De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, brandy, cognac, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: citroensap, cognac, crème patissière, diepvrieskersen, donkere kersen, frangipane, kersen uit blik, kirsch, rode wijn, suiker, uitlekvocht van kersen uit blik en zoete taartbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: jus, knoflook en stokbrood
Keuken: Frans
Soort: garnituur
Ingrediënten: aubergine, basilicum, broodkruim, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peterselie, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème anglaise, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, golden delicious, kaneelstokje en suiker
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: bloemkool, boter, broodkruim, gruyère, peper, sauce mornay en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalkoen, kip, kippenfond, kippensaus, melk, oregano, pasta, peper, rijst, sjalot, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: cayennepeper, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence, vanillestokje en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, doperwten, kleine witte uitjes, lente-ui, peper, peterselie, sjalot, sla, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, cayennepeper, cognac, dragon, dragonblaadjes, droge mosterd, droge witte vermouth, gegeleerde fond, gegratineerd schaaldierenvlees, gelatine, gelatinepoeder, krabschalen, krabvlees, kreeftschalen, kreeftvlees, lente-ui, peper, sint-jakobsschelpen, sjalot, slagroom, truffel, visfond op basis van witte wijn, vocht van schaaldieren, witte wijnfond en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, eierglazuur, gedroogde gist, melk, olie, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, droge madeira, kalfsbotten, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, maïzena, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, runderbotten, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, varkenszwoerd, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: bieslook, boter, citroensap, dragon, eidooier, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokken, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, lente-ui, mayonaise, oeufs mollets, peper, peterselie, sjalot, sla, slagroom, water, waterkers, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, peterselie, prei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aspergepunten, boter, champignons, ei, gegrilde tomaten, peper, tomatensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch