De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: broodkruim, ei, fond, knoflook, kruiden, mager lamsgehakt, peper, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, kipafsnijsel, kippenbouillon, kippenhart, kippenmaagjes, kippennekken, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, citroensap, crème chantilly, eiwit en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, bittere chocolade, crème chantilly, oploskoffie, praliné, slagroom, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, gedroogde gist, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, gist en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boudin blanc, droge port, duxelles van champignons, lente-ui, madeira sercial, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, ei, garnalen, ham, kippenlever, krab, kreeft, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: geklaarde boter en oud witbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur / vegetarisch
Ingrediënten: boter, braadkip, dragon, duif, fazant, gedroogde dragon, kalkoen, kippengelei, madeira, olie, parelhoen, port en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte
Ingrediënten: bonenkruid, boter, champignons, dragon, lente-ui, peper, peterselie, sauce crème, sjalot, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cayennepeper, cognac, ei, épice fines, kalfslever, laurier, nootmuskaat, panade, peper, runderlever, tijm, truffel uit blik, truffelvocht, varkenslever, vet spek en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / paté/terrine
Ingrediënten: cayennepeper, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: blanke fond, bleekselderij, boter, kippenbouillon, kruidnagel, lamsstoofvlees, laurier, peterselie, peterselietakjes, sjalot, stoofvocht, tijm, ui, veloutésaus, veloutésaus met champignons, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: bloem, champignonhoedjes, citroensap, eidooier, fond, kalfsfond, room, stoofvochtboter, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, boter, cayennepeper, ei, gruyère, lente-ui, mon chou, peper, roquefort, slagroom, taartbodem, uiengroen en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gruyère, hersenen, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, zalm uit blik, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: soufflé / orgaanvlees
Ingrediënten: angelica, citroen, eidooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelsnippers, maïzena, munt, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, bonen, boter, erwten, koolraap, linzen, peterselie, prei, slagroom, tomaten, tomaten uit blik, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, runderbouillon, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bouquet garni, coquilles, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, saffraan, tomaten, tomatensap, ui, visbouillon en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, crème anglaise, crème chantilly, gekonfijte vruchten, amandel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, poedergelatine, rijst, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: andijvie, bacon, boter, droge witte wijn, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: abrikozen, diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, peren, suiker, vanille-essence, vanillestokje, vruchten uit blik en water
Keuken: Frans
Soort: vegan