Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, crème fraîche, olijfolie, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, gelatine, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kweepeerragout, melk, rozenwater, sinaasappelschil, slagroom, suiker en vanillpeul
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pudding
Ingrediënten: paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: maïzena, peper, poedersuiker, rode wijn, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: arganolie, citroensap, citroenschil, fijne bulgur, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelschil en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: aardappel-kweepeerpuree, boter, jeneverbessen, peper, reerug, rode kool en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, milde chilivlokken, paprikapoeder edelsusz, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Libanees / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, eiwit, gember, groene kardemompeulen, ingelegde steenvruchten, kaneelstokje, kwark, melk, rijstepap, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroenrasp, groene asperges, kippenbouillon en mild chilizout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: citroendip, citroensap, gele paprika, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, lamsvlees, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, rundvlees, ui en zout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: chermoula, cocktailtomaten, groene asperges, meervalfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: brikdeeg, kabeljauwfilet, olie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: boter, bruine boter, citroensap, coquilles, granaatappelpitten, groentebouillon, jonge spinazie, kikkererwten, mild chilizout, olijfolie, sjalotten en syrische spinaziekruiden
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandel, boter, croutons, gember, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lichte amandelmoes, milde chilipoeder, peper, platbrood, room, sinaasappelbloesemwater, vanillemerg, zetmeel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: appelmoes, boter, gedroogde vijgen, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, poedersuiker, port, rode kool, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basmatirijst, citroenschil, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, kurkuma, laurier, pistaches en sinaasappelschil
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst
Ingrediënten: dille, munt, olijfolie, orientaalse tartaarkruiden, runderfilet, tomatenketchup en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X