Wie is er nou niet gek op gehaktballen? Comfortfood dat in de meest uiteenlopende variaties over de hele wereld wordt gegeten. Dit boek is een ode aan de gehaktbal in al zijn verschijningsvormen: van de bekende ballen van vlees tot verrassende ballen met vis of groenten, van mini tot maxi en van traditioneel tot trendy. Gehaktballen zijn er voor iedereen en voor elke gelegenheid: heerlijk in een broodje of een aromatische soep, met een heerlijke kaasvulling of gedompeld in een rijke saus. U kunt ze bakken, frituren, stomen… Maar wat u ook kiest, de recepten in dit boek zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden en allemaal even lekker. - Voor wie meent dat de gehaktbal tot exclusief Nederlands erfgoed behoort, zal door dit fraaie, compacte kookboekje een hele wereld opengaan. Liefst 101 ballen van vlees, vis en groenten passeren hier de revue en het repertoire gaat van Spaanse albóndigas, Italiaanse polepette, Indiase knoflookballetjes tot en met de falafel uit Libanon. Van deze ballen uit de koekenpan of frituurpan, voor de maaltijd, de soep of het aperitief, worden op een overzichtelijke pagina, met gangbare ingrediënten en complementaire sauzen en purees smakelijke recepten gegeven, waarbij de afdeling vegetarische groentenballen een speciale vermelding verdienen. Een inspirerend kookboekje voor heerlijk en snel comfortfood, dat niet alleen ‘s woensdags van pas zal komen.