel, maïzena, mokkacrème, mokkaglazuur, mousse au chocolat, mousseline au chocolat, praliné, pure chocolade, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, ansjovis uit blik, basilicum, gruyère, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tijm, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: appel, boter, crème pâtissière, kaneel en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, bieslook, boter, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gekookte schaaldieren, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: beurre maître d'hôtel, beurre pour escargots, boter, champignons, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: champignons, eidooier, lente-ui, madeira, maïzena, marc de bourgogne, olie, peper, port, sjalot, slagroom, smoorvocht van ham en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: aardappelschijfjes, tuinkruiden, gezouten spek, herbes de provence, knoflook, mager gerookt spek, olie, olijfolie, peper, tomaten, ui, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, dikke tomatensaus, droge witte wijn, groene kruiden, olie, peper, runderhaas, tomaten uit blik, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, eidooier, melk, peper, slagroom, truffel, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, kooknat van kreeft, kreeftencorail, mosterd en slagroom
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, geglaceerde witte uitjes, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bonenkruid, boter, dragon, peper, peterselie, slagroom, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, gans, ganzenbouillon, ganzenhart, ganzenlever, ganzennek, ganzenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge witte wijn, eidooier, kreeft, laurier, olijfolie, peterselie, peterseliewortel, prei, slagroom, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem en boter
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek