We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Het literaire eetboek , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 1985 werd door de Beijenkorf een boekje uitgegeven met literaire teksten over eten. Berthe Meijer, verzorgde bij alle fragmenten de bijpassende recepten. Berthe Meijer was van 1973 tot en met 1987 als culinair medewerkster verbonden aan NRC Handelsblad.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Het literaire eetboek
Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chorizo, citroen, doperwten, gamba, inktvis, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, paling, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, saffraan, tijm, tomaat en ui
Keuken: Spaans
Soort: paella
Ingrediënten: boter, ei, oranjebloesemwater, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: chocoladekoffieboontjes, crème de cacao, eidooier, eiwit, grand marnier, pure chocolade en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / chocolade
Ingrediënten: appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout
Keuken: Brits
Soort: rundvlees
Ingrediënten: ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool
Keuken: Brits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, curaçao, ei, frangipaneroom, gekonfijt fruit, marrons glacés, slagroom, suiker en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Creools
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: appel, dille, gevogeltebouillon, karwijzaad, laurier, majoraan, meiraap, paddestoelenbouillon, ui, vleesbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peperkorrels
Keuken: Russisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boemboe nasi goreng, ei, ketjap, macaroni, olie, peterselie, sambal en soepgroenten
Keuken: Hollands
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker
Keuken: Duits
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, knoflook, mager rundvlees, marinade, peper, peterselie, vet spek, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout
Soort: stoofgerecht / aardappelgerecht
Ingrediënten: bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Brits
Soort: pastei
Ingrediënten: azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, witte wijn en wortel
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: bloem, boter, marinade en rode bessengelei
Keuken: Frans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout
Keuken: Amerikaans
Soort: soep/bouillon
Toon alle 31 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789071442018
ISBN10
9071442012