Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, citroenschil, gember, groene asperges, groente, groentebouillon, knoflook en mild chilizout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, citroenrasp, citroensap, gember, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, milde chilipeper, olijfolie, room, zalmforelfilet, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: boter, knoflook, knoflooksaus, korianderaardappelen, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, runderlende, scherpe mosterd, witbroodkruim, zatar-yoghurt en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, kappertjes, milde chilipoeder, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild / couscous
Ingrediënten: maïzena, peper, poedersuiker, rode wijn, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: dragon-venkelboter, geelstaartkoningsvis, olijfolie, slablaadjes, tonijn, tuinkruiden, walnoten en zalm
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: kippenbouillon, knoflook, maïzena, milde chilipoeder, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, witte bonen uit blik, wortel, zatar-yoghurt en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: amandel, boter, croutons, gember, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lichte amandelmoes, milde chilipoeder, peper, platbrood, room, sinaasappelbloesemwater, vanillemerg, zetmeel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bruine boter, gebakken aardappels, harissaremoulade, mild chilizout, olie en rosbief
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: gember, kipfilet, knoflook, koriander-yoghurt, lamsrug, mild chilizout, okra, olijfolie, sinaasappelrasp en za'atar
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte / lamsvlees
Ingrediënten: citroenrasp, gember, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, orientaalse groente- en soepkruiden, room, saffraan, venkelgroen, venkelknol en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: baharat, berbere-specerijen, groentebouillon, harissa, olijfolie, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: citroensap, ei, frituurolie, griesmeel, kataifideeg, mild chilizout, schorseneren en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: griekse yoghurt, groentebouillon, olijfolie, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: basmatirijst, kippenbouillon, mild chilizout, olijfolie, orientaalse rijstkruiden, pistachenoten, ras el hanout en rozijnen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / noten
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gedroogde dadels, gedroogde vijgen, honing, kaneelpoeder, kruidnagel, poedersuiker, rum, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, olijfolie, room, scherpe mosterd, sesamzaad, suiker en zout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, gele paprika, groene paprika, komijn, koriander, olijfolie, rode paprika, sumak, tomaat en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X