Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Ingrediënten

Een boek van Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange

We hebben 366 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ingrediënten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

jaar 1997

hoofdredactie Anneke Ammerlaan

recepten: Annelène van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange

fotografie: Otto polman


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ingrediënten

Een greep uit de 366 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Lunchgerecht uit Ingrediënten:

Griekse salade met pittige sosijsjes en feta

Ingrediënten:
boter, citroensap, feta, knoflook, margarine, olie, oregano, rundersocijs, sambal, sjalot, slamelange, tomaat, verse peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Spanakopitta

Ingrediënten:
bosui, ei, feta, fillobladerdeeg, nootmuskaat, olijfolie, spinazie, verse dille, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Nagerecht uit Ingrediënten:

Peren in karamelsiroop

Ingrediënten:
amandellikeur, amaretto, citroensap, kaneelpoeder, peer, schenkstroop en suiker

Keuken:
Italiaans / Frans
Soort:
fruit
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pittige Quinoa 'risotto'

Ingrediënten:
bleekselderij, italiaanse kruiden, knoflook, kruidenbouillon, mnimaiskolfjes, olie, quinoa, tabasco, tomaat, ui, verse basilicum, winterwortel en zachte geitenkaas

Soort:
vegetarisch / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Rodekool met appel en rode wijn

Ingrediënten:
appel, boter, gerookte spekreepjes, knoflook, rodekool, rode wijn, rodewijnazijn en ui

Keuken:
Zwitsers / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tagliatelle met walnotensaus

Ingrediënten:
knoflook, mascarpone, olijfolie, oude kaas, parmezaanse kaas, peper, tagliatelle, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Haaskarbonades à la minute met cashewnotensaus

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, cashewnoten, knoflook, kokosmelk, limoensap, mie, nam pla, olie, rode spaanse peper, rode thaise currypasta, sereh, serehpoeder, thaise kruiden, thaise vissaus, verse basilicum en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Eendenborst met appel en rijst

Ingrediënten:
appelsap, appelstroop, blanke rozijnen, eendenborstfilet, kookappel, wilde rijst, witte rijst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zalmfilet met dragondressing

Ingrediënten:
mayonaise, rozepeperbessen, sesamolie, sherry, sinaasappelsap, sojasaus, verse dragon, versgemalen peper, witte sesamzaadjes, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Indiase pilau

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gemalen kardemom, kaneelstokje, kardemompeul, kippenbouillon, kruidnagel, olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Hartige cheesecakejes

Ingrediënten:
aubergine, boter, ei, fromage frais, komijnekaas, peper, prei, provençaalse kruiden, verse bieslook, verse roomkaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Lunchgerecht uit Ingrediënten:

BLT-sandwich plus variaties

Ingrediënten:
bakbacon, mayonaise, peper, rucola, veldsla, vleestomaat, wit boerenlandbrood en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Ontbijt / bijgerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Theegelei

Ingrediënten:
earlgreythee, geleisuiker, sinaasappel, vruchtensap en vruchtenthee

Soort:
gelei / koffie en thee
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Gegrilde paddestoelen

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vergine olijfolie, oesterzwam, reuzenchampignon, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Dille-mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, donkere gladde mosterd, olie, suiker en verse dille

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vegetarisch / sauzen, dips & dressings
Toon alle 366 recepten in dit boek