De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ansjovis, bloem, boter, fond, kalfsbotten, kappertjes, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, duxelles, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot en tijm
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, choronsaus, ei, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bouillon, ganzenvet, knoflook, maïzena, olie, peper, reuzel, salie, tomaten, tomatensap, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: aardbeienjam, bessengelei, cognac, fruit en kirsch
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, verse groene kruiden en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, peper, slagroom, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, olie, peper, peterselie, tuinkruiden, uitgestoken aardappelballetjes en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, boter, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, droge witte wijn, eidooier, krabvlees, krabvlees uit blik, kreeftenvlees, kreeftenvlees uit blik, lente-ui, melk, peper, sjalot, slagroom, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, chocoladesaus, crème chantilly, ei, gekarameliseerde walnoten, geraspte chocolade, kirsch, suiker, walnoten en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, kirsch, suikerstroop en vullling naar keuze
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelzetmeel, eierdooiers, maïzena, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, groene kruiden, mosterd, olie, olijfolie, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette / vegetarisch
Ingrediënten: boter, nootmuskaat, peper, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: champignons, cognac, droge rode wijn, droge witte wijn, eau de vie, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, magere bacon, mager spek, olijfolie, peper, runderbouillon, salie, tijm, tomaten, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundertong, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, nootmuskaat, peper, scholfilet, sjalot, tongfilet en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis