noedels

Zoek naar noedels in jouw eigen kookboeken

Noedels koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bayerische leberknôdelsuppe - Beierse levernoedelsoep

Ingrediënten:
ei, majoraan, melk, runderlever, rundvet, ui, vleesbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / noedels
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Aardappelnoedels

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, eidooier, kruiden, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / lunch uit De Shanghai-keuken:

Shang hai cu chao mian - Geroerbakte stevige noedels uit Shanghai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, ei, jonge spinazie, lichte sojasaus, mager varkensvlees, shanghai-noedels, shanghai-paksoy, shaoxingwijn, udonnoedels, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Kai yang cong you mian - Noedels met gedroogde garnalen en lente-uiolie uit Shanghai

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde garnalen, gedroogde noedels, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, tamarindesojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Mao er duo - Kattenoren

Ingrediënten:
bakolie, bamboe, chinese rauwe ham, doperwten, gedroogde shiitake, glutenrijk meel, kipfilet, kippenbouillon, spaanse rauwe ham, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Mayi shang shu - Transparantnoedels met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, glasmie, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, rijstwijn, sesamolie, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Lianggua rouru he - Fijngehakte bittere meloen met rijstnoedels

Ingrediënten:
arachideolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, rijstmie, rijstnoedels, sopropo, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Dan dan mian - Kruidige sichuan noedels

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeperolie, chinese eiermie, donkere sojasaus, gedroogde eiermie, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, pindakaas, roze peperkorrels, sesampasta, tahin, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Wangfujing leng mian - Smakelijke koude noedels

Ingrediënten:
eiernoedels, komkommer, saus voor koude noedels, sesamolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Snack of tussendoortje uit Smaak van china:

Chengdu huntun - Wontons uit Chengdu

Ingrediënten:
chilipeperolie, chinese zwarte azijn, donkere sojasaus, knoflook, lente-ui, roze peperkorrels, suiker, wontonvellen en wontonvulling

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Fen xiang majian tang he - Zoete rijstnoedels met sesampasta

Ingrediënten:
kippenbouillon, pindakaas, rijstmie, rijstnoedels, sesampasta, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Knaidlach - Matseballen

Ingrediënten:
amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cabbage dumplings - Koolnoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gruyère, kool, melk, reuzel, zachte broodjes en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cottage cheese dumplings - Noedels van cottage cheese

Ingrediënten:
cottage cheese, ei, griesmeel, reuzel, wit broodkruim, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hongaarse varenikes

Ingrediënten:
ei, ganzenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cornmeal dumplings - Maïsmeelnoedels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, maïsmeel, melk, spekvet en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Griesmeelknaidlach

Ingrediënten:
ei, griesmeel, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Knedliky met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, ontbijtspek, oud brood, reuzel en ui

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jiuhuang rousi chao mifen - Rijstnoedels met gele bieslook en varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, chinese gele bieslook, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde rijstnoedels, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, oestersaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Eenvoudige kobeba-balletjes met gemalen rijst

Ingrediënten:
mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Challeknaidlach

Ingrediënten:
challe, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholentknaidlach

Ingrediënten:
bloem, ei, kippenvet, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Matseknaidlach

Ingrediënten:
ei, kippenvet, matsemeel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Aardappelknaidlach

Ingrediënten:
aardappel, ei, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pretzelnoedels

Ingrediënten:
ei, kruiden, lenteui, melk, olie, peper, piment, pretzel, rookspek en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels