Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Groot handboek koken

kooktechnieken van A tot Z

Een boek van Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert

We hebben 176 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto's. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingre-diënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, hoe u de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een ex-tra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken. Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!

De serie grote handboeken die in Nederland wordt uitgegeven door Delta is vertaald uit het Duits. Daar heet het de Teubner Handbucher. De grote kwaliteit van deze kookboeken zit in de combinatie van goede duidelijke fotografie en zeer nauwkeurige en betrouwbare recepten. Het indexeren is gedaan aan de hand van de Duitse uitgave waardoor kleine verschillen kunnen bestaan met de Nederlandse vertaling.

Tip: Deze handboeken zijn momenteel (maart 2019) ruim te vinden als ramsj bij bv Bol.com of op boekenbeurzen. De moeite waard.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Groot handboek koken

Een greep uit de 176 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Nagerecht uit Groot handboek koken:

Chocoladepudding

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, eidooier, eiwit, hazelnootmeel, kaneel, paneermeel, pure chocolade, suiker, vanillemerg en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pudding
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Karamelsaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amaretto, room, suiker en water

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Koolrollade

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, half om half gehakt, lavas, melk, olie, oud brood, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Duits / duits
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Kippensoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, kippenhart, kippenmaag, knolselderij, laurier, peterseliewortel, prei, raap, savooiekool, soepkip, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Eierstich

Ingrediënten:
ei, eidooier, melk en zout

Keuken:
Duits / duits
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Voorgerecht uit Groot handboek koken:

Gevulde paprika

Ingrediënten:
eidooier, feta, peper, peterselie, puntpaprika, room, vinaigrette en zout

Keuken:
mediterraan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees / midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Sauce choron

Ingrediënten:
sauce béarnaise, tomatenpuree en vleestomaat

Keuken:
Frans / frans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstengels, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Pizza Calzone

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, eidooier, eiwit, gist, kappertjes, olijfolie, oregano, pecorino, peper, peterselie, tomaten, ui, water, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans / italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees / midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Omelet met kaas

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardamonpeulen, kaneelblad, kaneelstang, komijnzaad, korianderzaaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardamonpeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië / zuid-oostazië
Soort:
vegetarisch / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Walnootsaus

Ingrediënten:
olijfolie, room, walnoot, water, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans / italiaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Toon alle 176 recepten in dit boek