- 101 ballen

101 ballen

van vlees, vis en groenten

Een boek van

We hebben 154 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals 101 ballen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wie is er nou niet gek op gehaktballen? Comfortfood dat in de meest uiteenlopende variaties over de hele wereld wordt gegeten. Dit boek is een ode aan de gehaktbal in al zijn verschijningsvormen: van de bekende ballen van vlees tot verrassende ballen met vis of groenten, van mini tot maxi en van traditioneel tot trendy. Gehaktballen zijn er voor iedereen en voor elke gelegenheid: heerlijk in een broodje of een aromatische soep, met een heerlijke kaasvulling of gedompeld in een rijke saus. U kunt ze bakken, frituren, stomen… Maar wat u ook kiest, de recepten in dit boek zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden en allemaal even lekker. - Voor wie meent dat de gehaktbal tot exclusief Nederlands erfgoed behoort, zal door dit fraaie, compacte kookboekje een hele wereld opengaan. Liefst 101 ballen van vlees, vis en groenten passeren hier de revue en het repertoire gaat van Spaanse albóndigas, Italiaanse polepette, Indiase knoflookballetjes tot en met de falafel uit Libanon. Van deze ballen uit de koekenpan of frituurpan, voor de maaltijd, de soep of het aperitief, worden op een overzichtelijke pagina, met gangbare ingrediënten en complementaire sauzen en purees smakelijke recepten gegeven, waarbij de afdeling vegetarische groentenballen een speciale vermelding verdienen. Een inspirerend kookboekje voor heerlijk en snel comfortfood, dat niet alleen ‘s woensdags van pas zal komen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit 101 ballen

Een greep uit de 154 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Albóndigas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, klipvis, knoflook, laurier en witte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Knoflookbrood

Ingrediënten:
baguette, bladpeterselie, boter en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gedroogde gist, geklaarde boter, plantaardig vet en reuzel

Soort:
beslag/deeg
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Tomatensaus bij albigóndas

Ingrediënten:
chilivlokken, gedroogde oregano, knoflook, komijnpoeder, kristalsuiker, olijfolie, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenblokjes, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

De perfecte puttanescasaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, kalamata-olijven, kappertjes, knoflook, ontpitte groene olijven, ontpitte zwarte olijven, pruimtomaten, rode chilipeper, tomatenpuree, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Sweet and sour sauce

Ingrediënten:
arachideolie, fijne kristalsuiker, geroosterde pindas, hoisin, knoflook, kokosmelk, rijstwijnazijn, rode chilipeper, thaise vissaus en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Wurst-balletjes

Ingrediënten:
broodkruim, ei, foeliepoeder, gemberpoeder, melkpoeder, nootmuskaat, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Echte jus

Ingrediënten:
maïzena, runderbouillon, rundvleesbakvet, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal / Zuid-Oostazië
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tsukune

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, kippendijvlees, knoflook, lente-ui, panko, yakatorisaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Kipballetjes met gegrilde groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, ei, gedroogde tijm, ham, kipgehakt, knoflook, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, vers broodkruim, volle melk, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Schimmelkaasdip

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, citroensap, griekse yoghurt, mayonaise, worcestershiresaus, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Lunch / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krokante eendenbonbons

Ingrediënten:
aardappel, bloem, eendenbouten, ei, eidooier, frituurolie, hoisinsaus, tijm, vers broodkruim, volle melk, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Gember-misosaus

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gember, limoensap, misopasta en rijstwijnazijn

Keuken:
Thais
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Appelmoes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, fruit, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, moesappels, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Indiase knoflookballetjes

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomatenblokjes uit blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Goulashballetjes

Ingrediënten:
gerookt paprikapoeder, goulashsaus, groenekoolbladeren, paprikapoeder, salie, ui, varkensgehakt, volkorenbrood, volkorenspaghetti en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Yakatorisaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, mirin, sake, sherryazijn, sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / saus
Toon alle 154 recepten in dit boek