Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 6 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloemkool, broccoli, garam masala, geelwortelpoeder, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprika, rijst voor biryani, rode ui, tijm, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: chilipoeder, chilivlokken, kalonjizaad, kerrieblaadjes, kerstomaat, rode ui, rode wijnazijn, ruwe rietsuiker, tomaat en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: geelwortelpoeder, knoflookpasta, kokosrasp, kokosroom, komijnzaad, limoenrasp, limoensap, peper, suiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, venkelzaad, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: naanbrood
Keuken: Indiaas
Soort: quiche
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, komijnzaad, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: ajowan, asafoetida, bloem, geelwortelpoeder, inktvis, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, limoensap, melk, peper, plantaardige olie, rode chilipeper en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: groene kardemompeulen, knolselderij, laurier, melk, tijm en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: avocado, feta, jalapeños, koriander, lente-ui, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tortilla's, yoghurt, zeezout en zure room
Keuken: Indiaas
Soort: tortilla / vegetarisch
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, kokosroom, koriander, rode chilipeper, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: basmatirijst, groene kardemompoeder, kaneelstokje, kruidnagels, marinade voor zeebaars, ruwe rietsuiker, thee engelse melange, venkelzaad en zeebaarsfilet
Keuken: Indiaas
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: lamskoteletten, limoen en marinade voor lamskoteletten
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: appelen, appelsap, ijsgruis, lycheesap, nootmuskaat en spuitwater
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappelpartjes, marinade voor steak, rozemarijn en steaks
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: baby-aubergines, bieslook, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, yoghurt en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, chipotlepasta, chipotlepeper, fenegriekzaad, geelwortelpoeder, gerookt paprikapoeder, gezouten pinda's, knoflook, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, plantaardige olie, witte urad dhal, zeezout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, chilipoeder, ei, geelwortelpoeder, garnaal, knoflookpasta, kokosrasp, limoensap, panko, plantaardige olie, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: eiwit, fijne kristalsuiker, geraspte chocolade, groene kardemompoeder, kaneel, mascarpone, nootmuskaat, rietsuiker, slagroom en sterke koffie
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361