vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Aubergine met walnoot

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, koriander, olie om in te bakken, peterselie, versgemalen peper, walnoten, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegan / veganistisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa verde met augurk

Ingrediënten:
citroensap, cornichons, knoflook, olijfolie, olijven in pekel, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Kortgebakken gernika paprika's

Ingrediënten:
gernika-paprika, olijfolie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

American seasoning-mix

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Rodebonenpuree-vulling

Ingrediënten:
rodebonenpuree

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Diner / nagerecht uit Het beste van Roger van Damme:

Pink melon

Ingrediënten:
basilicum, bouillon van watermeloen, franboos-aardbeienbloemetjes, gegrilde watermeloen, gekonfijte minitomaatjes, gemarineerde balletjes watermeloen, hot lips-bloemetjes, lichhe-rozengelei, lychees, olijfolie, tomatenchutney, tomatenpitjes, tomatenschuimpjes en vlierbloesem

Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Koffieboontjes

Ingrediënten:
cacaoboter, koffiebonen, poedersuiker en pure chocolade

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gemengde kerrie-venkelnoten

Ingrediënten:
garam masala, gemalen komijn, gemengde noten, kerriepoeder, venkelzaad en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Vulling van sneeuwgroetne

Ingrediënten:
bamboescheuten, ingelegde mizuna, stevige tofu, suiker en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

He ye bing-Lotusbladbroodjes

Ingrediënten:
bakolie en deeg voor gestoomde broodjes

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Dou ban su - Geprakte tuinbonen met sneeuwgroente

Ingrediënten:
bakolie, ingelegde mizuna en tuinbonen

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / bijgerecht uit Spice Wise:

Stoofpeertjes

Soort:
vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / nagerecht uit Spice Wise:

Rabarbercompote met sinaasappel

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Piquillopaprika met witte bonen

Ingrediënten:
olijfolie, piquillopaprika en witte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Snack of tussendoortje uit Meelspyzen en peulvruchten:

Falafel - Kikkererwtenballetjes

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, frituurolie, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, koriander en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Lunch / snack of tussendoortje uit Meelspyzen en peulvruchten:

Broodje falafel

Ingrediënten:
falafelballetjes, pitabroodje, sla en tahini

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimientos de padrón - Kleine kortgebakken groene paprika's

Ingrediënten:
olijfolie, pimientos de padrón en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Veganistische jujubepuree

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gedroogde jujube, kokosolie en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

You miaan jin - Gefrituurde glutenballetjes

Ingrediënten:
bakolie en tarwegluten

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Komkommer met zoete gefermenteerde dipsaus

Ingrediënten:
komkommer en zoete gefermenteerde dipsaus

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ning bo kao cai - Groente in sojasaus uit Ningbo

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shiitake, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shanghai-paksoy en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Su chang - Vegetarische darmen

Ingrediënten:
tarwegluten

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Mian jin - Tarwegluten

Ingrediënten:
witbroodmeel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ganzenbloemrollen met duizend vellen

Ingrediënten:
gekroonde ganzenbloem, sesamolie, stevige tofu en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Basisrecept uit De Shanghai-keuken:

Veganistische rodebonenpuree

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gedroogde adukibonen en kokosolie

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Jia chang xiao chao huang - Kruidige geroerbakte tofoe met tafelzuur

Ingrediënten:
bakolie, bouillon, champignon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde chilipeper, ingelegde mizuna, kruisdisteloesterzwam, lichte sojasaus, oesterzwammen, sesamolie, shaoxingwijn, soja en stevige tofu

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan