vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Kimchi

Ingrediënten:
chinese kool, gember, knoflook, lichte sojasaus, norivellen, olie, paprikavlokken, sambal oelek, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Tomatenbruschetta

Ingrediënten:
basilicum, ciabattabrood en plantaardige room

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / nagerecht uit Vegan Genial:

Mohn-Griess-Schnitzen mit Kokosnuss und Mango / Maanzaad-Griesmeelsneetje met kokosnoot en mango

Ingrediënten:
ahornsiroop, gemalen maanzaad, harde tarwegriesmeel, kokosvlokken, mango, margarine, rijstmelk, suiker, vanille en water

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Mangotopping

Ingrediënten:
agartine, limoensap, mango, plantaardige room, rietsuiker en zetmeel

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

Früchte-Nussriegel / Vruchten en notenreep

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bakpoeder, banaan, boekweitmeel, bruine suiker, cashews, cranberries, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, hazelnoten, kikkererwtenmeel, margarine, pistaches, rijstmeel, sinaasappelsap, suiker en water

Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoetzuur van groente op Kantonese wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, komkommer, rijstwijn, suiker, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Dranken / diner / nagerecht / drinken uit Vegan Genial:

Melonen-Gurken-Smoothie / Meloen-komkommersmoothie

Ingrediënten:
agavesiroop, galiameloen, gember, ijsblokjes, komkommer, limoen en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rokerige roertofoe met uien

Ingrediënten:
barbecuesaus, gerookte tofu, kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Suikerstroop

Ingrediënten:
suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Drinken / cocktails uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Ananas-anijs-colada

Ingrediënten:
ananassap, bruine rum, ijsgruis, kokosroom en steranijs

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bruinerijstdosas

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, olie en urad dal

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Roertofoe met chili

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, rode paprika, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Roertofoe met miso

Ingrediënten:
kurkuma, miso, neutrale olie, peper, peterselie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Teriyakisaus met gekaramelliseerde ui

Ingrediënten:
gemberwortel, honing, knoflook, lente ui, mirin, neutrale olie, sojasaus en ui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde seitan

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Emulsie van bergamot

Ingrediënten:
agar-agar, bergamotschil, bergamotsap en extra vergine olijfolie van arbequina olijven

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Herfstschotel van gierst met room

Ingrediënten:
ahornsiroop, gierst, groentebouillon, hazelnoten, honing, olijfolie, peper, pompoen, pompoenpitten, room, salie, verse cranberrys, winterpompoen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Selderijjus

Ingrediënten:
bleekselderij, bleekselderijblad, selderijzout en xanthaangom

Soort:
vegan
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Citroenemulsie

Ingrediënten:
citroensap, eierdooier, olijfolie en pekelcitroen

Soort:
vegan
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Gegrilde bosuitjes met romescosaus

Ingrediënten:
amandelen, bosuitjes, hazelnoten, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, sambal oelek en trostomaat

Soort:
vegan
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Emulsie van venkel

Ingrediënten:
agar-agar, extra vergine olijfolie van arbosana olijven en venkelsap

Soort:
vegan
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Granny Smithblokje

Ingrediënten:
appelmoes van granny smith, glucose, poedersuiker en witte fondant

Soort:
vegan
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Koffiegelei

Ingrediënten:
carrageen, espressokoffie en fijne tafelsuiker

Soort:
vegan
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Recept uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Koffiebolletjes

Ingrediënten:
calciumzout, espressokoffie, fijne tafelsuiker en natriumalginaat

Soort:
vegan