Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- 4 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, broccoliroosjes, garam masala, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, laurier, olijfolie, peper, rode chilipepers, spinazie, ui, wortel, yoghurt en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: granaatappelpitjes, granaatappelsap en prosecco
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: basmatirijst, foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, laurier, plantaardige olie, saffraandraadjes, zout en zwarte kardemompeulen
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / rijst
Ingrediënten: appels, bessen, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gember, hazelnoten, kaneel, sinaasappelrasp en sinaasappelschil
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ijsblokjes, ijswater, komijnzaad, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / cocktails
Ingrediënten: boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / sauzen, dips en dressings
Ingrediënten: basmatirijst, groene kardemonpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, marinade voor zeebaars, ruwe rietsuiker, thee engelse melange, venkelzaad en zeebaarsfilet
Keuken: Indiaas
Soort: vis
Ingrediënten: balsamicoazijn, basilicum, burrata, kerstomaat, korianderzaad, olijfolie, rode ui, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, nieuwe aardappel, plantaardige olie, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: bourbon, crème de cacao, espresso, kahlúa, kaneel en koffiebonen
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bier, geelwortelpoeder, gember, gerookt paprikapoeder, kip, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, limoenrasp, limoensap, peper, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: geelwortel, gemberwortel en koolzaadolie
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: kippenvleugeltjes, pittige pepermarinade en tandoorimarinade
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: groene chilipeper, ijsblokjes, ijswater, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kruidnagels, plantaardige olie, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, pecannoten, saffraan, slagroom, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloedsinaasappelsap, oranjebloesemwater, prosecco en sinaasappelschil
Keuken: Indiaas
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361