De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, peterselie, prei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: droge witte wijn, gedroogde sinaasappelschil, gemengde stevige vis, knoflook, laurier, olijfolie, preiwit, saffraan, tijm, tomaten, venkelzaad, vis, visafval, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vis
Ingrediënten: blanke fond, bleekselderij, boter, kippenbouillon, kruidnagel, lamsstoofvlees, laurier, peterselie, peterselietakjes, sjalot, stoofvocht, tijm, ui, veloutésaus, veloutésaus met champignons, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: citroensap, gekookte artisjokbodems, peper, peterselie, slagroom en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilicum, bruine dragonsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, fond, gemberpoeder, knoflook, mager varkensgehakt, peper, reuzel, runderbouillon, ui en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, gekookte ongepelde garnalen, gekookte schaaldieren, schaaldierenvlees en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, melk, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, dikke lende van kalf, droge port, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsoesters, kippenbouillon, laurier, madeira sercial, maïzena, marinade voor kalfsvlees, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, tijm, ui, varkensvet, vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, pudding, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte vermouth, droge witte wijn, gemengde groene tuinkruiden, laurier, lente-ui, mayonaise, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, sjalot en tijm
Keuken: Frans
Soort: salade / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, cognac, dijonmosterd, kalfsniertjes, lente-ui, madeira, maïzena, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, worcestershiresaus en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: blanke fond, bleekselderij, boter, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, peterselie, peterselietakjes, sjalot, stoofvocht, tijm, ui, veloutésaus, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, sinaasappel, sinaasappellikeur, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, citroensap, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, boter, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, lardons, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, herbes de provence, kip, knoflook, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, geblancheerde broccoli, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente