vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Kokosschuim

Ingrediënten:
gelatine en kokospuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Mango Chutney - Zoetzure saus met mango

Ingrediënten:
dressing, hele kruiden, kruidenpasta en onrijpe mango

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor mango chutney

Ingrediënten:
gember, knoflook, komijn, koriander, olie, sjalot, turmeriekpoeder, venkel en witte papaverzaadjes

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Dressing voor magno chutney

Ingrediënten:
rozijnen, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Hele kruiden voor mango chutney

Ingrediënten:
kaneel, kardemompeul, kruidnagel en steranijs

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken paneermeel

Ingrediënten:
brood en olijfolie

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pomegranat Blossom Sherbet - Granaatappelbloesemsorbet

Ingrediënten:
granaatappelbloesem, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Cinnamom Sherbet - Kaneelsorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, hete chilipeper, kaneelstokjes, kruidnagel, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Herfstschotel van gierst

Ingrediënten:
ahornsiroop, gierst, groentebouillon, hazelnoten, honing, olijfolie, peper, pompoen, pompoenpitten, salie, verse cranberrys, winterpompoen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chinese Braised Vegetables / Chinese gesmoorde groente

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gedroogde paddenstoelen, groente, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, paksoi, peultjes, plantaardige olie, sesamolie, stevige tofu, suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Sinaasappelsalade met honing en walnootcrunch

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sinaasappels, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterd paneermeel

Ingrediënten:
brood

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Citroenmeringue zonder ei met cranberryvulling

Ingrediënten:
citroensap, cranberries, methylcellulose, poedersuiker en xanthaangom

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidencroutons

Ingrediënten:
brood, dille, kervel, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Croutonblokjes

Ingrediënten:
brood, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Croutons

Ingrediënten:
brood, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Drooggebakken Croutons

Ingrediënten:
brood, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Mueslirepen

Ingrediënten:
bruine suiker, honing, muesli en neutrale olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Snack of tussendoortje uit NAJAT:

Courgettebol

Ingrediënten:
bieslook, citroen, courgette, knoflook, olijfolie, trompettes de la mort, water en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chinese Braised Bamboo Shoots / Chinese gesmoorde bamboescheuten

Ingrediënten:
bamboescheuten uit blik, droge sherry, groente, olie, sesamolie, sojasaus, suiker en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Quince Puree - Kweepeer puree

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kruidnagel, kweepeer, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Fried Onion Rings / Gebakken uienringen

Ingrediënten:
plantaardige olie en ui

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige tofoe, doperwten en rijst in kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, neutrale olie, peper, rondkorrelrijst, tofu, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch