jam

Zoek naar jam in jouw eigen kookboeken

Jam koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Marmelada

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kweepeer en suiker

Soort:
jam
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / lunch uit Twaalf maanden lekker eten:

Perenjam met gember

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker, gember op siroop en peren

Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Sous Vide Lemon Curd

Ingrediënten:
boter, citroenolie, citroenzuur, eidooier, suiker, water en zout

Soort:
jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ananas-Bananen-konfitüre - Ananas-banaanjam

Ingrediënten:
ananas, banaan, citroensap, kokosrasp, maïzena en suiker

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Jam van rood fruit

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker en rood fruit

Soort:
jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pfirsichkonfitüre - Perzikjam

Ingrediënten:
citroensap, perzik, sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Walnut Clam Marmalade

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, citroensap, peterselie, venusschelpjus, venusschelp, walnoten en walnootolie

Soort:
jam
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Yuzu and Kumquat Marmalade

Ingrediënten:
citroenzuur, fructose, guar gom, kumquat, mandarijnsap, pectine, xanthaangom en yuzusap

Soort:
jam
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vijgenjam

Ingrediënten:
geleisuiker en vijgen

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kweepeerconfiture

Ingrediënten:
geleisuiker en kweepeer

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Pruimen- of abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, geleisuiker en pruimen

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kersen- of aardbeienconfiture

Ingrediënten:
aardbeien, geleisuiker en kersen

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Sinaasappelconfiture

Ingrediënten:
geleisuiker en sinaasappel

Keuken:
Frans
Soort:
jam
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Rozenjam

Ingrediënten:
amandelschaafsel, geleisuiker, paraffine, rozenblaadjes, rozenwater en water

Soort:
zoet / jam
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte rozeblaadjes - gül reçeli

Ingrediënten:
citroensap, rode rozenblaadjes, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
inmaak / jam / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Zwartebessengelei

Ingrediënten:
citroen, suiker, water en zwarte bessen

Soort:
zoet / jam
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kweepeergelei

Ingrediënten:
citroenen, kweeperen en suiker

Soort:
zoet / jam
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kiwimarmelade

Ingrediënten:
appelsap, kiwi's, kristalsuiker, limoenen en paraffine

Soort:
zoet / jam
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mandarijnenjam

Ingrediënten:
citroen, kristalsuiker, mandarijnen en paraffine

Soort:
zoet / jam
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Appel-perengelei

Ingrediënten:
appelen, geleisuiker en peren

Soort:
inmaak / jam / conserven
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Vijgenjam met honing

Ingrediënten:
citroen, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, paraffine, vanillestokje en vijgen

Soort:
zoet / jam
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rozenconfituur

Ingrediënten:
citroenen, rozenblaadjes, suiker en water

Soort:
inmaak / jam / conserven
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mandarijnmarmelade

Ingrediënten:
mandarijnen, suiker en water

Soort:
inmaak / jam / conserven
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kiwiconfituur

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker en kiwi

Soort:
inmaak / jam / conserven
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kiwiconfituur

Ingrediënten:
kiwi's, marmello, perendiksap en rijstsiroop

Soort:
inmaak / jam / conserven