John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Het literaire eetboek

Een boek van John Muller en Berthe Meijer

We hebben 31 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het literaire eetboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In 1985 werd door de Beijenkorf een boekje uitgegeven met literaire teksten over eten. Berthe Meijer, verzorgde bij alle fragmenten de bijpassende recepten. Berthe Meijer was van 1973 tot en met 1987 als culinair medewerkster verbonden aan NRC Handelsblad.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het literaire eetboek

Een greep uit de 31 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Pain d'epice

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Recept uit Het literaire eetboek:

Marinade voor hazebout

Ingrediënten:
citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
marinade
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Frangipane room

Ingrediënten:
angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Houtduivenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Aardappel-sjalet (Tscholent)

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout

Soort:
stoofgerecht / aardappelgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Plettenpudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Aspergesoep a la Comtesse

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bij de koffie uit Het literaire eetboek:

Madeleines

Ingrediënten:
boter, ei, oranjebloesemwater, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Macaronitaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, gorgonzola, knoflook, macaroni, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, peper en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Toon alle 31 recepten in dit boek