Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: artisjokken, frituurolie, kruidendip, mild chilizout, olijfolie, orientaalse viskruiden, zeetong en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: maïzena, peper, poedersuiker, rode wijn, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: boter, brandewijn, citroenschil, gember, jeneverbessen, kaneelstokje, kardamompeulen, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, runderwang, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvleesragout
Ingrediënten: gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, vanillestokjes, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bakzout, bruine boter, gedroogde rode peper, korianderzaad, laurier, mild chilizout en vastkokende aardappels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelsap, citroenrasp, citroensap, eiwit, gelatine, ingelegde kersen, room, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, sinaasappels, suiker, vanillepeulen en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: bulgursalade, dille, gekarameliseerde kardemomzaden, kaftaideeg, olie, tartaar en yoghurt-dillesaus
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: berglinzen, citroenschil, gember, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, milde chilipoeder, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, crème fraîche, olijfolie, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter en pretzel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: abrikozenpuree, ananas, granaatappelpitten, kiwi, limoensap, mango, meloen, papaja en poedersuiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: avocado, bruine boter, mild chilizout, witbroodkruim en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: baharat, bonen-tomatenragout, bruine boter, mild chilizout, olie en varkensfilet
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees / groente
Ingrediënten: boter, dille, harissapoeder en vastkokende aardappels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, dragon, gebakken avocado, ingelegde tomaten, mild chilizout, olie, snoekbaarsfilet, yoghurtdip en zoete mosterd
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenconfiture, deeg, fruitsalade en saus, gember, amandel, hazelnoten, kaneelstokje, kruidnagel, marsepein, mispels, pistaches, steranijs, suiker, vanillepeul, walnoten en witte wijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten, knoflook, natron, olijfolie, slaolie, tahin en zout
Keuken: Midden-Oosten / Libanees / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus / broodbeleg
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, groentebouillon, inmaakvloeistof van gember, stemgember en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X