Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amandelschaafsel, arabisch, arabische koffiekruiden, boter, donker sesamzaad, gedroogde dadels, honing, marsepein, pistaches, poedersuiker en sesamzaad
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: snoep / vegetarisch
Ingrediënten: geklaarde bruine boter en kataifadeeg
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, gember, groentebouillon, knoflook, maïzena, peper, rode wijnazijn, slaolie, suiker, zoete granaatappelsiroop, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / marinade
Ingrediënten: citroenrasp, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, mild chilizout, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: aubergine, bloemige aardappelen, boter, bruine boter, karwijzaad, melk, nootmuskaat, olijfolie, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: brikdeeg, bruine boter, eiwit, geklaarde boter, granaatappelsabayon, kaneelstokje, kaneelsuiker, kruidnagel, laurier, peer, poedersuiker, vanillepeul, witte wijn en zoete granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, dille, fijne bulgur, gember, groentebouillon, konijnenbouten, laurier, milde chilipoeder, olie, peterselie, prei, tuinbonen, ui, wortel, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: bloemige aardappelen, boter, bruine boter, gember, kaneelstokje, karwijzaad, kweepeer, melk, nootmuskaat, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, groentebouillon, kaneelstokje, milde chilipoeder, peper, poedersuiker, rode appel, room, selderijknol, walnoten en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bruine boter, couscous, couscouskruiden, gedroogde dadels, groentebouillon, munt en peterselie
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bruine boter, gedroogde rozenblaadjes, kataifideeg, maïzena, melk, poedersuiker, rozenwater, suiker, vanillepeul, water en zout
Keuken: Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, berbere-specerijen, groentebouillon, harissa, olijfolie, pasta, ras el hanout, suiker, verse kaas, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Ingrediënten: bruin brood, griekse yoghurt, harissapoeder, olijfolie, walnoten, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: maïskipbout, olijfolie, paprika-walnootsaus, za'atar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: boter, dille, gemalen karwijzaad, kippenbouillon, kweepeer, milde chilipoeder, poedersuiker, spitskool en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: groente
Ingrediënten: chermoula, cocktailtomaten, groene asperges, meervalfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: amandelmeel, amandelschaafsel, appelsap, arabische koffiekruiden, boter, ei, fijne couscous, kweepeergelei, rode druiven, suiker, witte druiven en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis uit blik, boter, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, dragon, gedroogd bonenkruid, gember, goudbrasemfilet, griekse yoghurt, groentebouillon, kappertjes, knoflook, laurier, natron, olijfolie, orientaalse groente- em soepkruiden, peper, peterselie, pimentkorrels, sinaasappelrasp, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte oogbonen
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: harissa, knoflook, mild chilizout, olie, olijfolie, rode paprika en walnoten
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X