Najat Kaanache - NAJAT

NAJAT

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Een boek van Najat Kaanache

We hebben 164 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NAJAT, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De pure en magische Marokkaanse keuken van topchef Najat Kaanache. ‘Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’ Gordon Ramsay

  • Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit NAJAT

Een greep uit de 164 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Gekonfijte prei

Ingrediënten:
azijn, honing, preien, rietsuiker, tijm en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner / voorgerecht uit NAJAT:

Gerookte kuit

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroenschil, eetbare bloemen, gekonfijte knoflook, gesuikerde tomaat, koriander, kuit van haarstaartdegenvis, kuit van makreel, kuit van tong, munt, olijfolie, plantaardige room, pompoenzaden, rozemarijn, sinaasappelschil, thee, verse morieljes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Citroenen in zout

Ingrediënten:
citroenen, koosjer zout en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte sesamsaus

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, chilipoeder, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, harissa, knoflook, olijfolie, rode paprika, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gestoomde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, citroen, citroenverbana, groente, water en zwarte thee

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Spinaziequenelle

Ingrediënten:
knoflook, komijn, olijfolie, peper, rode ui, spinazie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, lamsfilet, lamsvet, olijfolie, peperkorrels, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Chocoladesigaren

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, olie, pure chocolade, sesamzaad, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Sinaasappelmousse

Ingrediënten:
maïzena, plantaardige room, rietsuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingelegde radijsjes

Ingrediënten:
appelazijn, chilivlokken, ciderazijn, laurier, mosterdzaad, radijs, rozemarijn, suiker, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Wortelsalade met grapefruit

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, grapefruit, harissa, knoflook, koriander, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Easy currypoeder

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gemalen mosterdzaad, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, kaneel en kardemompoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Jben

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom, volle melk en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Eend

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, eend, gedroogde lavendel, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, grapefruit, honing, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Saffraanbouillon

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurier, prei, saffraandraadjes en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Toon alle 164 recepten in dit boek