Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- ongeveer 3 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mild chilizout, olijfolie, tomaten, witte bonen uit blik, za'atar en zeebarbeel
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: citroenrasp, gerookt paprikapoeder, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: amandelschaafsel, arganolie, citroenrasp, citroensap, fijne bulgur, groene bonen, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelrasp en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: bleekselderij, dille, fijne bulgur, gember, groentebouillon, konijnenbouten, laurier, milde chilipoeder, olie, peterselie, prei, tuinbonen, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: arganolie, citroenrasp, citroensap, milde chilipoeder, olijfolie en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: bruine boter, couscous, couscouskruiden, gedroogde dadels, groentebouillon, munt en peterselie
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: berglinzen, boter, bruine boter, citroenrasp, citroenschil, dille, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilizout, olie, olijfolie, prei, tilapiafilet, tomatenpuree, ui, wortel en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: jeneverbessen, kalfsstaartstuk, knolselderij, kurkuma-mosterdsaus, laurier, olie, prei, spinazie, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Midden-europees / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: granaatappelpitten, kalfslendesteak, marokkaanse kip- en steakkruiden, olie, olijfolie, snijbiet-kikkererwtengroente en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bakzout, bloemige aardappels, boter, bruine boter, laurierbes, melk, munt, nootmuskaat, peterselie en rode chilipepers
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, dille, harissapoeder en vastkokende aardappels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijs, gember, kaneel, kardamom, kruidnagel, kurkuma, sinaasappelschil, vanille, venkel en zwarte peper
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: citrusolie, gember, italiaanse kruiden, kaneel, kardamompeulen, knoflook, korianderzaad, kurkuma, paprika edelsusz en venkelzaad
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: ei, eidooier, gember, hazelnootlikeur, hazelnootnougat, hazelnootpasta, melk, room, rum, sinaasappelrasp, suiker, vanillepeulen en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / ijs
Ingrediënten: andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, gist, pistaches, sesamzaad, suiker, vanillemerg, vloeibare honing en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: chermoula, cocktailtomaten, groene asperges, meervalfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X