Terug naar Het literaire eetboek.
Het literaire eetboek recepten
John Muller en Berthe Meijer
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- chorizo, citroen, doperwten, gamba, inktvis, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, paling, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, saffraan, tijm, tomaat en ui
- Keuken:
- Spaans
- Soort:
- paella
- Ingrediënten:
- citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- marinade
- Ingrediënten:
- boemboe nasi goreng, ei, ketjap, macaroni, olie, peterselie, sambal en soepgroenten
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- pasta/noodles
- Ingrediënten:
- azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- marinade
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, kerriepoeder, kippenbouillon en room
- Keuken:
- Amerikaans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- aardappel, kippenbouillon, kippenvet, paprikapoeder, peper, runderborst, runderbouillon, tarwebloem, ui, witte bonen en zout
- Soort:
- stoofgerecht / aardappelgerecht
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- stoofgerecht
- Ingrediënten:
- bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- banaan, bruine suiker, citroen, honing, kaneelpoeder en slagroom
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- fruit
- Ingrediënten:
- boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- wild
- Ingrediënten:
- chocoladekoffieboontjes, crème de cacao, eidooier, eiwit, grand marnier, pure chocolade en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch / chocolade
- Ingrediënten:
- angelica, bitterkoekjes, bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
- Ingrediënten:
- appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bleekselderij, bouillon van houtduivenkarkassen, champignons, eidooier, houtduif, kogelbiefstuk, korstdeeg, laurier, peperkorrel, peterselie, tijm, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- pastei
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, boter, champignons, kalfsbouillon, peper, prei, room, ui en zout
- Keuken:
- Amerikaans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bloem, boter, marinade en rode bessengelei
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui
- Keuken:
- Amerikaans
- Soort:
- ovenschotel
- Ingrediënten:
- anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- amandel, boter, ingelegde gember, melk, tarwebloem, vanillesuiker en witte basterdsuiker
- Keuken:
- Nederlands
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
- Ingrediënten:
- azijn, citroensap, crème fraîche, engels mosterdpoeder, suiker en worcestersaus
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- saus/dressing/jus / vegetarisch
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, citroen, djeroek poeroet, ei, gember, ketjap, kip, knoflook, koenjit, laksapasta, laos, olie, peperkorrels, salam, selderijblad, sereh, taugé, ui en zout
- Keuken:
- Indonesisch
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, ei, oranjebloesemwater, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- koek en gebak / vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, knoflook, mager rundvlees, marinade, peper, peterselie, vet spek, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- stoofgerecht / vlees
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, ei, gorgonzola, knoflook, macaroni, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, peper en room
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles / vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, curaçao, ei, frangipaneroom, gekonfijt fruit, marrons glacés, slagroom, suiker en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- ei/omelet/frittata / vegetarisch
- Ingrediënten:
- azijn, belegen goudse kaas, bieslook, kropsla, mosterd, slaolie en ui
- Keuken:
- Hollands
- Soort:
- salade / vegetarisch
- Ingrediënten:
- appel, dille, gevogeltebouillon, karwijzaad, laurier, majoraan, meiraap, paddestoelenbouillon, ui, vleesbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Russisch
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool
- Keuken:
- Brits
- Soort:
- salade / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout
- Keuken:
- Creools
- Soort:
- stoofgerecht
- Ingrediënten:
- bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pudding / vegetarisch