De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, eidooier, kervel, melk, mosselen in een saus, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardbei, chocoladerasp, eiwit, framboos, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijt fruit, kirsch, perzik, praliné, rum, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, bruine kippenbouillon, crème fraîche, droge port, droge vermout, droge witte vermouth, ei, évocation d albuféra vulling, half ontbeende kip, kippenbouillon, kookvocht van knoflook, lente-ui, madeira sercial, maïzena, pasteideeg, runderbouillon, sjalot, slagroom, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, cognac, dijonmosterd, fond, gekookte ham, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, slagroom, spinazie, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: geglaceerde angelica, navelsinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelschillen, suiker en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, gekookte kreeft voor homard thermidor, kervel, kookvocht van kreeft, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, broodkruim, courgette, ei, geklaarde boter, gruyère, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst
Ingrediënten: bieslook, boter, eidooier, gemengde groene kruiden, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, courgette, courgettevocht, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelpuree, boter, meiknolletjes, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: geklaarde boter en oud witbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bosbessen, boter, bramen, cognac, ei, kirsch, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, kappertjes, peper, peterselie, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, cognac, crème chantilly, ei, kaneel, kirsch, kookvocht van fruit, perzik, room, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: blanke kippenfond, bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: citroensap, cognac, crème patissière, diepvrieskersen, donkere kersen, frangipane, kersen uit blik, kirsch, rode wijn, suiker, uitlekvocht van kersen uit blik en zoete taartbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, eidooier, knoflook, olijfolie, oud witbroodkruim, wijnazijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: eend, gesmoorde rodekool, olie, peper, peterselie, reuzel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, kirsch, suikerstroop en vullling naar keuze
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, donkere fond, peper, peterselie, runderbouillon, suiker en wortel
Keuken: Frans
Soort: groente