noedels

Zoek naar noedels in jouw eigen kookboeken

Noedels koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bayerische leberknôdelsuppe - Beierse levernoedelsoep

Ingrediënten:
ei, majoraan, melk, runderlever, rundvet, ui, vleesbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Aardappelnoedels

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, eidooier, kruiden, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bacon, crème fraîche, droge witte wijn, fusilli, gedroogde paddenstoelen, hüttenkäse, margarine, oude geraspte kaas, parmezaanse kaas, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
noedels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Grieβknödel - Griesmeelnoedels

Ingrediënten:
boter, ei, griesmeel, kalfsfond, nootmuskaat, runderfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gnocchi alla romana

Ingrediënten:
eidooier, griesmeel, margarine, melk, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Mie met kip

Ingrediënten:
bosui, eiermie, gekookte ham, gember, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, maïzena, margarine, olie, peper, peultjes, sesamolie, sherry, suiker, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Wontons

Ingrediënten:
bamboescheuten, basterdsuiker, bloem, bosui, gedroogde chinese paddestoelen, kleine gepelde garnalen, margarine, mosterd, mosterdpoeder, peper, rijstazijn, schouderkarbonades, sesamolie, sherry, sojasaus, water, waterkastanjes en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Eenvoudige kobeba-balletjes met gemalen rijst

Ingrediënten:
mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Pretzelnoedels

Ingrediënten:
doorregen rookspek, gehakte tuinkruiden, lente-ui, melk, oude pretzels, peper, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Servetnoedels

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, tuinkruiden, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, oud brood zondere korst, paneermeel, suiker, uitgelekte kwark, water, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Boekweit-spekknödel

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, boekweitmeel, brabants roggebrood, ei, gerookt vetspek, knoflook, margarine, melk, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Knaidlach - Matseballen

Ingrediënten:
amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gevulde bulgurnoedels

Ingrediënten:
bladspinazie, bloemige aardappel, eidooier, fijne bulgur, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, laurier, maïzena, mild chilizout, olijfolie, peterselieblad, ras el hanout, sjalot en syrische spinaziekruiden

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jiuhuang rousi chao mifen - Rijstnoedels met gele bieslook en varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, chinese gele bieslook, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde rijstnoedels, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, oestersaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Mayi shang shu - Transparantnoedels met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, glasmie, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, rijstwijn, sesamolie, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Wangfujing leng mian - Smakelijke koude noedels

Ingrediënten:
eiernoedels, komkommer, saus voor koude noedels, sesamolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Dan dan mian - Kruidige sichuan noedels

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeperolie, chinese eiermie, donkere sojasaus, gedroogde eiermie, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, pindakaas, roze peperkorrels, sesampasta, tahin, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Fen xiang majian tang he - Zoete rijstnoedels met sesampasta

Ingrediënten:
kippenbouillon, pindakaas, rijstmie, rijstnoedels, sesampasta, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Pittige rijstnoedelsalade

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, komkommer, koriander, limoensap, olijfolie, radijs, rijstvermicelli, rode chilipeper, sojasaus, suiker, vissaus en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Broodnoedels

Ingrediënten:
boter, ei, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Wontons in chinese wontonsoep

Ingrediënten:
bieslook, chilipoeder, eendenborst, gember, knoflook, koriander, lente-ui, peper, preistengels, varkenshak, wontonvellen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Griesmeelknaidlach

Ingrediënten:
ei, griesmeel, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Bami Goreng

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, gedroogde chinese paddenstoelen, kippenbouillon, knoflook, margarine, mie, olie, peper, prei, selderij, selderijblaadjes, sojasaus, taugé, varkensfricandeau, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
noedels