De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ansjovispasta, bieslook, dragon, kappertjes, mayonaise, peper, peterselie, zout en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine saus, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie en sjalot
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: bacon, beaujolais, bloem, boter, braadkip, bruine kippenbouillon, bruin geglaceerde witte uitjes, champignons, cognac, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode bourgogne, rode côte du rhône, runderbouillon, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gruyère, melk, pocheervocht vis, slagroom, witte peper en zout
Soort: saus
Ingrediënten: laurier, olijfolie, peperkorrels, rode wijn, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, dragon, fond, gember, gemberkoekjes, gemberpoeder, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, pain d'epices, peper, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: aromatische groenten, bloem, boter, bouchees, champignons, citroensap, eidooier, fond, gecanneleerde champignonhoedjes, groene olijven, kalfsfond, kalfsquenelles, kippenfond, kipquenelles, laurier, madeira sercial, melk, peper, quenelles uit blik, slagroom, smoorvocht van zwezerik, tijm, truffels uit blik, truffelvocht, vol-au-vent, wijn, witte peper, witte wijn, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: pastei / orgaanvlees
Ingrediënten: peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: amandelessence, bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, kirsch, melk, pudding, suiker, vanille-essence en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroensap, cognac, crème patissière, diepvrieskersen, donkere kersen, frangipane, kersen uit blik, kirsch, rode wijn, suiker, uitlekvocht van kersen uit blik en zoete taartbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, laurier, peterselie en tijm
Soort: kruiden
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, knoflook, kool, melk, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: dragon, foie gras, ei, ham, sla en truffel
Keuken: Frans
Ingrediënten: broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, fond, knoflook, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, reuzel, rode pepers, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, salie, spek, tijm, varkensspek, wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bieslook, dragon, kappertjes, kervel, lente-ui, peper, peterselie, sjalot, vinaigrette en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette
Ingrediënten: boter, donkere fond, droge witte wijn, ontbijtspek, peper, peterselie, runderbouillon, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: ei en water
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: broccoli, citroen, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, praliné, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bonenkruid, boter, champignons, dragon, lente-ui, peper, peterselie, sauce crème, sjalot, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelsoufflé, bitterkoekjessoufflé, koffiesouflé, sinaasappellikeur, sinaasappelsoufflé, vanillesoufflé en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch