Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ingrediënten

Een boek van Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven

We hebben 366 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ingrediënten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

jaar 1997

hoofdredactie Anneke Ammerlaan

recepten: Annelène van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange

fotografie: Otto polman


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ingrediënten

Een greep uit de 366 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Auberginepasta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zachte rundvleescurry met kokos en rijst

Ingrediënten:
bosui, citroensap, kokosmelk, magere runderlappen, peper, thaise basilicumpasta, verse basilicum, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Groentesoep met citroen en kokos

Ingrediënten:
alfalfa, djeroek poeroet, groentebouillon, kokosmelk, laos, laospoeder, limoensap, limoenschil, nam pla, rode spaanse peper, serehpoeder, serehstengel, slagroom, spinazie, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Wittebonensalade

Ingrediënten:
azijn, boterbonen, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, verse dille, oregano en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Slakken in sherry-tomatensaus

Ingrediënten:
boter, cream sherry, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, slakken, tijm, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Mexicaanse appetizers van cottagecheese

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, cheddar, cottagecheese, ei, hüttenkäse, ingelegde jalapeñopepers, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Pitatosti met gerookte zalm

Ingrediënten:
gerookte zalm, jonge kaas, peper, pitabroodje, roomkaas met mierikswortel en verse dille

Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Haaskarbonades à la minute met cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, mie, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise kruiden, thaise vissaus, verse basilicum en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Buffet / bijgerecht uit Ingrediënten:

Gekleurde boterballetjes

Ingrediënten:
boter, gedroogde peterselie, kerriepoeder, margarine, paprikapoeder, tomatenpuree en verse peterselie

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tapenade van zwarte olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, peper en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Ingrediënten:

Mortadellasalade met groene asperges

Ingrediënten:
groene asperge, mayonaise, mortadella, olijfolie, pesto rosso, pijnboompitten, pomodoritomaat, tomaat, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Bloemkool met kruiden en vinaigrette

Ingrediënten:
anijslikeur, bloemkool, bosui, knoflook, olijfolie, peper, verse dille, verse peterselie, wijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, mosselen, ontbijtspek, peper, prei, slagroom, visbouillon, witte wijn, zaanse mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Toon alle 366 recepten in dit boek