Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- ongeveer 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilipoeder, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, olijfolie, peper, plantaardige olie, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: kippendij, masalasaus en tikkapasta
Keuken: Indiaas
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, komijnzaad, komkommer, koriander, munt, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelpartjes, marinade voor steak, rozemarijn en steaks
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: aubergines, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, lente-uien, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: veganistisch
Ingrediënten: aardappel, chipotlepasta, chipotlepeper, fenegriekzaad, geelwortelpoeder, gerookt paprikapoeder, gezouten pinda's, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, plantaardige olie, witte urad dhal, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, groene kardemompoeder, kaneel, karnemelk, mascarpone, melk, rozijnen, sinaasappelsap, slagroom, zout en zuiverginszout
Keuken: Indiaas
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, asafoetida, bladerdeeg, citroensap, dadelchutney, garam masala, geelwortelpoeder, granaatappelpitjes, komijnzaad, koriander, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, sev, yoghurt en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: eiwit, fijne kristalsuiker, geraspte chocolade, groene kardemompoeder, kaneel, mascarpone, nootmuskaat, rietsuiker, slagroom en sterke koffie
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: paprika, groene chilipeper, jalapeños, kikkererwten, koriander, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peper en zout
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: gember, groene chilipeper, kerstomaat, koriander, lente-ui, suiker, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: bieslook, courgettebloemen, kardemompoeder, knoflook, pijnboompitten, plantaardige olie, ricotta, rode chilipeper en vloeibare honing
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: crème fraîche, kaneel, korianderzaad, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, tijm, witbroodkruim, yoghurt, zeezout en zoete aardappel
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chipotlepasta, engelse mosterd, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, kaneelstokje, laurierblad, rode chilipeper, sinaasappelsap, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, ui, varkensschouder, venkelzaad, vloeibare honing, witte wijnazijn en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vlees
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroensap, citroenschil, gemengde specerijen, kaneel, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn en ruwe rietsuiker
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kerrieblaadjes, koriander, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, tijgergarnalen, vloeibare honing, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, kokosroom, koriander, rode chilipeper, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361