Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, ei, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: jeneverbessen, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, rode wijnazijn, tijm en ui
Keuken: Frans
Soort: wild
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, knoflook, laurier, marinade, olie, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees en wortel
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, bleekselderij, bloem, boter, champignons à blanc, citroensap, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, geglaceerde witte uitjes, kip, laurier, nootmuskaat, peterselie, slagroom, tijm, ui, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bacon, bloem, boter, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, rosbief, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: eiwit, ei, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: artisjokbodem, bloem, citroensap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, plantaardig vet, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: ananas, ananassap, citroensap, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, kirsch, maïzena, poedergelatine, sinaasappelen, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, suikerklontjes, water en zout
Keuken: Frans
Soort: fruit
Ingrediënten: eiwit, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, eidooier, gemengde groene kruiden, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: bacon, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, fond, herbes de provence, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, paprika, peper, reuzel, roggebrood, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, spek, tijm, ui, volkorenbrood en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: courgette, knoflook, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter en eierkorstdeeg
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, citroensap, frangipane, kaneelpoeder, kaneelstokje, kirsch, peren, rode bessengelei, rode wijn, suiker, water en zanddeegbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: champignons, mengsel voor visquenelles, peper, sauce dieppoise, slagroom, tongfilet en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: boter, knoflook, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: boter, champignons, lente-ui, olie, peper, peterselie, riz à la vapeur, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, emmenthaler, gruyère, ham, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: abrikoos, crème pâtissière, perzik, pruim en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, azijn, citroensap, droge witte wijn, groene kruiden, lente-ui, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, courgette, courgettevocht, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente