De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, geklaarde boter, knoflook, lamszadel, lente-ui, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, sjalot, tomaat, ui, vers broodkruim, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, eiwit, kappertjes, kippenfond, lente-ui, mosterd, olie, peper, peterselie, runderfond, sjalot, slagroom, visfond, wijnazijn, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: aspergepunten, boter, peper, water en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokbodems, boter, champignonhoedjes, droge witte wijn, fond, geklaarde boter, ei, gruyère, ham, knoflook, lente-ui, maïzena, nootmuskaat, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, paprika en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, laurier, nootmuskaat, peper, pompoen, salie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, stokbrood, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, ui en uiensoep
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, knoflook, laurier, lente-ui, mager spek, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, salie, sjalot, tijm, tomaten, ui, venkel, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, knoflook, melk en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, kalfsvlees, laurier, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, tijm, truffel, ui, vet spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: biscuigebak en chocoladeglazuur
Keuken: Frans
Soort: glazuur / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: boter, cognac, dikke lende van kalf, droge port, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsoesters, kippenbouillon, laurier, madeira sercial, maïzena, marinade voor kalfsvlees, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, tijm, ui, varkensvet, vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, bleekselderij, boter, droge witte wijn, laurier, madeira, ontbijtspek, peper, peterselie, port, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: aspergepunten, aubergine, bruine madeirasaus, champignons, crèmevulling, sauce soubise, saus met ham, saus met kalfsvlees, saus met kip, saus met kippenlever, saus met schaaldieren, saus met vis, spinazie, tomaten en tomatensaus
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, donkere bouillon, droge witte wijn, laurier, olie, peper, peterselie, rode wijn, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: aardappelen, bechamelsaus, boter, ei, gruyère, peper, rauwe worst, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: boter, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente