De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, eidooier, gruyère, ham, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, rosbief, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: ananassiroop, ananas uit blik, crème pâtissière en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, briochedeeg, cognac, dikke lende van kalf, droge port, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsoesters, kippenbouillon, laurier, madeira sercial, maïzena, marinade voor kalfsvlees, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, tijm, ui, varkensvet, vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: amandelessence, bittere chocolade, bloem, boter, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, koffie, rum, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, groene kool, karwijzaad, knoflook, laurier, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: basilicum, bieslook, dragon, kervel, mayonaise, oregano en peterselie
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, knoflook, melk, olijfolie, peper, slagroom, snijbiet, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, gekookte ham, mager spek, olie, peper, reuzel, runderbouillon uit blik, tomatenpuree, ui, wortels en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, citroensap, dragon, droge witte wijn, kreeft, laurier, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, eend, ei, groentebouillon, olie, peper, port, suiker, truffel uit blik, truffelvocht, vulling van varkens- en kalfsvlees, water en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / paté/terrine
Ingrediënten: boter, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, garnalen, ham, kippenlever, krab, kreeft, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: artisjokharten, asperges, boter, champignons, ei, peper, slagroom, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodem, canapé, champignonhoedjes, ei en taartbodem
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, perziken, suiker, vanille-essence, vanillestokje en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Ingrediënten: abrikozen, boter, droge vermout, droge witte wijn, peren, perensap uit blik, peren uit blik en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gekookte zalm, gruyère, inmaakvocht van zalm in blik, lente-ui, marjolein, melk, oregano, parmezaanse kaas, peper, sjalot, tomatenpuree, zalm uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: boter, citroensap, cognac, crème anglaise, crème chantilly, gekonfijte vruchten, amandel, melk, nootmuskaat, oranjesnippers, poedergelatine, rijst, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: azijn, ei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: gelatine, kippenbouillon, mayonaise, peper, runderbouillon, visfond, wijnazijn, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bloem, boter, bruiloftstaart, bruine rum, cake, chantilly meringuée, chocolade, crème au beurre, crème chantilly, eidooier, eiwit, lange vingers, melk, resten gebak, sinaasappellikeur, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch