Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, mild chilipoeder, olie, prei, ras el hanout, room, spinazienoedels, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kalfsvlees / noedels
Ingrediënten: baharat, bonen-tomatenragout, bruine boter, mild chilizout, olie en varkensfilet
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees / groente
Ingrediënten: citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: anijszaad, bruine boter, citroensap, dille, dragon, groentebouillon, mild chilizout, tomaten, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, appelsap, citroensap, citroenschil, fruit, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kersen, maïzena, nectarines, perziken, pistaches, pruimen, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en vanillepeul
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: bruine boter, gebakken aardappels, harissaremoulade, mild chilizout, olie en rosbief
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bloemige aardappelen, boter, bruine boter, gember, kaneelstokje, karwijzaad, kweepeer, melk, nootmuskaat, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ananassap, espresso, harissa, honing, piment la vera picante, rookzout en tomatenketchup
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: arganolie, boter, groentebouillon, jonge bladspinazie, orientaalse groente- en soepkruiden, prei, witte champignons en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: baharat-relish, boter, gegrilde venkel, kippenbouillon, konijnenbouten, kruidnagel, laurier, olie en ui
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: wild
Ingrediënten: andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladspinazie, bloemige aardappel, eidooier, fijne bulgur, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, laurier, maïzena, mild chilizout, olijfolie, peterselieblad, ras el hanout, sjalot en syrische spinaziekruiden
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: noedels
Ingrediënten: aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: bulgur, eidooier, eiwit, geklaarde boter, kasseler rib, mild chilizout, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, roomspinazie, sjalot, strudeldeeg, verse kaas en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, granaatappelpitten, kaneelstokje, kardemompeulen, kippenbouillon, kwartelborst, kwartelbout, olie, peper, prei-champignongroente, zoete granaatappelsiroop, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, gist, melk, olijfolie, suiker, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, gedroogde rozenblaadjes, kataifideeg, maïzena, melk, poedersuiker, rozenwater, suiker, vanillepeul, water en zout
Keuken: Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, dille, fijne bulgur, gember, groentebouillon, konijnenbouten, laurier, milde chilipoeder, olie, peterselie, prei, tuinbonen, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: basmatirijst, kippenbouillon, mild chilizout, olijfolie, orientaalse rijstkruiden, pistachenoten, ras el hanout en rozijnen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst / noten
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X