Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

AH wereldkeukens China

Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en hongkong

Een boek van , en

We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

AH wereldkeukens China, een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en hongkong

uit februari 2004

fotografie Freek Esser, Hoofdredactie Mieke van laarhoven, redachtie mrtine van Drongelen

Receptuur Tal Maes, Marijke Sterk


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit AH wereldkeukens China

Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Kroepoek met garnalen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Kroepoek met garnalen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, eiwit, garnalen, gemberwortel, knoflookbieslook, kroepoek, lichte sojasaus, maïzena en roerbakolie

Keuken:
Chinees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Bosuikoekjes met dipsaus

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit AH wereldkeukens China:

Bosuikoekjes met dipsaus

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, knoflook, lichte sojasaus, olie, rode peper, sesamolie en suiker

Keuken:
Chinees

Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Wontonsoep

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Wontonsoep

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, eiermie, filodeeg, gembersiroop, kipfilet, kippenbouillon, lichte sojasaus, oestersaus, sesamolie, spinazie en tijgergarnalen

Keuken:
Chinees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Serveersuggestie Parelballetjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Parelballetjes

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gemberwortel, half-om-halfgehakt, lichte sojasaus, maïzena, sesamolie, sushirijst en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees

Soort:
vlees / stomen
Serveersuggestie Vijfkruidenkarbonades

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Vijfkruidenkarbonades

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, droge sherry, hoisinsaus, lichte sojasaus, schouderkarbonade en suiker

Keuken:
Chinees

Soort:
vlees / marinades
Serveersuggestie Toffeeappels

Nagerecht uit AH wereldkeukens China:

Toffeeappels

Ingrediënten:
appel, ei, frituurolie, ijsblokjes, sesamzaad, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Chinees

Soort:
fruit / frituren
Serveersuggestie Citroenkip

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Citroenkip

Ingrediënten:
bosui, chilipoeder, citroen, droge sherry, eiwit, kipfilet, kippenbouillon, lichte sojasaus, maïzena en olie

Keuken:
Chinees

Soort:
gevogelte
Serveersuggestie Roergebakken garnalen met mango

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Paddestoelensoep met mihoen

Voorgerecht uit AH wereldkeukens China:

Paddestoelensoep met mihoen

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, knoflookbieslook, lichte sojasaus, mihoen, olie, shii-take en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Serveersuggestie Pekingeend

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Pekingeend

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge sherry, eendenborstfilet, hoisinsaus, komkommer, lichte sojasaus, olie, prei, sesamolie en vloeibare honing

Keuken:
Chinees

Soort:
gevogelte / pannenkoeken
Serveersuggestie Gefrituurde wontons

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Gefrituurde wontons

Ingrediënten:
azijn, bosui, droge sherry, filodeeg, frituurolie, gemberwortel, half-om-halfgehakt, knoflook, lichte sojasaus, sesamolie en shii-take

Keuken:
Chinees

Soort:
vlees / frituren
Serveersuggestie Eendenborstfilet met gember

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en verse gemberwortel

Keuken:
Chinees

Soort:
gevogelte
Serveersuggestie Tofu met paddestoelen

Hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Tofu met paddestoelen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, gemberwortel, kruidenbouillon, lichte sojasaus, maïzena, peultjes, roerbakolie, shii-take, tofu en winterwortel

Keuken:
Chinees

Soort:
vegetarisch