Berthe Meijer

We hebben 2 boeken van Berthe Meijer waarvan één boek mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Berthe Meijer? Registreren is gratis!

Boeken van Berthe Meijer

Recepten van Berthe Meijer

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bij de koffie uit Het literaire eetboek:

Gemberboterkoek

Ingrediënten:
amandel, boter, ingelegde gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Koolsoep van mevrouw Sobakewitsj

Ingrediënten:
appel, dille, gevogeltebouillon, karwijzaad, laurier, majoraan, meiraap, paddestoelenbouillon, ui, vleesbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Macaronitaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, gorgonzola, knoflook, macaroni, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, peper en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Paella met verse vis

Ingrediënten:
chorizo, citroen, doperwten, gamba, inktvis, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, paling, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, saffraan, tijm, tomaat en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
paella
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Pain d'epice

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Frangipane room

Ingrediënten:
angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Houtduivenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Aardappel-sjalet (Tscholent)

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout

Soort:
stoofgerecht / aardappelgerecht
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bijgerecht uit Het literaire eetboek:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, crème fraîche, engels mosterdpoeder, suiker en worcestersaus

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Elzasser slakken madame Maigret

Ingrediënten:
anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Soto ajam

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, djeroek poeroet, ei, gember, ketjap, kip, knoflook, koenjit, laksapasta, laos, olie, peperkorrels, salam, selderijblad, sereh, taugé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Alle recepten van Berthe Meijer