vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Aubergine met walnoot

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, koriander, olie om in te bakken, peterselie, versgemalen peper, walnoten, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegan / veganistisch
Een recept uit Francesca van Berk 1 notitie

Diner / hoofdgerecht van Francesca Kookt!:

Tortilla pizza met geroosterde bonen en groenten

Ingrediënten:
avocado’s, citroensap, gehakte peterselie, groenten, kikkererwten, komkommer, koriander, paprika's, peper, sjalot, spinazie, tomaten, tortilla wraps, wortel en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verfijnde gefrituurde tofu

Ingrediënten:
neutrale olie, spinazie, tofu, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Champignons à la Greque - In aromatische bouillon gekookte champignons

Ingrediënten:
champignons, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Steak van rode spitskool

Ingrediënten:
gebrande hazelnoten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, rode spitskool, spitskool en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Salamoia

Ingrediënten:
olijfolie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Koolzuurhoudende fruitsalade

Ingrediënten:
gemengd fruit en vruchtensap

Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Koolzuurhoudende sinaasappelsegmenten

Ingrediënten:
sinaasappelpartjes en sinaasappelsap

Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Gerookte chocoladesorbet

Ingrediënten:
bruine suiker, cacaopoeder, kristalsuiker, vanille-extract, vloeibare rook en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Citrussalsa

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele paprika, grapefruit, groene paprika, jalapeños, koriander, limoensap, peper, rode paprika, rode ui, sinaasappel, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / lunch / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogde kersen-chocolademueslirepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogde kersen, honing, muesli, neutrale olie en pure chocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogdevruchtenrepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogd fruit, honing, muesli en neutrale olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Koolzuurhoudende druiven in champagne

Ingrediënten:
champagne en witte druiven

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sinaasappelglazuur

Ingrediënten:
poedersuiker, sinaasappelsap, sinaasappelschil en vanille-essence

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Marmouma - Tunesische salade van gebakken paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, peper, rode paprika, suiker, tomaten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Brazilliaanse bonen met rijst

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, groentebouillon, kidneybonen, langkorrelrijst, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Klapperrijst

Ingrediënten:
gember, kurkumapoeder, langkorrelrijst, rijst, rode spaanse peper, salamblaadjes, santen, sereh, sjalot en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene pico de verde

Ingrediënten:
groene tomaten, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika's, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Kruidig rijstmeel

Ingrediënten:
donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, jasmijnrijst, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn en steranijs

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde tofu

Ingrediënten:
neutrale olie, spinazie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met venkel

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, citroenrasp, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, venkel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Biermosterd

Ingrediënten:
bockbier, bruin mosterdzaad, donker bier, geel mosterdzaad, moutazijn, sherryazijn, stout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Sodabrood met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, brood, olijfolie, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen op z'n Braziliaans

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch