Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: appelsap, engelse mosterd, golden syrup, knoflook, oregano, peper, tomatenpassata, worcestershiresaus en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: aubergine, feta, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, rucola, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, vloeibare honing, zout en zwarte peper
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ijsblokjes, ijswater, komijnzaad, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / cocktails
Ingrediënten: asafoetida, citroensap, frituurolie, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, meel, rode chilipeper, rode ui, spinazie, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: bloemkool, broccoli, garam masala, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprika, rijst voor biryani, rode ui, tijm, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: balsamicoazijn, bieslook, citroenrasp, citroensap, noten, knoflook, lente-ui, naanbrood, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, puntpaprika, ricotta, rode chilipeper en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, gemberpasta, knoflookpasta en yoghurt
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroensap, citroenschil, gemengde specerijen, kaneel, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en ruwe rietsuiker
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, ei, ghee, koolzaadolie, melk, saffraan, vloeibare honing, yoghurt, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: cranberrysap, gember, ijsgruis, kaneelstokje, limoenrasp, limoensap en spuitwater
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipepers, garam masala, gerookte bacon, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, koriander, laurier, nieuwe aardappel, olijfolie, pancetta, portobello's, tomaten, tomaten uit blik en ui
Keuken: Indiaas
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, mosterdkool, olijfolie, peper, rode chilipeper, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, kokosroom, koriander, rode chilipeper, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: appelen, appelsap, ijsgruis, lycheesap, nootmuskaat en spuitwater
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, pecannoten, saffraan, slagroom, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: dadelchutney
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bieten, citroensap, dille, gemberpoeder, hazelnoten, koolzaadolie, mierikswortelsaus, paneer, vloeibare honing, waterkers, yoghurt, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361