Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken

& andere mediterrane gerechten

Een boek van Sarah Woodward en G. Filgate

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Marokkaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De Marokkaanse keuken komt voort uit Moorse culinaire tradities. De Moren brachten naar het gebied dat wij nu als Marokko kennen het citrusfruit en de amandelen, ontwikkelden met behulp van irrigatiesystemen spinazie en aubergines, haalden uit India rijst en plantten in de tuinen granaatappelbomen.

De Moren, een combinatie van Arabieren en Berbers, staken in de achtste eeuw de Straat van Gibraltar over en veroverden het Iberisch schiereiland (waar ze al met al zo’n tien eeuwen verbleven). De Moorse cultuur is daardoor van grote invloed geweest op zowel de Spaanse en Portugese keuken, evenals de Provence en Sicilië. De Marokkaanse keuken kent geen precieze voorschriften, maar is eerder ontstaan door een eeuwenlange accumulatie van het beste van verschillende culinaire tradities. De lezer en gebruiker van De Marokkaanse keuken kan daar dus zijn voordeel mee doen en zich laven aan allerlei tajines, pasta’s, kipgerechten, salades, chermoula- en couscousgerechten en zoete desserts. ‘Marokko is een koud land waarin de zon schijnt,’ heeft de Franse maarschalk Hubert Layautey, toenmalig gouverneur van Marokko, ooit gezegd. Met De Marokkaanse keuken kunt ook u in Nederland die zon in uw huis halen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Marokkaanse keuken

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rapensalade

Ingrediënten:
komijnzaad, meiraap, olijfolie extra vergine, oranjebloesemwater, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zoetzure auberginesalade

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, bleekselderij, courgette, groene olijven, kappertjes, majoraan, olijfolie, oregano, peterselie, rodewijnazijn, suiker, tomaat, ui en zeezout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, groene olijven, ingelegde citroen, kaneelstokje, kip, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde olijven

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene olijven, ingelegde citroen, paprika en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / inmaak / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomd lamsvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, grof zeezout, knoflookteen, komijnzaad, lamsschouder, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

citroen-olijvensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, olijfolie extra vergine, paarse olijven, paprikapoeder, suiker, verse peterselie, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

siciliaanse couscous met vissoep

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

berberse linzen- en groentetajine

Ingrediënten:
aardappel, boter, groene linzen, lamsschouder, pompoen, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, winterwortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

pittige salade met lever

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, harde tarwebloem, lamslever, olijfolie, paprikapoeder en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

gazellehoorns

Ingrediënten:
bloem, ei, gemalen amandelen, kaneel, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met rauwe tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, grof zeezout, ingelegde citroen, paprikapoeder, peterselie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rijstvulling voor briouats

Ingrediënten:
amandelen, boter, kokosbloesempoedersuiker, langkorrelrijst, oranjebloesemwater, volle melk, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

spaans lamsvlees uit de pot

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, foelie, grof zeezout, kaneel, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, olijfolie, verse rozemarijn en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

gevulde dadels

Ingrediënten:
dadels, gemalen amandelen, boter, pistachenoten en suiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
hapjes / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

viskebabs

Ingrediënten:
cayennepeper, harissa, kaneel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, sinaasappel, verse koriander, verse peterselie, water, zeeduivel en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pasta met vis

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paprikapoeder, garnaal, saffraandraadjes, spaghettini, venusschelpen, visbouillon, vleestomaat, zeeduivelfilet en zeezout

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Toon alle 122 recepten in dit boek