vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / drinken uit Brindisa:

Horchata de chufa - Tijgernotenmelk

Ingrediënten:
aardamandel en fijne kristalsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Sambalboontjes

Ingrediënten:
citroengras, gemberpoeder, ketjap manis, knoflook, laospoeder, sambal oelek, santen, sperziebonen, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Irish coffee

Ingrediënten:
ierse whisky, room, suiker en verse sterke koffie

Keuken:
Iers
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Bruschetta

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, olijfolie, toscaans brood, witte truffel en zwarte truffel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Rijst voor biryani

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, garam masala, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, koriander, kruidnagel, rode chilipepers en saffraandraadjes

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Comote con miel de manzanilla - Bataat met kamillehoning

Ingrediënten:
bataat, gedroogde kamillebloem, honing, kamillebloem en koolzaadolie

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Lunch / snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Pinzimonio

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, radijs, selderij, venkel, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sago met meloen

Ingrediënten:
honingmeloen, kokosmelk, sago, suiker en water

Keuken:
Chinees / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade bij hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, chilipeper, gegrilde puntpaprika's, kleine gemengde tomaten, knoflookolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de cedrón y achiote - Cocktail van citroenverbena en anattozaad

Ingrediënten:
anattozaad, citroenverbena, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de quinua - Quinoamelk

Ingrediënten:
water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gula Melaka

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, palmsuiker, pandanbladeren, sago en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Steak van rode spitskool

Ingrediënten:
gebrande hazelnoten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, rode spitskool, spitskool en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Salamoia

Ingrediënten:
olijfolie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen op z'n Braziliaans

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Brindisa food room liesques 6, geroosterd boerenbrood met tomaat en paprika

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, boerenbrood, knoflook, piquillopaprika en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Knapperige salade

Ingrediënten:
citroensap, ijsbergsla, munt, olijfolie, rode ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorendumplingvellen

Ingrediënten:
volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Tofoe-tempmpéburger

Ingrediënten:
arachideolie, arame, donkere sesamolie, kombu, lente ui, neutrale olie, paneermeel, panko, peper, sesamzaad, sojasaus, tempé, tofu, wakame en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Basisrecept roertofoe

Ingrediënten:
kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Almendras al horno o fritas - Geroosterde of gefrituurde gezouten amandelen

Ingrediënten:
fijn zeezout, marcona amandelen en olijfolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Doodhi köfte masala

Ingrediënten:
cashewnoten, chaat masala, gemberpasta, groene fleskalebas, kikkererwtenmeel, knoflookpasta, koriander, masalasaus, plantaardige olie, rode chilipepers en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan