De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappelzetmeel, bruine suiker, eierdooiers, maïzena, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, ei, nootmuskaat, roomkaas, suiker en taartdeegbodem
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, bruine fond, champignons, lente-ui, madeira, olie, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: aardappelen, geklaarde boter, gruyerekaas, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bloem, boter, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bleekselderij, boter, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, peterselie, peterselietakjes, sjalot, stoofvocht, tijm, ui, veloutésaus, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, ui, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: basilcum, gedroogde oregano, groene paprika, gruyère, knoflook, olijfolie, pannenkoekenbeslag, peper, peterselie, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, gekookte ham, gruyère, kalfsvlees, laurier, madeira, olie, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, vet spek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: droge witte wijn en mosselen
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: bieslook, boter, citroensap, dragon, eidooier, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eiwit, ei, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine saus, champignons, lente-ui, madeira, maïzena, olie en sjalot
Keuken: Frans
Soort: bouillon / groente
Ingrediënten: boter, ei, niertjes, peper, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, citroensap, courgette, mornaysaus, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: kruiden, laurier, peterselie en tijm
Soort: vegan / kruiden
Ingrediënten: bloem, boter, champignonsteeltjes, citroensap, droge witte wijn, eidooier, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom en tijm
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, dijonmosterd, kalfsniertjes, lente-ui, peper, peterselie, sjalot, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, geklaarde boter, knoflook, lamszadel, lente-ui, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, sjalot, tomaat, ui, vers broodkruim, winterwortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees