De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, kooknat van kreeft, kreeftencorail, mosterd en slagroom
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, peper, water en zout
Ingrediënten: boten, peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroensap, eidooier, garnalen, garnaal, kookvocht van vis, kreeftenboter, kreeftenvlees, kreeftscharen, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, botten, bouquet garni, bruine fond, droge witte wijn, geklaarde boter, olie, orgaanvlees, peper, reuzel, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: vlees / saus
Ingrediënten: aubergine, citroensap, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: cayennepeper, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, champignonfarce, dragon, gedroogde dragon, kip, kippenbouillon, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, port, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, citroensap, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, olie, peper, runderbouillon, sjalot, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, griesmeel, gruyère, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, soezendeeg, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, artisjokhart, asperges, aubergine, boter, champignons, courgette, eidooier, erwtjes, gegrilde tomaten, melk, peper, piperade, slagroom, tomatensaus, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, water, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bouillon, ganzenvet, knoflook, maïzena, olie, peper, reuzel, salie, tomaten, tomatensap, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: abrikozenjam, abrikozenvulling, gekarameliseerde walnoten, kirsch, poedergelatine, praliné van walnoten, suiker, walnoottaart, walnoten en witte fondant met kirsch
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, bruine rum, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, rozijnen, suiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, broodkruim, gruyère, peper, spinazie, water, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: épice fines, kruidenmengselspecerijenmengselkruidenpastamarinaderub en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, briochedeeg, cognac, dikke lende van kalf, droge port, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsoesters, kippenbouillon, laurier, madeira sercial, maïzena, marinade voor kalfsvlees, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, tijm, ui, varkensvet, vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, beaujolais, bloem, boter, braadkip, bruine kippenbouillon, bruin geglaceerde witte uitjes, champignons, cognac, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode bourgogne, rode côte du rhône, runderbouillon, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: beurre bercy, biefstuk, boter, lente-ui, merg, peper, peterselie, rode wijn, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, geblancheerde broccoli, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente