De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, ei, niertjes, peper, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: broodkruim, geklaarde boter en pommes duchessemengsel
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokken, mayonaise, peterselie, sauce alsacienne, sauce moutarde, sauce ravigotte, sauce vinaigrette, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, lente-ui, mengsel voor visquenelles, oesters, peper, sjalot, vis en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: angelica, citroen, eidooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelsnippers, maïzena, munt, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, donkere eendenbouillon, port, rode kersen, suiker en zwarte kersen
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, braadkip, dragon, duif, fazant, gedroogde dragon, kalkoen, kippengelei, madeira, olie, parelhoen, port en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kersen, kirsch, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, champignonhoedjes, dragon, gruyère, lente-ui, madeira, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, citroensap, crème chantilly, eiwit en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, mager rundvlees, merg, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, spek, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: rundertong, sauce de sorges, sauce moutarde, sauce ravigotte-vinaigrette, vinaigrette à la crème, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, bruine eendenbouillon, eend, peper, port, runderbouillon, salie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, paprika en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bleekselderijblad, droge witte wijn, laurier, peterselie, rode wijn, runderbouillon uit blok, tijm, tomatenpuree, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, ei, nootmuskaat, roomkaas, suiker en taartdeegbodem
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Ingrediënten: boter, champignons, citroensap, ei, gruyère, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, port, sjalot, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, gruyère, nootmuskaat, peper, preiwit, slagroom, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, droge witte wijn, eidooier, geglaceerde witte uitjes, kerriepoeder, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bessengelei en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegan / glazuur