vegan

vegan

Zoek naar vegan in jouw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Drinken / cocktails uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Crush van lychee, appel en nootmuskaat

Ingrediënten:
appelen, appelsap, ijsgruis, lycheesap, nootmuskaat en spuitwater

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Concia di zucchine - Gemarineerde courgette

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht uit De Joodse keuken:

Kersenvulling voor blintzes

Ingrediënten:
amandelen, amandelessence en kersen

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Carciofi alla Romana - Artisjokken uit Rome

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Zuurkoolbitterballen - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
bloem, edelgistvlokken, fijn paneermeel, grof paneermeel, jeneverbessen, kokosmelk, peper, plantaardige margarine, zout, zuurkool en zuurkoolvocht

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Kropsla, exotisch

Ingrediënten:
ananas uit blik, cayennepeper, citroensap, mango uit blik, marasquinkers, olie, sinaasappel, sinaasappelsap, sla, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht uit De Joodse keuken:

Appelvulling voor blintzes

Ingrediënten:
appel, kaneel, nootmuskaat, suiker en water

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse salade van gebakken aubergine en paprika

Ingrediënten:
aubergines, gezouten citroen, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Kumquats in siroop

Ingrediënten:
cointreau, grand marnier, kumquats en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met witte bonen

Ingrediënten:
knoflook, koriander, margarine, peper, rijst, tomaten, water, witte bonen uit blik, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht uit De Smaakbijbel:

Bananen die tot non worden gewijd

Ingrediënten:
bananen, kokosmelk, suiker en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Snack of tussendoortje uit De Smaakbijbel:

Venkelcrackers voor kaas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, karwijzaad, komijnzaad, olijfolie, selderijzaad, venkelzaad, volkorenmeel, water en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Inari-zushi

Ingrediënten:
abura-age, bieslook, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Notenpolpette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, cashewnoten, crackers, brood, macadamianoten, olie, oud brood, paranoten, pecannoten, peper, pijnboompitten, pinda's, ui, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Basisrecept uit Brindisa:

Gekonfijte citrusschil

Ingrediënten:
citroenschil, kristalsuiker en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
avocado, ezelsorensla, komkommer, koriander, little gem, munt, peterselie, pinda-sojasaus, rijstmie, rijstvellen, thaise basilicum en waterkers

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Drinken / aperitief uit Brindisa:

Limón de pascuas - Paascitroenen

Ingrediënten:
baguette, boerenbrood, citroen, olijfolie en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Muhammara

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, granaatappel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode puntpaprika, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gemarineerde wortelstaafjes

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, oregano, rode wijnazijn, worteltjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, peterselie, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 48, tomaat, komkommer en paprika

Ingrediënten:
crackers, komkommer, paprika en tomaat

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen op z'n Braziliaans

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Salamoia

Ingrediënten:
olijfolie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan