Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aubergine, citroensap, dille, fregola sarda, gedroogd bonenkruid, groentebouillon, harissadip, koriander, laurier, libanese couscous, milde chilipeper, olijfolie, peper, suiker, tarwebloem t480, voorgerecht en zout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, chilipoeder, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, lavendel, nigellazaad, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, paradijskorrels, rozenblaadjes, steranijs en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: citroensap, cornflakes, groentebouillon, harissa, kipfilet met vel, kropsla, munt, olie, olijfolie, peper, radijsjes, scherpe mosterd, suiker, witbroodkruim, yoghurt en zout
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: baharat, couscouskruiden, libanese couscous, orientaalse rijstkruiden en ras el hanout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: citroenrasp, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa, kappertjes, olijfolie, peterselie, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, citroenschil, gember, groene asperges, groente, groentebouillon, knoflook en mild chilizout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: couscous, couscouskruiden, lente-ui, munt, olijfolie, peper, pruimtomaten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: knoflook, olijfolie, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: bruine boter, courgette, dragon, kervel, kippenborstfilet, knolselderij, konijnenlever, konijnenrug met botten en buiklappen, mild chilipoeder, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, pistachenoten, room, scherpe mosterd, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: arabische kippenbout, beiersche kippenborst, chilizout, dille, gembersap, ingelegde gember, komkommer, olijfolie, peper, suiker en witte wijnazijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, kaneel, steranijs, suiker en vanillepeul
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / siroop
Ingrediënten: basmatirijst, kippenbouillon, mild chilizout, olijfolie, orientaalse rijstkruiden, pistachenoten, ras el hanout en rozijnen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / noten
Ingrediënten: citroenschil, gember, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, lamsborst, laurier, mild chilizout, olie, orientaalse lamskruiden, rode wijn, saffraan-kaneelrijst, tomatenpuree, ui en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / lamsvlees
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, gember, kaneelstokje, kersen, maïzena, pimentkorrels, rode port, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, steranijs, suiker, vanillepeulen en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: fruit
Ingrediënten: aubergine, baharat, berbere-specerijen, courgette, groentebouillon, harissa, olijfolie, paprika, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / vegetarisch / condiment
Ingrediënten: asperges, bleekselderij, chilizout, citroenschil, couscous, couscouskruiden, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peultjes, rode paprika en wortel
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: citroendip, ei, frituurolie, gember, kikkererwten uit blik, knoflook, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, verse kaas, witbroodkruim en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, vanillestokje, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: aubergine, citroenschil, courgette, gember, kippenbouillon, knoflook, mild chilizout, olijfolie, oranje paprika, rode paprika, sinaasappelschil en za'atar
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X