vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht uit Brindisa:

Gekonfijte aubergine

Ingrediënten:
aubergine, kaneelstokje, kruidnagel en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / diner / nagerecht / drinken uit Brindisa:

Horchata de piñones - Horchata van pijnboompitten

Ingrediënten:
aardbeien, pijnboompitten, suiker en wilde aardbeien

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Dadel met amandel en honing

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde dadels, gemalen peper, honing, pijnboompitten en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

De eenvoudigste roertofoe

Ingrediënten:
kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe in karamelsaus

Ingrediënten:
koriander, kristalsuiker, limoensap, peper, sjalot, tofu en vegetarische vissaus

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pikante gemarineerde courgette

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, chilipeper, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Concia di zucchine agrodolce - Zoetzure gemarineerde courgette

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Àardbeienmousse

Ingrediënten:
citroensap, frambozenpuree, gelatine, hibiscusthee, kardemomzaad, kriekbier, kristalsuiker, vlierbloesemsiroop en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gebakken aubergineplakken

Ingrediënten:
aubergines, gezouten citroenschil, komijn, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Concia di melanzane - Gemarineerde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor kip

Ingrediënten:
lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, marinade, medium dry sherry, sesamolie, shaoxing wijn, sojaolie, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Himbeersüppchen mit Fenchel-Griessflammerie / Frambozensoepje met venkel-griesmeelflammerie

Ingrediënten:
agavesiroop, frambozen, poedersuiker, rietsuiker, rijstmelk, sojamelk, suiker, tarwegriesmeel, vanillepeul, venkelzaad, vlierbessensiroop en witte wijn

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Süßkartoffel-Kokosnuggets mit Mangosalat / Nuggets van zoete aardappel en kokos met mangosalade

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakolie, bloem, boekweitmeel, chilipeper, chilivlokken, citroengras, cornflakes, donkere rietsuiker, kokosrasp, koriander, limoen, limoensap, mango, palmsuiker, panko, rode ui, thaise basilicum, water, zetmeel, zoete aardappel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Kartoffelsalat / Aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappelen, agavesiroop, amandelschilfers, bleekselderij, groene olijven, kerstomaat, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, pompoenpitolie, rode paprika, rode ui, rode wijnazijn, zeezout en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Rote-Bete-Wrap / Rode bietenwrap

Ingrediënten:
appel, citroensap, majoraan, mierikswortel, olie, olijfolie, rode biet, rozijnen, slabladen, tarwetortilla, witte wijnazijn, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Shiitakepilz-Kartoffeln / Aardappelen met Shii-takes

Ingrediënten:
bakolie, bakpoeder, bloem, inmaakvloeistof van jalapenos, jalapenos uit pot, kleine aardappelen, olijfolie, peterselie, plantaardige room, sesamzaad, shii-takes, sojayoghurt, water, zetmeel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Pilzkebab / Paddentstoelenkebab

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, dille-humus, knoflook, komkommer, olie, oregano, paprikapoeder, radijs, sambal oelek, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Liang ban huang gua - Snelle komkommersalade

Ingrediënten:
chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, knoflook, komkommer, lichte sojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Tai cai hua sheng mi - Knapperig zeewier met pinda's

Ingrediënten:
bakolie, kristalsuiker, lentekool, paarse boerenkool, rauwe pindas, zeesla en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kidneybonen met appels en sherry

Ingrediënten:
appaloosabonen, borlottibonen, boter, droge sherry, edamamebonen, golden delicious, granny smith, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, sjalot, tijm, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Gerösteter Blumenkohl mit Kapernvinaigrette / Geroosterde bloemkool met kappertjesvinagrette

Ingrediënten:
agavesiroop, balsamicoazijn, bloemkool, kappertjes, majoraan, margarine, paneermeel, panko, peper, rucola, sjalot en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Pfirsich Melba / Pèche Melba

Ingrediënten:
frambozen, frambozen-balsamico-essence, perzik en vanille-olijfolieparfait

Soort:
vegan