Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, garnalenboter, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rauwe ongepelde garnalen, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, ui, water, witte rijst en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, bloem, boter, gedroogde basilicum, knoflook, melk, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, cognac, droge witte wijn, franse kwark, lente-ui, madeira, peperkorrels, peterseliesap, sjalot, tijm, truffels, truffelsap en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: bloem, boter, ei, ijswater, reuzel en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg
Ingrediënten: boter, dragonsaus, droge witte wijn, drragon, gedroogde dragon, gepocheerde champignons, kip, kippenbouillon, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippennekken, kippensleutelbeen, kippenvleugelpunten, laurier, peterselie, truffel, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: pain de mie
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, slaolie en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, chocoladefondant, génoise, italiaans schuim, kirsch, oploskoffie en rum
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bonenkruid, eidooier, gerookte ham, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, mager rookspek, olijfolie, pastafiguurtjes, peper, prei, rijst, rode paprika, runderbouillon, saffraandraadjes, ui, vermicelli, water en zout
Keuken: Catalaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, gruyère, ham, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: bloem, bosbessen, boter, bramen, ei, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sauce crème, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: laurier, olijfolie, peperkorrels, rode wijn, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: bloem, boter, mossel, gekookt kreeftenvlees, vis, visbouillon, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, boter, crème fraîche, eidooier, nootmuskaat, slagroom, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bittere chocolade, bruine rum, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelpartjes, slagroom, sterke koffie, suiker, suikerklontjes, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding
Ingrediënten: bleekselderij, boter, champignons, citroensap, dragon, droge witte wijn, kreeft, laurier, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardbeienjam, abrikozenjam, abrikozenssaus, ananas uit blik, appel, banaan, crème anglaise, crème chantilly, crème fraîche, eenvoudig bladerdeeg, eierglazuur, frambozenjam, amandel, inn wijn gesmoorde pruimen, vruchtenmousse en walnoten
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, champignons, droge witte wijn, groene kruiden, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: pain de briochedeeg, pasteideeg en worst naar keuze
Keuken: Frans
Soort: pastei
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, poedersuiker, pruimen, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch