zoet

Zoek naar zoet in jouw eigen kookboeken

Zoet koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken 2 notities

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Verrassingstaart

Ingrediënten:
bakpoeder, biet, bloem, crème fraîche, ei, gember, honing, kaneel, marsala, olijfolie, piment, polenta, sherry, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vin santo

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Zwarte-rijstpudding

Ingrediënten:
gula bali, ketan hitam, kokosmelk, pandanblad en zwarte kleefrijst

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekleurde rijstebloemballetjes met geraspt kokos en gula Bali

Ingrediënten:
gula bali, kapur sirih, keukenkalk, kokosvruchtvlees, pandanextract, rijstebloem en rode kleurstof

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rijstkoek

Ingrediënten:
kleefrijst, kokosvruchtvlees en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Flensjes met hibiscuswater

Ingrediënten:
daun pandan, gula bali, hibiscusblad, kokosvruchtvlees en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Witte-kleefrijstcake met gula Bali

Ingrediënten:
gula bali, kaneelstokje, kleefrijst, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kruidengelei met kokosmelk

Ingrediënten:
dalumanblad, daun cincau, gula bali en kokosmelk

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Appelstrüdel

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kaneel, paneermeel, rozijnen, rum, strüdeldeeg en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Dadelstrüdel

Ingrediënten:
cognac, dadels, ei, eierdooiers, honing, kaneel, paneermeel, strüdeldeeg en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Gevulde koeken

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroensap, ei, eierdooier, suiker, vetstof en zout

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Tompoes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, bladerdeeg, pasteibakkersroom en suikerglazuur

Soort:
zoet
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / nagerecht uit Tough Cookie:

Snelle limoentiramisu

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, lange vingers, limoen, mascarpone en witte rum

Soort:
zoet
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / nagerecht uit Tough Cookie:

Warme vijgen met portsiroop en steranijs

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kruidnagels, rietsuiker, rode port en steranijs

Soort:
zoet
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / nagerecht uit Tough Cookie:

Chocolademuffins met chocolade-muntsaus

Ingrediënten:
after-eight chocolaatjes, chocolademuffins, munt, slagroom en vanilleijs

Soort:
zoet
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / nagerecht uit Tough Cookie:

Gepofte appels met whisky

Ingrediënten:
appels, gember, gembersiroop, roomboter, rozijnen en whisky

Soort:
zoet
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / nagerecht uit Tough Cookie:

Ierse broodschotel

Ingrediënten:
baileys, boter, ei, melk, rietsuiker, rozijnen, slagroom en stokbrood

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Perenflappen

Ingrediënten:
amandelschilfers, beschuiten, bladerdeeg, eierdooiers, melk, peren op siroop, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Abrikoossterren

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, abrikozen uit blik, amandelpoeder, bladerdeeg, ei, suiker en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Ontbijt / diner / nagerecht uit Fresh en light:

Ontbijtparfait van luchtige yoghurt en ricotta

Ingrediënten:
ahornsiroop, fruit, ricotta, vanille extract en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Viennetta flambé

Ingrediënten:
cognac en roomijs

Soort:
zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Karamel met gezouten boter

Ingrediënten:
citroen, gezouten boter, kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Dulce de leche

Ingrediënten:
kristalsuiker, melk en vanillestokje

Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht uit Sweet:

Yoghurt panna cotta with basil and crusted strawberries

Ingrediënten:
aardbei, basilicum, basterdsuiker, citroensap, citroenschil, gelatine, griekse yoghurt, poedersuiker, volle melk en zonnebloemolie

Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht uit Sweet:

Kaffir lime leaf posset with fresh papaya

Ingrediënten:
basterdsuiker, double cream, kaffir-limoenblaadjes, limoenrasp, limoensap en papaya

Soort:
zoet
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Diner / nagerecht / dessert uit Karsu's Kitchen:

Engelenhaar met kaas en suikersiroop - Künefe

Ingrediënten:
boter, citroensap, kadayifdeeg, mozzarella, pistachenoten en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
zoet