Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ingrediënten

Een boek van Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven

We hebben 366 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ingrediënten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

jaar 1997

hoofdredactie Anneke Ammerlaan

recepten: Annelène van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange

fotografie: Otto polman


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ingrediënten

Een greep uit de 366 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Clubsandwich met gerookte zalmfilet

Ingrediënten:
avocado, boterham, casinobrood, gerookte zalm, mayonaise, mierikswortel, peper, slablad, tomaat, tuinkers en zure room

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Fruitsalade met munt

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, citroenschil, fruit, galiameloen, mango, suiker, vanillestokje en verse munt

Keuken:
Europees
Soort:
salade / fruit / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken broccoli

Ingrediënten:
broccoli, groene thaise currypasta, oestersaus, olie, suiker en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / basisrecept uit Ingrediënten:

Gebakken sambal met gember

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, lomboks, olie, rode spaanse pepers, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roodbaarsfilet à la Veracruz

Ingrediënten:
citroensap, groene olijven zonder pit, jalapeñopepers, kappertjes, knoflook, limoensap, majoraan, olijfolie, oregano, romatomaat, roodbaarsfilet, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Wortelsalade met koriander

Ingrediënten:
azijn, djinten, gemalen komijn, knoflook, olie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Hot applepie met icecream

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroensap, goudrenet, jonagold appel, kaneelpoeder, suiker, vanille-ijs, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Semi freddo met koffie

Ingrediënten:
amaretto, eidooier, espressokoffie, goudbessen, kaneelpoeder, koffielikeur, maïzena, physalis, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koffie en thee / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tempura van groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, bouillon, ei, frituurolie, gele paprika, gemberwortel, ijswater, japanse sojasaus, mierikswortel, peultjes, rijstazijn, rode paprika, shii-take, verse bascilium en zout

Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ontbijt / lunch uit Ingrediënten:

French toast met kaas en tomaat

Ingrediënten:
boter, ei, kaas, kaneelpoeder, margarine, melk, ontbijtspek, tomaat, tomatenketchup, witte boterham en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Ontbijt / bijgerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Theegelei

Ingrediënten:
earlgreythee, geleisuiker, sinaasappel, vruchtensap en vruchtenthee

Soort:
schuim/mousse/gelei / koffie en thee
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kerriesoep

Ingrediënten:
bloem, gembersiroop, groentebouillontablet, kroepoek, mild kerriepoeder, olie, papadums, ui, verse koriander, verse munt, volle yoghurt en zure room

Keuken:
Indisch / Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dillesaus

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, dille, melk, peper en zout

Keuken:
Europees / Frans / Hollands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Gegrilde groenten met pesto

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, gele paprika, olijfolie, pesto, rode paprika, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roastbeef

Ingrediënten:
bloem, boter, mosterdpoeder, runderlende, runderlenderollade en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Toon alle 366 recepten in dit boek