De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: abrikozenjam, crème anglaise, crème chantilly, ei, golden delicious, handperen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bloem, boter, dragon, gedroogde dragon, knoflook, melk, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, droge witte wijn, eidooier, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad, vers broodkruim, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, tijmsaus, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: oesters en oestervocht
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: artisjokharten, asperges, boter, champignons, ei, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bladerdeegrolletjes, bladerdeegvellen, gruyère, kaasvulling, parmezaanse kaas en roomhoorntjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, dikke tomatensaus, droge witte wijn, groene kruiden, olie, peper, runderhaas, tomaten uit blik, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, bloem, boter, champignons, ei, gruyère, ham, kervel, kippenlevers, olie, peper, peterselie, roomkaas, slagroom, tuinkruiden, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, cognac, frambozen, kirsch en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: aardbeien, eidooier, frambozen, lange vingers, pudding, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, ham, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: blauwschimmelkaas, crème fraîche, eenvoudig bladerdeeg, ei, eierglazuur, kaasvulling, peper, roquefort, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozentaart, cognac, kirsch, perziktaart en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, meiknolletjes, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bruine deeltjes uit ganzenvet, peper, piment en uiezout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, ham, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, boter, gemarineerde aardbeien, gemarineerde frambozen, gepocheerde kersen in rodewijnsiroop, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: champignons, gekookte ham, lente-ui, madeira, mousse de foie d oie, mousse de foie gras, peper, port, salie, sjalot, tijm, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / boter en olie
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, sinaasappel, sinaasappellikeur, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch