De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, bruine lamsfond, knoflook, lamsbout, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, sauce ragoût, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: droge witte wijn, mosselvocht, vis, visafval en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: gemberpoeder, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, rozemarijn, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boten, peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bonenkruid, boter, dragon, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sla, slagroom, tijm, ui, wasbonen en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappel, artisjokharten, aspergepunten, boter, champignons, ei, oud witbrood, peper, spinazie, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, ei, gekookte ham, gruyère, mornaysaus, peper, prei, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: appel, boter, crème pâtissière, kaneel en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, cognac, crème pâtissière, glazuur, kirsch, rodebessengelei, suiker, zandgebakdeeg en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, ganzenhart, ganzenlever, ganzenmaagjes, ganzennek, ganzenvleugel, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, kirsch, poedersuiker, suikerstroop en vruchten
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, spinazie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, ei, melk, olie en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, slagroom, veloutésaus, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, bonenkruid, eidooier, gerookte ham, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, mager rookspek, olijfolie, pastafiguurtjes, peper, prei, rijst, rode paprika, runderbouillon, saffraandraadjes, ui, vermicelli, water en zout
Keuken: Catalaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, ei en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bloem, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, ananassorbet, citroensap, citroensorbet, eiwit, poedersuiker en vanille-ijs
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: cognac, ei, épices fines, ganzenvet, kalfshersenen, kalfsniervet, kipfilet, kippenbouillon, kippenlevertjes, kippenvet, kippenvlees, knoflook, lamshersenen, mager kalfsvlees, melk, nootmuskaat, peper, runderhersenen, rundervet, spinazie, tijm, ui, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine