vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Bijgerecht uit Italië:

Fagioli bianchi lessi - Gekookte witte bonen

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde cannellinebonen, gedroogde toscanellibonen, peper, salie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Ribolitta - Brood en bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, ciabatta, extra vergine olijfolie, gedroogde cannellinibonen, knoflook, palmkool, rode ui, rozemarijn, savooiekool, tomatenpuree, toscaan brood, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Pindakaas- (of ander notensmeersel)mueslirepen

Ingrediënten:
honing, muesli, neutrale olie en pindakaas

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Dranken / drinken uit Keukenlab:

Kombucha

Ingrediënten:
agavestroop, appelazijn, gember, groene thee, honing, kombucha, kombuchazwam, suiker, water en zwarte thee

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Gefrituurde tofu met guai-weisaus

Ingrediënten:
guai-weisaus, maïzena, plantaardige olie en tofu

Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Irish coffee

Ingrediënten:
ierse whisky, room, suiker en verse sterke koffie

Keuken:
Iers
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Aardbeien met korianderbloemen

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap en korianderbloemen

Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gefrituurde wortel à la Turque

Ingrediënten:
bloem, frituurvet, karwijzaad, peper, wortel en zout

Keuken:
Turks / Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Snack of tussendoortje uit Kooktechnieken:

Popcorn

Ingrediënten:
olie, popcornmaïs, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gevulde dadel

Ingrediënten:
chocolade, dadels, marsepein en pistaches

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde perzik met groene peper

Ingrediënten:
citroen, groene peperkorrels, internationaal, perzik, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerd fruit met vanille

Ingrediënten:
abrikozen, citroen, perzik, suiker, vanillestokjes, vijgen en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Uitjes op z'n Grieks

Ingrediënten:
droge wijn, korianderblaadjes, korianderzaad, laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, uitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Artisjok op Provençaalse wijze

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, uitjes, violet poivrade artisjok, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Dranken / drinken uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

IJsthee variatie met rozemarijn

Ingrediënten:
citroenmelisse, citroensap, griessuiker, honing, kruidenbloemen, rozemarijn en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Sorbets

Ingrediënten:
aardbeienpuree, champagne, citroensap, frambozenpuree, meringue, perzikpuree, port, rode bessenpuree, suiker, vruchtensap, water en wijn

Keuken:
Iraans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Coupe Elizabeth

Ingrediënten:
kaneelpoeder, kersenlikeur, kirsch, mousse van rode bessen en siroop

Keuken:
Brits
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Absint

Ingrediënten:
absintalsem, aromatische bladeren, costum, dadel, mastiek, saffraan en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Romeins bier

Ingrediënten:
gerst, gist en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Viooltjeswijn

Ingrediënten:
honing, viooltjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Rozenwijn

Ingrediënten:
honing, rozenblaadjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Mede

Ingrediënten:
gist, honing en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Bier uit Mesopotamie en Egypte

Ingrediënten:
dadelsap, gember, gerstebrood, honing, komijn en mirte

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Lora

Ingrediënten:
druivenpulp en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Garnituur bij hert of ree

Ingrediënten:
fruit, gefrituurde aardappel, groentepuree, wilde boschampignons en witlof

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Cannellinihummus

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflook, peterselie, tahin en zout

Soort:
vegan