Hans Belterman - Indonesie

Indonesie

Aziatisch koken zo doe je dat - Klapper 1

Een boek van Hans Belterman

We hebben 311 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Indonesie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

hoofdredactie Hans Belterman

culinaire realisatie Wolf Anholt chef kok

culinaire fotografie Ed Suister


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Indonesie

Een greep uit de 311 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken rijst met kip - nasi goreng II

Ingrediënten:
arachideolie, ketjap benteng asin, kipfilet, kippenvlees, knoflook, prei, sambal trassi, ui, voorjaarsui, witte rijst en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide garnalen met boontjes - rawon makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, goela djawa, jumbogarnalen, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, peper, sambal trassi, sperziebonen, ui, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Taugésalade - lalab taugé

Ingrediënten:
citroensap, ketjap benteng asin, komkommer, kruidenazijn, limoensap, prei, radijs, sambal badjak, sambal oelek, taugé, verse bieslook, zoetzure augurk en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Bananencurry met kokos - pisang kerrie dengan klappa

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Maaltijdsoep met lamsvlees en tempé - soto kedoe

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koriander, laos, magere lamslappen, sojabonenkaas, taugé, tempé, tomaat, ui, witte kool, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde tahoeballetjes - perkedel tahoe

Ingrediënten:
arachideolie, ei, groene paprika, knoflook, maïzena, nootmuskaat, olie, peper, prei, tahoe, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers - pergadel lombok

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, djinten, ei, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, rode spaanse peper, sambal oelek, ui, wijtingfilet, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet met garnalen - telor dadar oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, ei, geklaarde boter, gemberwortelpoeder, ghee, goela djawa, hollandse garnalen, ketjap benteng asin, knoflook, maïsolie, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Varkensvlees met paprika's en tomaten - babi paprika dan tomat

Ingrediënten:
arachideolie, barbecuesaus, chinese tomatensaus, citroensap, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, magere varkenslappen, rode spaanse peper, sambal oelek, suiker, tomaat, ui, voorjaarsui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met maïs en tomaten in kruidige saus met kokos - binte biloehoeta

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, gedroogde kokos, gedroogde spaanse peper, goela djawa, ketjap benteng asin, klapper, lombok rawit, maiskorrels uit blik, noorse garnalen, peper, tomaat, ui, verse garnalen, voorjaarsui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde gehaktpakjes uit Java - pangsit goreng Borobudur

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, kippengehakt, knoflook, limoensap, maïzena, olie, pangsitvelletjes, rode peperolie, sambal oelek, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
gevogelte / hartige hapjes / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met garnalen - sajoer kari daging oedang

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, kippenbouillon, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, noorse garnalen, peultjes, prei, sambal trassi, verse garnalen, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kippeboutjes in mangosaus - ajam berkoeah mango

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, drumsticks, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflookpoeder, laos, limoensap, mango, sambal oelek, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken vis met pindasaus - ikan boemboe katjang

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwfilet, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, limoensap, pindakaas, rode spaanse peper, verse koriander, verse peterselie, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zout, zoute indonesische sojasaus en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde paprika's met garnalen 3 - paprika dan oedang 3

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng manis, knoflook, maïzena, noorse garnalen, peper, rode paprika, sambal oelek, steurgarnalen, ui, verse garnalen, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Toon alle 311 recepten in dit boek