stomen

Zoek naar stomen in jouw eigen kookboeken

Stomen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomde kip met boter en saffraan

Ingrediënten:
citroen, kip, komijnzaad, ongezouten boter, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde wontons met zoetzure saus (eend/kip/garnaal/ricotta)

Ingrediënten:
champignons, chilipeper, djeroek poeroet, garnalen, gekonfijte eendenborstfilet, gevogeltebouillon, huttenkase, kipfilet, ricotta, tomatencoulis, tomatensap en wortel

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde balletjes met oosterse saus (garnaal/eend/kip/varken)

Ingrediënten:
bieslook, eendenborst, garnalen, kipfilet, rijstazijn, sojasaus en varkenshaas

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde Foie gras (klassieke versie en variaties)

Ingrediënten:
armagnac, cognac, foie gras, kardemom, madeira, port, speculaas en steranijs

Soort:
stomen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Deegpakjes met mungbonen - kanom tua-paep

Ingrediënten:
gedroogde mungbonen, kleefrijstebloem, kokosrasp, kokosschilfers, rijstebloem, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stomen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomd varkensvlees met vijfkruidenpoeder - moo tom kam palo

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, buikspek, ei, knoflook, kratiem, nam pla, olie, raak pak chee, sojasaus, suiker, thaise vissaus, tofu, verse korianderwortel, vijfkruidenpoeder, water, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Mieke van Laarhoven, Tal Maes en Marijke Sterk - AH wereldkeukens  China

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Parelballetjes

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gemberwortel, half-om-halfgehakt, lichte sojasaus, maïzena, sesamolie, sushirijst en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding rode biet in de oven of stomen

Ingrediënten:
rode biet

Keuken:
Italiaans
Soort:
stomen / ovenschotel
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Konijnrolletjes met salie en mosterdsaus

Ingrediënten:
konijn, salieblaadjes, saucijs, sperziebonen en wortel

Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Kalfsrolletjes met boleten

Ingrediënten:
boletten, cantharel, champignon, kaas, kalfsschnitzel, kwark, linzen en meiraap

Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Gevogelterolletjes met bacon en ricotta met yoghurtsaus tuinkruiden

Ingrediënten:
bacon, huttenkase, kalkoenfilet, kipfilet, pancetta, ricotta, spinazie, verse basilicum en yoghurt

Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Recept uit Stomen:

Varkenshaasjes met kastanjes met sojasaus en suiker

Ingrediënten:
appel, bacon, gedroogde abrikoos, gedroogde dadel, gedroogde vijgen, kasstanje, maiskolf, pancetta, pruimedanten en varkenshaas

Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Kip gemarineerd in kokos en limoen met fromage-blancsaus met wasabi

Ingrediënten:
kipfilet, kwark, limoen, mini mais en peultjes

Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Recept uit Stomen:

Kokos-groene-theepuddinkjes

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kokosmelk, kokosrasp, maïzena, matchapoeder, poedersuiker en rijstmeel

Soort:
zoet / stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Recept uit Stomen:

Chocopudding

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, ei, hazelnoot, melk en melkchocolade

Soort:
zoet / stomen
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Parelballetjes

Ingrediënten:
bosui, chinese kool, dessertrijst, gemberwortel, half-om-halfgehakt, knoflook, maïzena, sesamolie, shiitake, sojasaus, tabasco, waterkastanje en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Cantonese gestoomde varkensknoedels - shao-mai

Ingrediënten:
bamboespruiten uit blik, bleekselderij, maïzena, rijstwijn, sojasaus, suiker, varkensgehakt, wantanvellen en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde loempia's - po pia sod

Ingrediënten:
chinese sla, chinese worst, komkommer, loempiavellen, nam jim satay, pindasaus, spinazie, stevige sla, taugé en tofu

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gestoomde groenten met kokos - oerap 1

Ingrediënten:
citroenblad, daoen djeroek poeroet, haricots verts, kokosnoot, komkommer, laos, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spinazie, spitskool, taugé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / stomen / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gestoomde sperziebonen met kokos - oerap 2

Ingrediënten:
citroenblad, daoen djeroek poeroet, gedroogde kokos, haricots verts, knoflook, laos, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / stomen / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gestoomde kool met kokos - oerap 3

Ingrediënten:
citroenblad, daoen djeroek poeroet, gedroogde kokos, groene kool, klapper, knoflook, laos, sambal oelek, slablad, spitskool, taugé, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / stomen / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding asperges koken stomen

Ingrediënten:
asperge, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / stomen / groente
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gestoomde roodbaars met pernodsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, peper, prei, roodbaarsfilet, sinaasappel, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde krab met pikante saus - poo neung

Ingrediënten:
bai pak chee, groene thaise chilipeper, knoflook, korianderwortel, krab, kratiem, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, suiker, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Mieke van Laarhoven, Tal Maes en Marijke Sterk - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Ingrediënten:
droge sherry, gezouten zwarte boontjes, knoflook, lichte sojasaus, prei, verse gemberwortel en zalmhaasje

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen