De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, bruine saus, glace de viande, madeira en port
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: biefstuk, boter, cognac, fond, gemengde peperkorrels, lente-ui, runderbouillon, sjalot, waterkers, witte peperkorrels en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aardappelen, bacon, boter, kip, kleine witte uitjes, krieltjes, laurier, peterselie, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, eiwit, oploskoffie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: blanke kippenfond, boter, dragon, droge witte vermouth, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kipfilet, peterselie, slagroom, tijm, truffel, ui, waterkers, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, knoflook, laurier, lente-ui, mager spek, olijfolie, peper, peperkorrels, prei, salie, sjalot, tijm, tomaten, ui, venkel, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: aardappelen, bleekselderij, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, slagroom, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, griesmeel, gruyère, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, soezendeeg, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: champignons, gekookte ham, lente-ui, madeira, mousse de foie d oie, mousse de foie gras, pasteideeg, peper, port, salie, sjalot, tijm, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / boter en olie
Ingrediënten: bacon, dijonmosterd, droge witte wijn, fond, knoflook, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, reuzel, rijst, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, spek, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: artisjokken, champignons, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, lente-ui, mayonaise, oeufs mollets, peper, peterselie, sjalot, sla, slagroom, water, waterkers, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cognac, épice fines, gemalen kruiden, knoflook, peperkorrels, pistachenoten, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, varkensvet, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / worst
Ingrediënten: bleekselderijblad, droge witte wijn, laurier, peterselie, rode wijn, runderbouillon uit blok, tijm, tomatenpuree, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / rijst
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, gruyère, knoflook, laurier, lente-ui, olijfolie, peper, sint-jakobsschelpen, sjalot, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, boter, bruine kippenbouillon, citroensap, droge witte vermouth, kipfilet, kleine witte uitjes, madeira, paprikapoeder, peper, peterselie, port, runderbouillon, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozenjam, crème anglaise, crème chantilly, ei, golden delicious, handperen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, donkere fond, peper, peterselie, runderbouillon, suiker en wortel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bleekselderij, boter, gekookte artisjokbodems, gekookte ham, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: groente