Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: asperges, bleekselderij, chilizout, citroenschil, couscous, couscouskruiden, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peultjes, rode paprika en wortel
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: couscous
Ingrediënten: cayennepeper, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, olijfolie, room, scherpe mosterd, sesamzaad, suiker en zout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: baharat, berbere-specerijen, groentebouillon, harissa, olijfolie, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: bonenkruid, knoflook, korianderzaad, majoraan, oregano, sesamzaad en tijm
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: andijvie, basmatirijst, berglinzen, laurier, pimentkorrels, radijsjes en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, gedroogde hibiscusbloemen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kruidnagel, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillepeul
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / ijs
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, gember, griekse yoghurt, knoflook, koriander, korianderkorrels, mild chilizout, munt, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelrasp en tomaten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / marinade
Ingrediënten: berbere-specerijen, boter, groentebouillon, knoflook, kurkuma, libanese couscous, mild chilizout, milde chilipoeder, olijfolie, peterselie, rode paprika, roodbaarsfilet, sinaasappelrasp, sjalot, vis en zout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, vanillestokjes, venkelzaad en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: groenterosti, harissa, kipfilet met vel, olijfolie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: chilitomaten, forelfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden, zatar-yoghurt en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: boter, brandewijn, citroenschil, gember, jeneverbessen, kaneelstokje, kardamompeulen, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, runderwang, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvleesragout
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: bijg, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, munt, olijfolie, peterselieblad en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: arabische kippenbout, beiersche kippenborst, chilizout, dille, gembersap, ingelegde gember, komkommer, olijfolie, peper, suiker en witte wijnazijn
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: dille-yoghurt, mild chilizout, olijfolie, snoekbaarsfilet en wortel-kaneelsalade
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: anijszaad, chilipoeder, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, lavendel, nigellazaad, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, paradijskorrels, rozenblaadjes, steranijs en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X