De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, cognac, frambozen, kirsch en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: boter, champignons, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, cognac, épices fines, foelie, kippenlevertjes, kippenvet, roomkaas, tijm, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: bloem, boter, ei, peper, room, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: blanke fond, boter, kippenbouillon, knoflook, peper, rijst, rozemarijn, salie, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, ham, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelzetmeel, eierdooiers, maïzena, melk en suiker
Keuken: Frans
Soort: custard / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, gans, ganzenbouillon, ganzenhart, ganzenlever, ganzennek, ganzenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: angelica, citroen, eidooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelsnippers, maïzena, munt, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Ingrediënten: boter, chocoladefondant, génoise, italiaans schuim, kirsch, oploskoffie en rum
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, chair de saucisse, cognac, droge port, ei, épices fines, foie gras, kippenlevers, kippenvet, lente-ui, madeira sercial, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, pistachenoten, reuzel, sjalot, spek, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, vers hamvlees, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelschaafsel, boter, perziken, suiker, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, prei, slagroom, water, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: boter, broodkruim, courgette, ei, geblancheerde amandelen, gruyère, kruidnagel, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, spinazie, taartbodem, water en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: arrowroot, bleekselderij, boter, bruine fond, bruine saus, cognac, foie gras, gekookte ham, laurier, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor runderhaas, mousse de foie, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, truffel uit blik, ui, ver spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, ei, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, mosterd en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bier, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager rundvlees, maïzena, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, ei, niertjes, peper, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: épices fines, gans, ganzenvet, grof zeezout, jeneverbessen, kaliumchloride, laurier, suiker, tijm, varkensniervet, water en witte peper
Keuken: Frans
Soort: gevogelte