Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
meer dan 120 recepten
We hebben 136 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Geheimen van mijn Indiase familiekeuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Voor deze schitterende verzameling authentieke Indiase gerechten en moderne creaties heeft Anjali Pathak geput uit de vele keukengeheimen van haar familie. U leert hoe u de Indiase klassiekers maakt en hoe u met een snufje specerijen een hedendaagse draai aan de gerechten geeft. Stuk voor stuk helpen Anjali’s geheimen u bij het maken van het lekkerste uit de Indiase keuken, zoals dat al genearties lang wordt gewaardeerd.
Aantekeningen
bij dit boek
In een aantal recepten wordt dubbele of dikke room vermeld. Aangezien waarschijnlijk de - in Nederland nauwelijks verkrijgbare - Engelse double cream is bedoeld heb ik in plaats daarvan een mengsel van slagroom en mascarpone (2:1) in de receptenlijst opgenomen.
- meer dan 5 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken
Een greep uit de 136 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basmatirijst, chilipepers, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, laurier, saffraandraadjes en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: appelsap, droge rub, marinade voor gerookte ribbetjes en varkensbuikribben
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: gember, groene chilipeper, kerstomaat, koriander, lente-ui, suiker, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: boter, knoflook, koolzaadolie, lente-ui, mosterdkool, olijfolie, peper, rode chilipeper, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: avocado, kerstomaat, limoensap, munt, rode ui, tomaat, vloeibare honing en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Indiaas
Soort: marinade
Ingrediënten: ijsblokjes, ijswater, komijnzaad, suiker, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch / cocktails
Ingrediënten: bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, citroensap, garam masala, gedroogde chilivlokken, knoflook, olijfolie, peper, witbroodkruim en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: ghee, plantaardige olie, volkorenchapati, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: brood en broodgerecht / vegan
Ingrediënten: gedroogde rode chilipeper, geelwortelpoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder, munt, oregano, rozemarijn, zeezout en zwarte peperkorrels
Keuken: Indiaas
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: eiwit, fijne kristalsuiker, geraspte chocolade, groene kardemompoeder, kaneel, mascarpone, nootmuskaat, rietsuiker, slagroom en sterke koffie
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: asafoetida, citroensap, frituurolie, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, meel, rode chilipeper, rode ui, spinazie, wortel en zout
Keuken: Indiaas
Ingrediënten: chilipoeder, frituurolie, geelwortelpoeder, kikkererwtenmeel, okra, sumak en zeezout
Keuken: Indiaas
Soort: vegan
Ingrediënten: citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout
Keuken: Indiaas
Soort: barbecue/grill / lamsvlees
Ingrediënten: belegen kaas, brie, feta, geitenkaas, gorgonzola en mozzarella
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, kaneelstokje, kerrieblaadjes, knoflook, lente-ui, plantaardige olie, runderhaas, suiker, tomatenpuree, water, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Indiaas
Soort: rundvlees
Ingrediënten: naanbrood
Keuken: Indiaas
Soort: quiche
Ingrediënten: gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat
Keuken: Indiaas
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, gedroogde chilipepers, gedroogde chilivlokken, komijnzaad, ruwe rietsuiker, tamarindeconcentraat, tamarindepasta, water en zout
Keuken: Indiaas
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Toon alle 136 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789048312368
ISBN10
9048312361