Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, briochedeeg, bruine saus, champignons, cognac, ei, foie gras, lamsbout, lamsniertjes, lente-ui, madeira, mager lamsgehakt, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees / pastei
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, golden delicious, kaneel, poedersuiker, pruimenjam, roggebroodkruim, rum, suiker, volkorenbroodkuimels en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, ansjovis uit blik, bechamelsaus, boter, ei, gruyère, olie van ansjovis, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, ganzenvet, gerookt spek, jeneverbessen, kippenbouillon, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: aardappel, basilicum, gedroogde witte bonen, knoflook, oud witbroodkruim, parmezaanse kaas, peper, prei, saffraan, spaghetti, sperziebonen, tomatenpuree uit blik, ui, vermicelli, verse tomatenpuree, verse witte bonen, water, witte bonen uit blik, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: eenvoudig bladerdeeg en water
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, foie gras, peper, slagroom, truffel en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, plantaardig vet, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, basilicum, boter, bouillon, broodkruim, champignons, ei, fond, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, hamvet, knoflook, lente-ui, melk, olie, peper, sjalot, spinazie, vet spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: courgette, knoflook, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: arrowroot, bleekselderij, boter, bruine fond, bruine saus, cognac, foie gras, gekookte ham, laurier, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor runderhaas, mousse de foie, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, truffel uit blik, ui, ver spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, ei, garnalen, ham, kippenlever, krab, kreeft, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, laurier, nootmuskaat, peper, pompoen, salie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, cognac, épice fines, kalfslever, knoflook, laurier, pain briochedeeg, peper, runderlever, slagroom, tijm, ui, varkenslende, varkenslever, varkensschouder, varkensspek, waterei en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / orgaanvlees / paté/terrine
Ingrediënten: ei, ganzenvet, gekookte ham, rijst, hamvet, kalfsvlees, kippenvet, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, reuzel, snijbietblad, spinazie en ui
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: basilicum, bieslook, citroensap, dragon, gedroogde kruiden, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, peterselie, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, groente, kookvocht van snijbietstelen, melk, parmezaanse kaas, peper, slagroom, snijbietblad, snijbietstelen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, bruine bouillon, kastanjes, laurier, peper, peterselie, slagroom, suiker, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / noten
Ingrediënten: blanke fond, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, tijm, water, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, calvados, cognac, deegbodem van zoet pasteideeg, ei, golden delicious, kaneel, poedersuiker, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis