vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Maronencrème mit Zitrusfrüchten / Kastanjecrème met citrusfruit

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloedsinaasappel, citroensap, kaneel, mandarijnen, roze grapefruits, sinaasappelsap en tamme kastanjes

Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Drinken / cocktails uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Crush van lychee, appel en nootmuskaat

Ingrediënten:
appelen, appelsap, ijsgruis, lycheesap, nootmuskaat en spuitwater

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Beerenschmarrn / Bessenschmarren

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelmelk, amandelschaafsel, bloem, bruine suiker, gemengde bessen, koolzuurhoudend mineraalwater, margarine, poedersuiker, rijstmeel, sinaasappelrasp, sojamelk, suiker, vanillepoeder, wijnsteenbakpoeder, zetmeel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Sambalboontjes

Ingrediënten:
citroengras, gemberpoeder, ketjap manis, knoflook, laospoeder, sambal oelek, santen, sperziebonen, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Gilda - Tapa van olijven en ansjovis

Ingrediënten:
augurk, boquerones, guindilla peper in azijn, ingelegde ansjovisfilet en manzanilla-olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / drinken uit Brindisa:

Horchata de chufa - Tijgernotenmelk

Ingrediënten:
aardamandel en fijne kristalsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Bananenmousse mit Feige und Schokoladensirop / Bananenmousse met vijgen en chocoladesiroop

Ingrediënten:
aalbessen, agartine, banaan, bananensap, cacaopoeder, citroensap, kokosmelk, suiker, vanillepoeder, vegan topping, vijgen en water

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Kartoffel-Bierbrötchen / Aardappel-bierbroodjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, bier, bloem, gekookte aardapelen, lijnzaad, olie, wijnsteenbakpoeder, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Schokoladen-Kokosmousse mit Passionsfrucht / Chocolade-Kokosmousse met passievrucht

Ingrediënten:
ahornsiroop, bessen, kokosmelk, mokkalikeur, passievruchten, pure chocolade en vegane topping

Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Champignons à la Greque - In aromatische bouillon gekookte champignons

Ingrediënten:
champignons, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

Früchte-Nussriegel / Vruchten en notenreep

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bakpoeder, banaan, boekweitmeel, bruine suiker, cashews, cranberries, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, hazelnoten, kikkererwtenmeel, margarine, pistaches, rijstmeel, sinaasappelsap, suiker en water

Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Ribollita

Ingrediënten:
lente-ui, olijfolie en zuppa di pane

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Rijst voor biryani

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, garam masala, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, koriander, kruidnagel, rode chilipepers en saffraandraadjes

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Specerijenpasta

Ingrediënten:
engelse mosterd, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, plantaardige olie, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Groenten met kerrie

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, boter, broccoli, groentebouillon, knolselderij, koolrabi, koriander, maïsbloem, marinade voor groenten met kerrie, melk, patisson, selderijblad en wortelen

Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Cranberry meringue zonder ei

Ingrediënten:
cranberrysap, methylcellulose, poedersuiker en xanthaangom

Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Appelkaviaar met appelrepen en dragon

Ingrediënten:
appelgel, appelsap, calciumlactaat, dragon, natriumalginaat en water

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Berliner Boulette mit Apfel-Gurkensalat / Berliner ballen met appel-komkommer salade

Ingrediënten:
aardappel, appel-komkommersalade, casinobrood, fijne havervlokken, gebakken uitjes, gedroogde oregano, harissa, kidneybonen uit blik, mosterd, mosterd-dillesaus, olie, oregano, paprikapoeder, peper, tomatenpuree, zetmeel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / nagerecht uit Dressings en marinades:

Meloen met gember

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe druiven, gembermunt, grapefruit, marinade voor meloen, netmeloen en oogmeloen

Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Yuca frita - Gefrituurde cassavestaafjes

Ingrediënten:
cassave, fijn zeezout, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Canchita y limón - Cancha-maïs met limoen

Ingrediënten:
cancha-maïskorrels, koolzaadolie, limoen en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Comote con miel de manzanilla - Bataat met kamillehoning

Ingrediënten:
bataat, gedroogde kamillebloem, honing, kamillebloem en koolzaadolie

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gula Melaka

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, palmsuiker, pandanbladeren, sago en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan