vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème vanille

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Turkse koffie

Ingrediënten:
gemalen koffie, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Koffie met een poesje

Ingrediënten:
armagnac, barackpálinka, calvados, cognac, kirsch en koffie

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Bijgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Salade Chartreuse de Parme (Sinaasappelsalade)

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, olijfolie, peper, rode ui, salade, sinaasappel, slaolie en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken noedelkoek

Ingrediënten:
eiermie, lente ui, neutrale olie, noedels, pasta, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Als kok in Frankrijk:

Digestief: Drankje om een dode opnieuw tot leven te wekken

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Francesca van Berk 1 notitie

Diner / hoofdgerecht van Francesca Kookt!:

Tortilla pizza met geroosterde bonen en groenten

Ingrediënten:
avocado, citroensap, peterselie, groenten, kikkererwten, komkommer, koriander, paprika's, peper, sjalot, spinazie, tomaten, tortilla wraps, wortel en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Dressing voor fruitige herfstsalade

Ingrediënten:
appelazijn, bramen, mosterd, olijfolie, peper en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous met noten

Ingrediënten:
arachideolie, middelgrote couscous, rozijnen, walnoten, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Pompoenketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, komijn, koriander, kruidnagels, laurier, pompoen, sinaasappel, sjalot en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde spitskool met cashew-jalapenosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, groene jalapeñopeper, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskorrels uit blik, milde olijfolie, ongebrande cashewnoten, rode ui, spitskool en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Ingrediënten:
bieslook, dille, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook, limoenrasp, limoensap, maiskolven, majoraan, plantaardige boter, bladpeterselie, vegan mayonaise en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van rauwe asperges met gegrilde pompelmoes

Ingrediënten:
asperges, knoflookolie, roze grapefruits, salade, tuinkers en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Witlof met gebakken paddenstoelen en vinaigrette van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
champignons, olie, rode witlof, salade, vinaigrette van eekhoorntjesbrood en witlof

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Dranken / drinken uit Baru Belanda:

Cendol - ijskoud drankje met specerijensiroop

Ingrediënten:
javaanse suiker, kaneelstokje, kokosmelk, parels, poedersuiker, vanillestokje en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gevulde dadel

Ingrediënten:
chocolade, dadels, marsepein en pistaches

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Acar bij ode aan rendang

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, javaanse suiker, kaneelstokje, laurierblad, water en witte wijnazijn

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gesmoorde courgette

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, witte ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Vinaigrette voor artisjokken

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, grof zeezout, peper, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sop rambutan - Koude vruchtensoep met vogelnestjes en rijstsorbet

Ingrediënten:
basilicum, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, rambutan, sodawater, spekkoeklikeur, vruchtensoep, water, wodka en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gesmoorde tomaten

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneel en poedersuker, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gebakken courgette

Ingrediënten:
courgette, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Oignons à la Greque - In aromatische bouillon gekookte ui

Ingrediënten:
court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan