- Blue band kookboek pasta en rijst

Blue band kookboek pasta en rijst

Een boek van

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Blue band kookboek pasta en rijst, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Eind jaren ’80 van de vorige eeuw bracht Blue Band een serie kookboekjes uit in ringbandjes en op klein formaat. Pasta & rijst is nummer 6 in die reeks. De recepten (1 per pagina) zijn slim vormgegeven zodanig dat de ingrediëntenlijst is geïntegreerd in de tekst van het recept en toch typografisch afzonderlijk zichtbaar blijft.
Als uitgave van Bleu Band is het logisch dat in bijna elk recept Bleu Band als ingrediënt wordt genoemd. Ik ben zo vrij geweest dat consequent te vervangen door margarine. In veel gevallen zal ook vervangen door boter of geschikte olie goed werken.
Verrassend veel recepten zijn vegetarisch of zelfs veganistisch.
De receptuur is degelijk en niet al te ingewikkeld. Met name de vele klassieke bereidingen van diverse pasta- en risotto gerechten uit de Italiaanse keuken zijn nog actueel. Ook recepten uit diverse Aziatische keukens zijn degelijk en nog goed te gebruiken.
Van een aantal recepten is slechts met moeite te achterhalen wat hun oorsprong is en ik heb dan ook af en toe moeten gokken. Dat geldt ook voor de vraag voor welke gang een gerecht bedoeld is.
Het boekje bevat heldere (foto-)overzichten van de verschillende soorten pasta (blz9) en van rijst- en granen (blz 85) en wordt afgesloten met een handig overzicht van het gebruik van kruiden en specerijen in verschillende bereidingen en een overzicht van veel gebruikte keukentermen.

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Blue band kookboek pasta en rijst

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kleefrijst met krab

Ingrediënten:
bieslook, gedroogde chinese paddenstoelen, katenspek, kleefrijst, krabsticks, margarine, prei, sojasaus en water

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Risotto met kip

Ingrediënten:
bouillon, kipfilet, kippenlevers, margarine, paddenstoelen, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, sjalot, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met vlees en garnalen

Ingrediënten:
bosuien, doperwten, ei, ham, kipfilets, kleine gepelde garnalen, langkorrelrijst, olie, plantenmargarine, sojasaus, ve-tsin en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Trifogli met mosselen

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, knoflook, margarine, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, trifogli, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde rijstballen

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, bouillon, doperwten, frituurolie, kalfsgehakt, margarine, paneermeel, parmezaanse kaas, risottorijst, tomatenpuree, ui en water

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Risi e bisi

Ingrediënten:
bouillon, doperwten, margarine, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rauwe ham, risottorijst, ui en zout

Soort:
rijst / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met groente

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine bonen uit pot, margarine, ontbijtspek, parmezaanse kaas, ravioli met vleesvulling, sperziebonen, vleesjus en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gebakken mie met pikante kip

Ingrediënten:
bieslook, eiermie, garnalen, gedroogde pili-pili, gember, grof zeezout, kerriepoeder, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, margarine, olie, rode spaanse peper, santen, serehpoeder, sjalot, water en witte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
gevogelte / noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Casarecce in notensaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, casarecce, hazelnoten, knoflook, margarine, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, roomkaas, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, fusilli, gezeefde tomaten, kappertjes, knoflook, margarine, melk, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode spaanse peper en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde tomaten met rijst

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, knoflook, margarine, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rotolo met spinazie

Ingrediënten:
azijn, bloem, crème fraîche, diepvriesspinazie, ei, eidooier, hüttenkäse, margarine, parmezaanse kaas, peper, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Skirlie

Ingrediënten:
bruin brood, ei, fijne havervlokken, gehakt, margarine, melk, nootmuskaat, peper, ui, water en zout

Keuken:
Schots
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Toon alle 126 recepten in dit boek