zoet

Zoek naar zoet in jouw eigen kookboeken

Zoet koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken 2 notities

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Verrassingstaart

Ingrediënten:
bakpoeder, biet, bloem, crème fraîche, ei, gember, honing, kaneel, marsala, olijfolie, piment, polenta, sherry, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vin santo

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Appelstrüdel

Ingrediënten:
appelen, citroen, honing, kaneel, paneermeel, rozijnen, rum, strüdeldeeg en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Dadelstrüdel

Ingrediënten:
cognac, dadels, ei, eierdooiers, honing, kaneel, paneermeel, strüdeldeeg en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Perenflappen

Ingrediënten:
amandelschilfers, beschuiten, bladerdeeg, eierdooiers, melk, peren op siroop, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Viennetta flambé

Ingrediënten:
cognac en roomijs

Soort:
zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Karamel met gezouten boter

Ingrediënten:
citroen, gezouten boter, kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Dulce de leche

Ingrediënten:
kristalsuiker, melk en vanillestokje

Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Ontbijt / diner / nagerecht uit Fresh en light:

Ontbijtparfait van luchtige yoghurt en ricotta

Ingrediënten:
ahornsiroop, fruit, ricotta, vanille extract en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Tompoes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, bladerdeeg, pasteibakkersroom en suikerglazuur

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Gevulde koeken

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroensap, ei, eierdooier, suiker, vetstof en zout

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Abrikoossterren

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, abrikozen uit blik, amandelpoeder, bladerdeeg, ei, suiker en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Frambozenknetterpoeder

Ingrediënten:
citroenzuur, dropstaven, gevriesdroogde frambozen, natriumbicarbonaat en poedersuiker

Soort:
zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenjongens

Ingrediënten:
brandewijn, kaneelstokje, rozijn, suiker en sultana's

Soort:
zoet
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Diner / nagerecht / dessert uit Karsu's Kitchen:

Pompoentoetje - Kabak tatlısı

Ingrediënten:
citroensap, ongebluste kalk, pompoen en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Forentijntjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eierdooiers, honing, room, suiker, vanille-extract en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Kweeperen gepocheerd in muskaatwijn

Ingrediënten:
kaneelstokje, kardemompitjes, kruidnagel, kweeperen, laurier, muskaatwijn, peperkorrels en suiker

Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Boomstammetje van chocolade, speculaas en cranberry's

Ingrediënten:
boter, cacao, chocolade hulstblaadjes, eidooier, extra pure chocolade, fijne suiker, gedroogde cranberry's, pure chocolade, sinaasappelrasp, slagroom en speculaas

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Aromatische room

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelextract, amaretto, bitterzoete chocolade, citroenschil, cognac, crème fraîche, earl grey thee, frambozenliqueur, grand marnier, instant espresso-koffiepoeder, kahlua, kardemom, kokos, kristalsuiker, laurierblad, limoncello, mandarijnschil, perzikblad, rozenwater, rum, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje, whisky, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Abrikozenplaatkoek

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, bloem, boter, honing, maïzena, melk, nootmuskaat, piment, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Tiramisu

Ingrediënten:
bladgelatine, bruine suiker, cacao, ei, koffie, lange vingers, marsala, mascarpone, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-13:

Italiaans ijs uit de oven

Ingrediënten:
ijs

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-13:

Dronken sinaasappels met chocolade-amandelpudding

Ingrediënten:
amandel, chocolade en sinaasappels

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2009-13:

Hangop met abrikozencoulis

Ingrediënten:
abrikozen

Soort:
zoet