zoet

Zoek naar zoet in jouw eigen kookboeken

Zoet koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken 2 notities

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Verrassingstaart

Ingrediënten:
bakpoeder, biet, bloem, crème fraîche, ei, gember, honing, kaneel, marsala, olijfolie, piment, polenta, sherry, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vin santo

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Fudge uit botten

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, druivenpitolie, glucose, merg, mergpijp, room, suiker en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarber- en muskaatwijngelei

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gelatine, muskaatwijn, rabarber en sinaasappel

Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen 1 notitie

Recept uit Heerlijke gerechten om te delen:

Teacakes met perzik en frambozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakpoeder, bloem, boter, eieren, fijne kristalsuiker, frambozen, perzik, poedersuiker, vanille-essence, water, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner / nagerecht / basisrecept uit Fresh en light:

Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
agavenectar, agavesiroop, ahornsiroop, vanille-extract en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Aromatische room

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelextract, amaretto, bitterzoete chocolade, citroenschil, cognac, crème fraîche, earl grey thee, frambozenliqueur, grand marnier, instant espresso-koffiepoeder, kahlua, kardemom, kokos, kristalsuiker, laurierblad, limoncello, mandarijnschil, perzikblad, rozenwater, rum, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje, whisky, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Boomstammetje van chocolade, speculaas en cranberry's

Ingrediënten:
boter, cacao, chocolade hulstblaadjes, eidooier, extra pure chocolade, fijne suiker, gedroogde cranberry's, pure chocolade, sinaasappelrasp, slagroom en speculaas

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Chocoladesaus, witte

Ingrediënten:
chocoladesaus

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Cantuccini

Ingrediënten:
cantuccini

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-10:

Chocolade-verrassingstruffels

Ingrediënten:
chocolade en truffels

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-03:

Appel-gembertaart met stroop

Ingrediënten:
appel, gember en stroop

Soort:
zoet

Recept uit delicious. magazine - 2009-04:

Varkensworstjes, gegrilde, met Thaise salade

Ingrediënten:
varkensworstjes

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-12:

Flapjack crumble van boomgaardfruit

Ingrediënten:
fruit

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Citroen-portijs met amarena kersen

Ingrediënten:
citroen, kersen en port

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-05:

Custard, romige, met rabarber

Ingrediënten:
custard en rabarber

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-10:

Custardtaart

Ingrediënten:
custard

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-09:

Citroenschuimtaart

Ingrediënten:
citroen

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-04:

Dulce de leche-taartjes met pijnboompitjes

Ingrediënten:
dulche de leche

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-07:

Dadar unti (flensjes met zoete geraspte kokos)

Ingrediënten:
flensjes en kokosnootvruchtvlees

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-02:

Flensjes met mangojam en cointreau-saus

Ingrediënten:
cointreau, flensjes en mango

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-07:

Frambozen-karamelcarrés

Ingrediënten:
frambozen

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Frambozensorbet met witte chocoladesaus

Ingrediënten:
chocoladesaus, frambozensorbet en witte chocolade

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-12:

Chocoladetaart met karamel, kokos en pinda’s

Ingrediënten:
chocolade, karamel, kokos en pinda’s

Soort:
zoet