Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Junges Gemüse

Der Feinschmecker Edition

Een boek van Eckart Witzigmann

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Junges Gemüse, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Jahrhundertkoch - Kok van de eeuw – wordt de geboren Oostenrijker Eckart Witzigmnann door Gault & Millau genoemd. Een eer die hij slechts deelde met de, inmiddels overleden, Paul Bocuse en Joel Rebuchon en met de Zwitser Frédy Girardet. Die eeuw is dan wel de 20ste want Witzigmann verdiende zijn reputatie tijdens de jaren 70 tot en met 90 als chef van “Tantris” en vanaf 1978 in zijn eigen restaurant “Aubergine” in Munchen. Als eerste in Duitsland werd hij in 1979 met 3 Michelin sterren gewaardeerd. Sindsdien is dat niveau ook door anderen in Duitsland bereikt, deels door koks die een tijdje bij Witzigmann hebben gewerkt.
Zelf heeft hij zijn talenten aangescherpt bij Paul Bocuse, Troisgros, Vergé en vooral Paul Haeberlin. Hij werkte in Washington, Brussel (Villa Lorraine) en Londen. en diverse andere buitenlandse keukens voor hij zich in 1971 definitief in Munchen vestigde.
In 1993 stopte hij als chef omdat hij, naar eigen zeggen, het gevoel had dat hij zichzelf niet langer verbeterde.
Tijdens zijn periode als chef werden veel Duitse koks in zijn keukens geschoold en is hij een bron van inspiratie geworden voor een nieuwe succesvolle generatie. Opmerkelijk is dat in “Highlights”, een foto- en receptenboek over zijn topjaren bij Aubergine, ook plaats werd ingeruimd voor recepten van maar liefst 38 van zijn beste leerlingen. Daaronder bekende namen als Lafer, Schubeck, Haas, Sackmann en Petz.
Na zijn tijd als kok heeft Witzigmann tot op de dag van vandaag een aantal succesvolle kookboeken geschreven, wereldwijd gewerkt als culinair adviseur, restaurants geopend op Mallorca en in Japan en een kookschool geopend.
Samen met Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz ontwikkelde hij het concept voor het restaurant Ikarus in Hangar 7 (luchthaven Salzburg). Mateschitz gebruikt de hangar voor zijn privécollectie vliegtuigen en raceauto’s en voor een luxe restaurant waar elke maand een andere internationaal gevierde top-chef het menu verzorgt.
Sinds 2002 wordt in de grote steden van Duitsland en Oostenrijk een rondtrekkende spiegeltent opgezet waarin voor 450 gasten een diner wordt geserveerd begeleid door een grote show met muzikale- en circusacts. Witzigmann legde daarvoor de basis. Inmiddels wordt de formule door anderen waaronder Kolja Kleeberg, uitgebaat.

Voor Heerlijk zoeken worden meerdere kookboeken van Witzigmann geindexeerd waaronder Witzigmanns Junge Gemüse uit 1999. In dit kookboek wordt voor de vier seizoenen in beeld gebracht welke groenten in seizoen zijn en welke bereidingswijzen daarvoor mogelijk zijn.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Junges Gemüse

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Fenchel mit Polenta in Tempurateig / Venkel met polenta in tempuradeeg

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroengras, citroensap, fijne polenta, gele paprika, gevogeltefond, groene paprika, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprika-knoflooksaus, peper, plantaardige olie, preiwit, rode paprika, sesamolie, sjalotten, tempuradeeg, venkelgroen, venkelknol, vijfkruidenpoeder, witte wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Aardappelsoufflé

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, ei, nootmuskaat, ricotta, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Coquillespies

Ingrediënten:
citroengras, coquilles, kreeftvlees, peper, zoete aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Vinaigrette voor spinaziesalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, gembersiroop, kerriepoeder, knoflook, lichte sojasaus, mango, mangosap, peper, rode wijnazijn, sherryazijn, sjalot, zout en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Kalfsschenkel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, kalfsbotten, kalfsschenkel, kalfsstaart, knoflook, laurier, peper, rozemarijn, sjalot, ui, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Venkelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, gevogeltefond, groentefond, peper, preiwit, slagroom, venkelknol en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Chilisaus

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoensap, rode chilipeper en vissaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Paddenstoelenfond

Ingrediënten:
boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, knoflook, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardige olie, sjalotten, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Broccolignocchi

Ingrediënten:
boter, broccoli, groentebouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Rivierkreeftjes

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde chilipeper, karwij, maïskiemolie, peper, yabbies en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Snijbiet

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, boter, cantharellen, doorregen spek, gevogeltefond, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snijbietblad, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Mosselen

Ingrediënten:
groen van lente-ui, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peterseliestengels, tijm, venkel, venkelgroen, witte wijn en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Toon alle 122 recepten in dit boek