jam

Zoek naar jam in jouw eigen kookboeken

Jam koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Marmelada

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kweepeer en suiker

Soort:
jam
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / lunch uit Twaalf maanden lekker eten:

Perenjam met gember

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker, gemberbolletjes en peren

Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vijgenjam

Ingrediënten:
geleisuiker en vijgen

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Chris Young, Nathan Myhrvold en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Yuzu and Kumquat Marmalade

Ingrediënten:
citroenzuur, fructose, guar gom, kumquat, mandarijnsap, pectine met hoog methylgehalte, xanthan® en yuzusap

Soort:
jam
Een recept uit Cees Holtkamp, Jonah Freud en Ronald Hoeben - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Jam van rood fruit

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker en rood fruit

Soort:
jam
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Sous Vide Lemon Curd

Ingrediënten:
boter, citroenolie, citroenzuur, eidooier, suiker, water en zout

Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kersen- of aardbeienconfiture

Ingrediënten:
aardbeien, geleisuiker en kersen

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Sinaasappelconfiture

Ingrediënten:
geleisuiker en sinaasappel

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kweepeerconfiture

Ingrediënten:
geleisuiker en kweepeer

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Pruimen- of abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, geleisuiker en pruimen

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Nathan Myhrvold, Chris Young en Maxime Bilet - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Walnut Clam Marmalade

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, citroensap, peterselie, venusschelpjus, venusschelpvlees, walnoot en walnootolie

Soort:
jam
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Sinaasappelmarmelade

Ingrediënten:
bloedsinaasappel en fijne tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / jam
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte rozeblaadjes - gül reçeli

Ingrediënten:
citroensap, rode rozenblaadjes, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / inmaak / jam
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bijgerecht / basisrecept uit Brits bakboek:

Citroencurd - lemon curd basisrecept

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, ei, rietsuiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / jam
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Ontbijt / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte tomaten - confiture de tomates

Ingrediënten:
citroenschil, suiker, tomaat, vanillepeul, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / inmaak / jam
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Ontbijt / lunch uit Groot handboek koken:

Nectarine-pruimenconfiture

Ingrediënten:
amandellikeur, citroenschil, geleisuiker, nectarine en pruimen

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / jam
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kersenjam

Ingrediënten:
appelpectine, kersen en suiker

Soort:
sous-vide / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Perzikenjam - marmellata di pesche

Ingrediënten:
perzik en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Aardbeienjam - marmellata di fragole

Ingrediënten:
aardbei en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Sinaasappelmarmelade - marmellata d'arance

Ingrediënten:
sinaasappel en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kersenjam - marmellata di ciliege

Ingrediënten:
citroensap, suiker en zwarte kersen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Tomaten

Ingrediënten:
kristalsuiker, sjalot, tomaat uit blik, ui, rood en wijnazijn, rood

Soort:
sous-vide / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pruimenjam - marmellata di prugne

Ingrediënten:
pruimen en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Ontbijt uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kweepeerjam - ayva reçeli

Ingrediënten:
citroensap, kaneelpijpje, kruidnagel, kweeperen, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / fruit / jam
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Bosvruchtenjam - marmellata di frutti di bosco

Ingrediënten:
aardbei, bosbes, bosvruchten, bramen, frambozen en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / broodbeleg / jam