Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken

Een boek van Alfons Schuhbeck

We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.

- ongeveer 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalische Bouillabaisse mit Kaisergranat / Orientaalse bouillabaisse met langoustine

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gefülltes Türkisches Fladenbrot auf Endivien-Kürbis-Salat / Gevuld Turks platbrood op andijvie-pompoensalade

Ingrediënten:
andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Toon alle 289 recepten in dit boek