Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, crèmevulling, ei, eidooier, eiwit, frituurolie, melk, nootmuskaat, olie, peper, water, witbroodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème anglaise, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: droge witte wijn, mosselvocht, vis, visafval en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, briochedeeg, bruine saus, champignons, cognac, ei, foie gras, lamsbout, lamsniertjes, lente-ui, madeira, mager lamsgehakt, mousse de foie, olijfolie, peper, port, rozemarijn, sjalot, tijm, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees / pastei
Ingrediënten: bloem, eidooier, eiwit, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, tomatenpuree, tomatensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: broccoli, citroen, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: bleekselderij, boter, droge port, droge witte vermouth, fond, ham, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, ui, varkensnet, varkensspek, wijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: court-bouillon, gemengde groene kruiden, paprika, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Ingrediënten: bloem, bonenkruid, cayennepeper, chinese kool, cognac, ei, épice fines, foelie, gesmoord rundvlees, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, snijbiet, tomatensaus, ui, water, wilde spinazie, worstjes, worstvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: amandelessence, bruine rum, crème anglaise, crème chantilly, eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, praliné, slagroom, sterke koffie, suiker, suikerklontjes, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, botercrème, eiwit, amandel, maïzena, praliné, pure chocolade, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen op zware siroop, citroenrasp, citroensap, cognac, kirsch en suiker
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: rundertong, sauce de sorges, sauce moutarde, sauce ravigotte-vinaigrette, vinaigrette à la crème, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, ciderazijn, dijonmosterd, mosterdpoeder, peperkorrels, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: basilicum, boter, dille, komkommer, lente-ui, peper, peterselie, slagroom, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cognac en truffel uit blik
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: béarnaisesaus, bloem, boter, cognac, eidooier, kippenlever, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, slagroom, tuffel en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, duxelles, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, eidooier, foie gras, ganzenvet, gedroogde dragon, gekookte gerookte ham, hamvet, lente-ui, leverpastei, madeira sercial, peper, reuzolie, runderhaas, sjalot, varkensnet en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: blanke kippenbouillon, boter, bruine kippenbouillon, citroensap, droge witte vermouth, kipfilet, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte