De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: abrikozenglazuur, bloem, boter, chocoladeglazuur, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, cayennepeper, droge witte wijn, gemengde groene kruiden, lente-ui, peterselie, sjalot, vet, vleesnat en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bacon, boter, broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, épice fines, fond, ham, knoflook, kool, laurier, maïzena, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, rosbief, runderbouillon, runderkogel, snijbiet, spinazie, tijm, ui, varkensnet, vet varkensspek, waterkers, worstvlees, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: basilicum, bloem, citroenschil, dragon, droge witte wijn, kalfsfond, kalfsschenkel, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, oregano, peper, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans / Provençaals
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, bruine saus, jonge rode wijn, kalfsniertjes, laurier, lente-ui, maïzena, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: cayennepeper, cognac, ei, épice fines, kalfslever, laurier, nootmuskaat, panade, peper, runderlever, tijm, truffel uit blik, truffelvocht, varkenslever, vet spek en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / paté/terrine
Ingrediënten: boter, groene kool, karwijzaad, knoflook, laurier, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: kookvocht van gekookte champignons
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, olie, peper, peterselie, tuinkruiden, uitgestoken aardappelballetjes en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, dille, komkommer, lente-ui, peper, peterselie, slagroom, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, ei, gekookte broccoli, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, courgette, courgettevocht, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: diepvriessperziebonen, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, gruyère, peper, sauce mornay, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, cognac, kip, kip, kookvocht van champignons, lente-ui, maïzena, peper, port, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bechamelsaus en room
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: blanke kippenfond, bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, bruine fond, glace de viande, lente-ui, peper, peterselie, runderbouillon, rundermerg, sjalot, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: boter, bruine bouillon, kippenbouillon, kooknat van champignons, laurier, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, visbouillon, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst
Ingrediënten: rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / rijst
Ingrediënten: aardappelen, ansjovis uit blik, basilicum, gruyère, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tijm, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht