- Blue band kookboek pasta en rijst

Blue band kookboek pasta en rijst

Een boek van

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Blue band kookboek pasta en rijst, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Eind jaren ’80 van de vorige eeuw bracht Blue Band een serie kookboekjes uit in ringbandjes en op klein formaat. Pasta & rijst is nummer 6 in die reeks. De recepten (1 per pagina) zijn slim vormgegeven zodanig dat de ingrediëntenlijst is geïntegreerd in de tekst van het recept en toch typografisch afzonderlijk zichtbaar blijft.
Als uitgave van Bleu Band is het logisch dat in bijna elk recept Bleu Band als ingrediënt wordt genoemd. Ik ben zo vrij geweest dat consequent te vervangen door margarine. In veel gevallen zal ook vervangen door boter of geschikte olie goed werken.
Verrassend veel recepten zijn vegetarisch of zelfs veganistisch.
De receptuur is degelijk en niet al te ingewikkeld. Met name de vele klassieke bereidingen van diverse pasta- en risotto gerechten uit de Italiaanse keuken zijn nog actueel. Ook recepten uit diverse Aziatische keukens zijn degelijk en nog goed te gebruiken.
Van een aantal recepten is slechts met moeite te achterhalen wat hun oorsprong is en ik heb dan ook af en toe moeten gokken. Dat geldt ook voor de vraag voor welke gang een gerecht bedoeld is.
Het boekje bevat heldere (foto-)overzichten van de verschillende soorten pasta (blz9) en van rijst- en granen (blz 85) en wordt afgesloten met een handig overzicht van het gebruik van kruiden en specerijen in verschillende bereidingen en een overzicht van veel gebruikte keukentermen.

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Blue band kookboek pasta en rijst

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Risotto met courgettes

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, droge witte wijn, majoraan, margarine, peterselie, risottorijst, rode spaanse peper, room, salie, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / bouillon / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Notenpilaf

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, gember, knoflook, kurkumapoeder, langkorrelrijst, laurier, margarine, pistachenoten, rozijnen, ui, water, witte amandelen, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met kip

Ingrediënten:
blanke amandelen, bulgaarse yoghurt, cashewnoten, droogkokende rijst, drumsticks, ei, garam masala, gember, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, margarine, rode spaanse peper, room, saffraanpoeder, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, bouillon, champignons, droge witte wijn, knoflook, lasagnevellen, mager gehakt, margarine, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / ovenschotel
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Inari-zushi

Ingrediënten:
abura-age, bieslook, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
bosui, djinten, ketjap, ketoembar, kipfilet, kleine gepelde garnalen, knoflook, langkorrelrijst, margarine, peper, sambal, selderij, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Lasagnette met rode bonen

Ingrediënten:
gedroogde rozemarijn, knoflook, lasagnette, margarine, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, peper, peterselie, rode bonen uit blik, rode spaanse peper, salie, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tarwe met lamsvlees

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gemalen kokos, gember, kaneel, kardemom, knoflook, komijnpoeder, koriander, kruidnagel, kurkuma, lamslappen, maanzaad, margarine, munt, tarwekorrels, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Iraans / Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Trifogli met mosselen

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, knoflook, margarine, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, trifogli, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Toon alle 126 recepten in dit boek