vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gegrilde rode kool met quinoa en tahinsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, driekleurenquinoa, gekonfijte citroen, knoflook, milde olijfolie, munt, peterselie, rode kool, tahin en vadouvan

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met kerrie

Ingrediënten:
kerriepoeder, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Broodje Thaise bonenburger

Ingrediënten:
groene currypasta, hamburgerbroodjes, havermout, knoflook, koriander, limoen, mayonaise, pinda, sla, ui, winterpeen en witte bonen

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Pompoenketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, komijn, koriander, kruidnagels, laurier, pompoen, sinaasappel, sjalot en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Zweedse balletjes in romige saus

Ingrediënten:
dijonmosterd, havermout, kardemom, kastanjechampignon, knoflook, kokosmelk, linzen, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, peterselie, sojasaus, ui en wortel

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Recept uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Ingemaakte rode ui

Ingrediënten:
appelazijn, rode ui en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Tacobakjes met zwarte bonen

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, knoflook, komijn, limoen, mais, rode ui, salsa verde, tortillawraps en zwarte bonen

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Faking eend met pannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, hoisin, knoflook, komkommer, lente ui, sesamolie, sesamzaad, shiitake en sojasaus

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Recept uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Groenecurrypasta

Ingrediënten:
gember, groene peper, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, limoen, serehstengel en sjalot

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Salsa verde

Ingrediënten:
citroen, dille, kappertjes, knoflookteen, koriander, limoen, olijfolie, peterselie en sjalot

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Rendang van rode kool

Ingrediënten:
gember, kerrie, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, peper, rode kool, sambal, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekruide olijven - Epityrum

Ingrediënten:
azijn, groene olijven, komijn, koriander, munt, olie, venkel, wijnruit en zwarte olijven

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Koffie met een poesje

Ingrediënten:
armagnac, barackpálinka, calvados, cognac, kirsch en koffie

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Honingappel

Ingrediënten:
citroensap, cox orange en honing

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Vegan kapsalon

Ingrediënten:
bieslook, franse frietjes, ijsbergsla, knoflook, milde olijfolie, ovenfrites, plantaardige kaas, rode ui, snoepkomkommers, tasty tom tomaat en vegan mayonaise

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Scallion pancakes met dipsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, gember, limoensap, milde olijfolie, patentbloem, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pasta met geroosterde bloemkool en pangrattato

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, citroen, extra vierge olijfolie, fusilli, kalamata olijven, knoflook, milde olijfolie, peterselie, rucola, sjalotten en volkorenbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Kokoscake met sorbet en watermeloen

Ingrediënten:
aardbeisorbet, kokoscake en watermeloen

Keuken:
Internationaal / Australisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Story on a Plate:

Knapperige wafels met gefermenteerde paddenstoelen

Ingrediënten:
gefermenteerde paddenstoelen en wafel

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken aardpeerchips

Ingrediënten:
aardperen, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Fasulye püresi - Bonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde bonen, olijfolie, suikerklontjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Aalbessengelei

Ingrediënten:
aalbessen, cream sherry, fruit, geleisuiker, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Bijgerecht uit 45 geniale rezepten:

Tomatencompote

Ingrediënten:
basilicum, fleur de sel, knoflook, olijfoliebrood, oude balsamicoazijn, pruimtomaten, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Auberginekaviaar

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, groente, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan