De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, peper, water en zout
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, sjalot, vleestomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: augurk, basilicum, bloem, boter, bruine fond, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, marinade voor varkensvlees, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkenskarbonade en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: abrikozen, diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, peren, suiker, vanille-essence, vanillestokje, vruchten uit blik en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bechamèlsaus, boter, cayennepeper, gruyerekaas, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, veloutésaus en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, farce naar keuze, gekookte artisjokbodems en gruyère
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: laurier, peterselie en tijm
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kervel, lente-ui, madeira, melk, peper, schaaldieren, sherry, sjalot, slagroom, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, canapé, citroenschil, côtes du rhône, eidooier, eiwit, amandel, kookvocht van peren, kruidnagels, maïzena, peren, poedersuiker, sinaasappellikeur, sinaasappelschil, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: dragonboter en glace de viande
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine rum, crème anglaise met koffiesmaak, eidooier, eiwit, karamel, melk, suiker, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Ingrediënten: kruiden, laurier, peterselie en tijm
Soort: vegan / kruiden
Ingrediënten: ansjovisfilet op olie, champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, kappertjes, knoflook, laurier, magere bacon, mager rundvlees, mager spek, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: ansjovis, bloem, boter, fond, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: bladerdeeg en suiker
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, peper, room, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, champignon-roomsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek