vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichtere koriander- (of andere kruiden)pesto

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winter-rauwkost met sinaasappel

Ingrediënten:
bloedsinasappel, grove mosterd, knolselderij, olijfolie, peper, rettich, rode biet, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Fruitsalade en saus

Ingrediënten:
abrikozenpuree, ananas, granaatappelpitten, kiwi, limoensap, mango, meloen, papaja en poedersuiker

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ingelegde steenvruchten

Ingrediënten:
abrikozen, appelsap, citroensap, citroenschil, fruit, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kersen, maïzena, nectarines, perziken, pistaches, pruimen, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillepeul

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Snack of tussendoortje uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Scharfer Radieschensalat - Scherpe radijssalade

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ning bo kao cai - Groente in sojasaus uit Ningbo

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shiitake, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shanghai-paksoy en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ganzenbloemrollen met duizend vellen

Ingrediënten:
gekroonde ganzenbloem, sesamolie, stevige tofu en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Komkommer met zoete gefermenteerde dipsaus

Ingrediënten:
komkommer en zoete gefermenteerde dipsaus

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Jia chang xiao chao huang - Kruidige geroerbakte tofoe met tafelzuur

Ingrediënten:
bakolie, bouillon, champignon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde chilipeper, ingelegde mizuna, kruisdisteloesterzwam, lichte sojasaus, oesterzwammen, sesamolie, shaoxingwijn, soja en stevige tofu

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Maissalsa

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, maiskolven, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winter-rauwkost met sinaasappel met tofu en/of halloumi

Ingrediënten:
bloedsinasappel, grove mosterd, halloumi, knolselderij, olijfolie, peper, rettich, rode biet, tofu, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Amuse / diner uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüse à la Grecque - Griekse groente

Ingrediënten:
artisjokbodems, bloemkool, cayennepeper, champignons, citroensap, droge witte wijn, koriander, laurier, olijfolie, pareluitjes, peper, prei, rozemarijn, saffraan en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Sinaasappelsalade

Ingrediënten:
gedroogde dadels, kaneelstokje, maïzena, munt, poedersuiker, sinaasappellikeur, sinaasappels, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillemerg

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bulgur Garen - Bulgur koken

Ingrediënten:
baharat, bouillon, bulgur, couscouskruiden, orientaalse rijstkruiden en ras el hanout

Keuken:
Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Peterselie-notenpesto - vegan variant

Ingrediënten:
cashewnoten, gistvlokken, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Peterselie-notenpesto - vegan variant 2

Ingrediënten:
hazelnoten, knoflook, peper, peterselie, sinaasappel, sinaasappelrasp, zijdetofu en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gesmoorde tofoe en tempé

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, sojasaus, tempé, tofu en zijde tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chilo pico de verde

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, knoflook, koriander, lente ui, milde chilipeper, peper, peterselie, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kweepeerragout

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, fruit, kaneelstokje, kweepeer, maïzena, prosecco, sekt, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, vanillepeul, witte wijn en zuurbessen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Chocoladebloemen met fruit

Ingrediënten:
aardbeiencoulis, chocoladebloemen, chocoladewafel, frambozen, munt en poedersuiker

Soort:
vegan
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Gazpacho, vegan

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, groene paprika, groentebouillon, knoflook, komkommer, rode wijnazijn, tomatenpuree, trostomaten, ui en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Fladenbrot / Platbrood

Ingrediënten:
brood, fijn zeezout, gist, olijfolie, orientaalse broodkruiden, tarwebloem t550 en zwarte komijn

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Drinken / cocktails uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Pikanterie

Ingrediënten:
citroensap, gin, ijs, mierikswortel, paprikapoeder, peer, suiker en tomatenketchup

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Nan gua zhi - Warm pompoensap met honing

Ingrediënten:
honing en pompoen

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan