De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: room en veloutésaus
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: glucosesiroop, kirsch, rum, sinaasappellikeur, sterke koffie, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: glazuur / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kappertjes, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, dragon, droge witte vermouth, droge witte wijn, ham, kervel, laurier, maïzena, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, ei, gruyère, nootmuskaat, peper, slagroom, taartbodem, water, witlof en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: boter, brunoise, foie gras en bloc uit blik, geklaarde boter, kalfsfond, kalfsnoisettes, kalfsribkotelet, madeira sercial, marinade van cognac en truffels, runderbouillon, runderfond, truffel, varkensnet en vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: broodkruim, courgette, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, dille, dragon, gedroogde dragon, griesmeel, kippenbouillon, komkommer, lente-ui, peterselie, sjalot, ui, water, wijnazijn, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, ananassorbet, citroensap, citroensorbet, eiwit, poedersuiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: aubergines, boter, broodkruim, herbes de provence, kaassaus, knoflook, lente-ui, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, sjalot, tomaten en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, boter, gemarineerde aardbeien, gemarineerde frambozen, gepocheerde kersen in rodewijnsiroop, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, peterselie, prei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine saus, citroensap, kerriepoeder, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: aardbeien, babas in rum, bosbessen, crème chantilly, poedersuiker, rum en uitlekvocht van babas in rum
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bonenkruid, chinese kool, diepvriesandijvie, diepvriesspinazie, dooregen varkensschouder, épices fines, ham, kalfshart, knoflook, lamshart, lamslever, olijfolie, peper, reuzel, runderlever, snijbiet, ui, varkenshart, varkenslende, varkenslever, vers spekvet, wilde spinazie, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: citroensap, water, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: boter, broodkruim, coulis de tomates, ei, geblancheerde spruiten, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce aurore, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, sauce tomate, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappel, basilicum, gedroogde witte bonen, knoflook, oud witbroodkruim, parmezaanse kaas, peper, prei, saffraan, spaghetti, sperziebonen, tomatenpuree uit blik, ui, vermicelli, verse tomatenpuree, verse witte bonen, water, witte bonen uit blik, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bouillon, cayennepeper, citroensap, ei, roux, slagroom, visbouillon, visingewanden, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, champignons, gekookte artisjokbodems, kip, gruyère, ham en sauce mornay
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, droge witte wijn, eidooier, geglaceerde witte uitjes, kerriepoeder, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte