De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: geblancheerde brocoli, mayonaise en vinaigrettesaus
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: eiwit, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, hamkookvocht, knoflook, munt-aspic, peper, peterselie, prei, verse dragon, wijnazijn, zout en zwoerd
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappel, bloem, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: biscuigebak en crème au beurre
Keuken: Frans
Soort: glazuur / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: flensjesbeslag en olie
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: basilicum, champignon-roomsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelzetmeel, eierdooiers, maïzena, praliné, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsoufflé, bitterkoekjessoufflé, koffiesouflé, sinaasappellikeur, sinaasappelsoufflé, vanillesoufflé en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, citroensap, dragon, hardgekookte eidooiers, hardgekookte eiwitten, kappertjes, mosterd, olie, peper, peterselie, wijnazijn, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: amandelessence, bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, kirsch, melk, pudding, suiker, vanille-essence en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: artisjokhartjes, blanke fond, boter, droge witte wijn, gebakken aardappelen, wortel, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, gekarameliseerde walnoten, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: aardappelen, boter, crème fraîche, eidooier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignonvocht, foie gras, fond, gekookte artisjokbodems, haasbiefstuk, madeira, maïzena, peper, runderbouillon, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bonenkruid, chinese kool, diepvriesandijvie, diepvriesspinazie, dooregen varkensschouder, épices fines, ham, kalfshart, knoflook, lamshart, lamslever, olijfolie, peper, reuzel, runderlever, snijbiet, ui, varkenshart, varkenslende, varkenslever, vers spekvet, wilde spinazie, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozenjam, bittere chocolade, boter, chantilly meringuée, crème patissière, crème saint-honoré, eenvoudig bladerdeeg, kirsch, klassiek bladerdeeg, melkchocolade, oploskoffie, poedergelatine, suiker, water en wit fondant
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 1101 recepten in dit boek