vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde courgette in azijn en knoflook

Ingrediënten:
bloem, courgette, groente, knoflook, plantaardige olie, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde courgette in een beslag van bloem en water

Ingrediënten:
bloem, courgette, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Vegan Genial:

Sesam-Feigen / Sesamvijgen

Ingrediënten:
pure chocolade, sesamzaad en vijgen

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Piquillopaprika met witte bonen

Ingrediënten:
olijfolie, piquillopaprika en witte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / nagerecht uit Vegan Genial:

Gefüllte Zwetschenkrapfen mit Weißer Schokoladensauce / Gevulde kwetsenbollen met witte chocoladesaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, frituurolie, amandel, kikkererwtenmeel, koolzuurhoudend mineraalwater, kwetsen, maïsmeel, maïzena, marsepein, poedersuiker, suiker, witte chocoladesaus en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Kortgebakken gernika paprika's

Ingrediënten:
gernika-paprika, olijfolie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Vegan Genial:

Blitz-Schoko-Haselnuss Konfekt / Gehakt chocolade-hazelnoot snoepgoed

Ingrediënten:
hazelnoten, knackebrod, kokosvet, pure chocolade en vanille

Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Riso e melanzane - Rijst met aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, knoflook, peper, risottorijst, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Riso coi carciofi - Rijst met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokbodems, artisjokharten, peper, risottorijst, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Bietenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, rode bieten en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gefrituurde wortel met oenogarum

Ingrediënten:
bloem, frituurvet, oenogarum, peper, wortel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Paprika met zuurkool

Ingrediënten:
azijn, blauwe druiven, groene paprika, olie, paprikapoeder, rode druiven, rode paprika, suiker, witte peper, zachtzure appel, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Alica

Ingrediënten:
gist, spelt en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Posca

Ingrediënten:
azijn en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bishak - Pasteitjes met pompoenvulling

Ingrediënten:
eidooier, oranje pompoen, peper, pitadeeg, suiker, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Buricche di zucca - Pompoenpasteitjes

Ingrediënten:
amarettikoekjes, broodkruim, buricchedeeg, citroenrasp, ei, gekonfijte citrusschil, nootmuskaat, pompoen en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gestoomde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, citroen, citroenverbana, groente, water en zwarte thee

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

zwarte olijvenpuree

Ingrediënten:
citroensap, rode paprika, zout, zwarte olijven en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Groene knoflookrijst

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, basmatirijst, gemberwortel, kaneelstokjes, kardemom, knoflook, kruidnagels, kurkuma, peperkorrels, plantaardige olie, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Amandelvulling

Ingrediënten:
amandelen met vlies, kaneel, nootmuskaat, olijfolie, oranjebloesemwater en suiker

Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / nagerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Dinnyekoktél - Meloencocktail

Ingrediënten:
abrikozenschnaps, citroensap, in rum ingelegde kersen, in rum ingelegde morellen, in rum ingelegde pruimen, muskaatwijn, poedersuiker, suikermeloen en watermeloen

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Concombres à la Greque - In aromatische bouillon gekookte komkommer

Ingrediënten:
court-bouillon, gemengde groene kruiden, komkommer, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Appelvulling voor Flódni

Ingrediënten:
appel, kaneel en suiker

Keuken:
Hongaars / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Courgettes met tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, courgette, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, peterselie, pruimtomaten in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan