Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, bruine boter, gember, harissa, knoflook, lente-ui, mild chilizout, olijfolie, orzo, pijlinktvis, ui en witte wijn
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pasta/noodles / bouillon / vis
Ingrediënten: artisjokken, frituurolie, kruidendip, mild chilizout, olijfolie, orientaalse viskruiden, zeetong en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroenrasp, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, mild chilizout, sinaasappelrasp en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: berbere-specerijen, boter, groentebouillon, knoflook, kurkuma, libanese couscous, mild chilizout, milde chilipoeder, olijfolie, peterselie, rode paprika, roodbaarsfilet, sinaasappelrasp, sjalot, vis en zout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: berglinzen, boter, bruine boter, citroenrasp, citroenschil, dille, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilizout, olie, olijfolie, prei, tilapiafilet, tomatenpuree, ui, wortel en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenconfiture, deeg, fruitsalade en saus, gember, amandel, hazelnoten, kaneelstokje, kruidnagel, marsepein, mispels, pistaches, steranijs, suiker, vanillepeul, walnoten en witte wijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gedroogde dadels, gedroogde vijgen, honing, kaneelpoeder, kruidnagel, poedersuiker, rum, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: poedersuiker en walnoten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / noten
Ingrediënten: chilizout, groentebouillon, kaneelstokje, knolselderij, korianderkorrels, olie, scherpe mosterd, steranijs, suiker, walnoten en witte wijnazijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: baharat, bleekselderij, boter, citroenrasp, dille, gehaktballen, gember, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, laurier, milde chilipoeder, room, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, olijfolie, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: geklaarde bruine boter en kataifadeeg
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: amaretto, gelatine, marsepein, melk, room en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: dadelpasta, gedroogde dadels, honing, instantkoffiepoeder, marsepein, olie, poedersuiker, pure chocoladecouverture, room, vanillemerg, zachte krokant en zout
Keuken: Frans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: snoep / vegetarisch
Ingrediënten: arabische koffiekruiden, kaneel, kardamom, komkommer-gembersalade, kruidnagel, nootmuskaat, piment, suiker, vanille, zalmfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: brikdeeg, kabeljauwfilet, olie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozenpuree, ananas, granaatappelpitten, kiwi, limoensap, mango, meloen, papaja en poedersuiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: bulgur, eidooier, eiwit, geklaarde boter, kasseler rib, mild chilizout, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, roomspinazie, sjalot, strudeldeeg, verse kaas en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X