Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardbeienjam, bessengelei, cognac, fruit en kirsch
Keuken: Frans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, pompoen, salie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, bosbessen, boter, bramen, ei, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kervel, lente-ui, peterselie, roomsaus, sjalot, veloutésaus en verse groene kruiden
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: basismengsel van kippenlevertjes, roomkaas, vers broodkruim en worstvulling
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aïoli, gebonden bouillon, vis, stokbrood en visbouillon
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, slagroom, visfumet, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, brandy, cakvados, citroenrasp, cognac, crème anglaise, ei, eiwit, golden delicious, kaneel, karamel, poedersuiker, rum, slagroom en suiker
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding
Ingrediënten: bloem, boter, ganzenvet, kookvocht van koolraap, koolraap, peper, peterselie, reuzel, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: aspergepunten, boter, peper, water en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: fond
Keuken: Frans
Ingrediënten: aardappelen, bacon, boter, kip, kleine witte uitjes, krieltjes, laurier, peterselie, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: broodkruim, ei, eiwitten, kalfslende, kalfsschouder, kippenborstfilet, melk, nootmuskaat, slagroom, truffel, truffelvocht, ui, varkenslende, varkensschouder, varkensvet, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: worst
Ingrediënten: cognac, dragon, eenvoudige fond, eiwit, kervel, lente-ui, madeira, mager rundvlees, peper, peterselie, port, preigroen en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, ei, nootmuskaat, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kippenbouillon, kippenfond, laurier, maïzena, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui, uitgebeende kalfsborst, varkensspek, vulling voor kalfsborst, waterkers, wijn, wortelen en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: droge witte wijn, lente-ui, mosselen, peper, peterselie en sjalot
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, blanke fond, kippenbouillon, preiwit, slagroom, waterkers, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, boter, brie, camembert, cayennepeper, ei, gruyère, lente-ui, mon chou, peper, slagroom, taartbodem en zout
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, crème pâtissière, perzik, pruim en suikersiroop
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, scholfilet, slagroom, tijm, tongfilet, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, bruine fond, gekookte ham, hamvet, kalfsgehakt, knoflook, melk, olie, oud witbroodkruim, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, tijm, tomaten, ui, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees