Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Groot handboek koken

kooktechnieken van A tot Z

Een boek van Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert

We hebben 176 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto's. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingre-diënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, hoe u de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een ex-tra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken. Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!

De serie grote handboeken die in Nederland wordt uitgegeven door Delta is vertaald uit het Duits. Daar heet het de Teubner Handbucher. De grote kwaliteit van deze kookboeken zit in de combinatie van goede duidelijke fotografie en zeer nauwkeurige en betrouwbare recepten. Het indexeren is gedaan aan de hand van de Duitse uitgave waardoor kleine verschillen kunnen bestaan met de Nederlandse vertaling.

Tip: Deze handboeken zijn momenteel (maart 2019) ruim te vinden als ramsj bij bv Bol.com of op boekenbeurzen. De moeite waard.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Groot handboek koken

Een greep uit de 176 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Recept uit Groot handboek koken:

Kruidenazijn

Ingrediënten:
basilicum, citroenmelisse, dragon, munt, rozemarijn, tijm en wittewijnazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / azijn
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gravad lax

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, kervel, peper, peterselie, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Hazelnoot-roomijs

Ingrediënten:
ei, eidooier, glucosestroop, hazelnootmeel, melk, slagroom, suiker, vanillescheut en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Rouille

Ingrediënten:
aardappel, eidooier, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, saffraan en zout

Keuken:
mediterraan
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Snack of tussendoortje uit Groot handboek koken:

Popcorn

Ingrediënten:
mais, olie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Vanillesaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Soep met Pannenkoek

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, groentebouillon, kippenbouillon, melk, peterselie, runderbouillon en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccoli, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Duitse gehaktbal

Ingrediënten:
boter, ei, knoflook, olie, peper, peterselie, rode chilipeper, rozemarijn, rundergehakt, tijm, ui, varkensgehakt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pretzelnoedels

Ingrediënten:
ei, kruiden, lente-ui, melk, olie, peper, piment, pretzel, rookspek en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mousselinesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, hollandaisesaus en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appelmoes

Ingrediënten:
appel, boter, calvados, citroensap, citroenschil en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Kerriesaus

Ingrediënten:
citroensap, kerrieboter, kippenbouillon en room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Gevulde paprika

Ingrediënten:
eidooier, feta, peper, peterselie, puntpaprika, room, vinaigrette en zout

Keuken:
mediterraan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Runderrollade

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, gerookt spek, knoflook, kogelbiefstuk, olie, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, prei, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Toon alle 176 recepten in dit boek