Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ingrediënten

Een boek van Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven

We hebben 366 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ingrediënten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

jaar 1997

hoofdredactie Anneke Ammerlaan

recepten: Annelène van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange

fotografie: Otto polman


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ingrediënten

Een greep uit de 366 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Slakken in sherry-tomatensaus

Ingrediënten:
boter, cream sherry, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, slakken, tijm, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Crostini met courgette

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, gedroogde tomaat en pesto

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pompoencurry met kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, djinten, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwt, knoflook, koenjit, olie, paprikapoeder, pompoen, suiker, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Parelballetjes

Ingrediënten:
bosui, chinese kool, dessertrijst, gemberwortel, half-om-halfgehakt, knoflook, maïzena, sesamolie, shiitake, sojasaus, tabasco, waterkastanje en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / stomen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Salade van groene asperges met parmaham

Ingrediënten:
balsamicoazijn, groene asperges, mosterd, olijfolie, parmaham, peper, rode ui, tomaat, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Nagerecht uit Ingrediënten:

Tropische vreugde

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakbanaan, banaan, ijs, klapper, kokosrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Haaskarbonades à la minute met cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, mie, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise kruiden, thaise vissaus, verse basilicum en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Indiase pilau

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gemalen kardemom, kaneelstokje, kardemompeul, kippenbouillon, kruidnagel, olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunchgerecht / buffet uit Ingrediënten:

Waldorfsalade met blue-cheesedressing

Ingrediënten:
bleekselderij, mayonaise, peer, peper, roquefort, verse peterselie, volle yoghurt, walnoten, wittewijnazijn en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Portugese sandwich

Ingrediënten:
boter, brood, cayennepeper, citroensap, margarine, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse koriander en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Kruidenschnitzels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kalfsschnitzel, margarine, paneermeel van muffin, parmezaanse kaas, peper, varkensschnitzel, verse bieslook, verse dragon, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Italiaanse pitatosti

Ingrediënten:
basilicum, mozzarella, pitabroodje, tomaat en verse roomkaas met kruiden

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Toon alle 366 recepten in dit boek