Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bieslook, boter, champignons, dragon, kervel, knoflook, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, wit broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bacon, basilicum, boter, bouillon, broodkruim, champignons, ei, fond, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, hamvet, knoflook, lente-ui, melk, olie, peper, sjalot, spinazie, vet spek en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: amandelessence, bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, kirsch, melk, pudding, suiker, vanille-essence en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bier, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager rundvlees, maïzena, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter en kreeftenschaal
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bechamelsaus, boter, broodkruim, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peterselie, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, garnalen, ham, kippenlever, krab, kreeft, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, eend, ei, groentebouillon, olie, peper, port, suiker, truffel uit blik, truffelvocht, vulling van varkens- en kalfsvlees, water en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / paté/terrine
Ingrediënten: boter, citroensap, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: broodkruim, geklaarde boter en pommes duchessemengsel
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, ei, kirsch, melk, poedersuiker, pruimen, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bouillon, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, kleine witte uitjes, laurier, lente-ui, maïzena, olijfolie, ontpitte groene olijven, peper, runderbouillon, runderhaas, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, broodkruim, ei, gekookte broccoli, gruyère, melk, nootmuskaat, olie, sauce chivry, sauce mornay, sauce mousseline, ui en witte peper
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, bladpeterselieblaadjes, boter, dragon, gedroogde dragon, groene kruidenmayonaise, kappertjes, kervel, lente-ui, mon chou, sjalot, spinazieblaadjes, water, waterkersblaadjes en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: kappertjes en sauce bâtarde
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bechamèlsaus, boter, cayennepeper, gruyerekaas, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, veloutésaus en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: blauwschimmelkaas, crème fraîche, eenvoudig bladerdeeg, ei, eierglazuur, kaasvulling, peper, roquefort, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bruine saus, gekookte worst naar keuze, pain de briochedeeg en paté à brioche
Keuken: Frans
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, kerriepoeder, kervel, kippenbouillon, laurier, melk, peper, peterselie, rijst, slagroom, ui, voorgerecht, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, peper, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, kookvocht van vis, kreeftenboter, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis