Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken

& andere mediterrane gerechten

Een boek van Sarah Woodward en G. Filgate

We hebben 122 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Marokkaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De Marokkaanse keuken komt voort uit Moorse culinaire tradities. De Moren brachten naar het gebied dat wij nu als Marokko kennen het citrusfruit en de amandelen, ontwikkelden met behulp van irrigatiesystemen spinazie en aubergines, haalden uit India rijst en plantten in de tuinen granaatappelbomen.

De Moren, een combinatie van Arabieren en Berbers, staken in de achtste eeuw de Straat van Gibraltar over en veroverden het Iberisch schiereiland (waar ze al met al zo’n tien eeuwen verbleven). De Moorse cultuur is daardoor van grote invloed geweest op zowel de Spaanse en Portugese keuken, evenals de Provence en Sicilië. De Marokkaanse keuken kent geen precieze voorschriften, maar is eerder ontstaan door een eeuwenlange accumulatie van het beste van verschillende culinaire tradities. De lezer en gebruiker van De Marokkaanse keuken kan daar dus zijn voordeel mee doen en zich laven aan allerlei tajines, pasta’s, kipgerechten, salades, chermoula- en couscousgerechten en zoete desserts. ‘Marokko is een koud land waarin de zon schijnt,’ heeft de Franse maarschalk Hubert Layautey, toenmalig gouverneur van Marokko, ooit gezegd. Met De Marokkaanse keuken kunt ook u in Nederland die zon in uw huis halen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Marokkaanse keuken

Een greep uit de 122 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duif met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, amandelsnippers, duif, grof zeezout, boter, saffraandraadjes, spaanse ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ansjovistajine

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, sardines, tomaat, verse ansjovis, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duivenpastei

Ingrediënten:
amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sardines op de wijze van de vijgenpikkers

Ingrediënten:
kaneel, knoflook, laurierblad, marokkaanse olijfolie, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, sardines, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en wit broodkruim

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

moren en christenen

Ingrediënten:
boter, gemalen komijn, gerookt ontbijtspek, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, oud witbrood, paprikapoeder, rondkorrelrijst, spaanse ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zwarte bonen

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

citroenwaterijs

Ingrediënten:
citroensap, fijne suiker en water

Keuken:
Marokkaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gebakken visjes

Ingrediënten:
cayennepeper, chermoula, fijne couscous, gemalen komijn, kleine visjes, paprikapoeder, sprot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

gevulde warme abrikozen

Ingrediënten:
abrikozen, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater en suiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rapensalade

Ingrediënten:
komijnzaad, meiraap, olijfolie extra vergine, oranjebloesemwater, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde zeeduivel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, water, wittewijnazijn, zeeduivel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

viskebabs

Ingrediënten:
cayennepeper, harissa, kaneel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, sinaasappel, verse koriander, verse peterselie, water, zeeduivel en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

amandel-roompudding

Ingrediënten:
amandel, boter, citroenrasp, gemalen amandelen, kaneelstokje, kaneelthee, maïzena, rijstebloem, spinsuiker en volle melk

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Marokkaanse keuken:

gekonfijte tomaten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, boter, kaneel, oranjebloesemwater, saffraandraadjes, suiker en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

granita van watermeloen

Ingrediënten:
citroensap, fijne suiker, kaneel, oranjebloesemwater, water en watermeloen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 122 recepten in dit boek