zoet

Zoek naar zoet in jouw eigen kookboeken

Zoet koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken 2 notities

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Verrassingstaart

Ingrediënten:
bakpoeder, biet, bloem, crème fraîche, ei, gember, honing, kaneel, marsala, olijfolie, piment, polenta, sherry, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vin santo

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Perzik-rozemarijnsorbet met ijskoude dessertwijn

Ingrediënten:
dessertwijn, perzik en rozemarijn

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Wafels met speculaasijs

Ingrediënten:
speculaas

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Nougat glacé

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Vanille-ijs met venkelzaad

Ingrediënten:
vanille-ijs en venkelzaad

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Siciliaanse amandelgranita

Ingrediënten:
amandel

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Cassata met ricotta-ijs

Ingrediënten:
cassata en ricotta

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Citroencheesecake-bonbons

Ingrediënten:
citroen

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2013-08:

Mokka-ijs met geroosterde pijnboompitten en whisky

Ingrediënten:
pijnboompitten en whisky

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2014-06:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
aardbeienijs

Soort:
zoet

Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2014-06:

Chocolade-ijs, luxe

Ingrediënten:
chocolade-ijs

Soort:
zoet
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Diner / nagerecht / dessert uit Karsu's Kitchen:

Pompoentoetje - Kabak tatlısı

Ingrediënten:
citroensap, ongebluste kalk, pompoen en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
zoet
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Aromatische room

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelextract, amaretto, bitterzoete chocolade, citroenschil, cognac, crème fraîche, earl grey thee, frambozenliqueur, grand marnier, instant espresso-koffiepoeder, kahlua, kardemom, kokos, kristalsuiker, laurierblad, limoncello, mandarijnschil, perzikblad, rozenwater, rum, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje, whisky, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
zoet
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Boomstammetje van chocolade, speculaas en cranberry's

Ingrediënten:
boter, cacao, chocolade hulstblaadjes, eidooier, extra pure chocolade, fijne suiker, gedroogde cranberry's, pure chocolade, sinaasappelrasp, slagroom en speculaas

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Cantuccini

Ingrediënten:
cantuccini

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-06:

Chocoladesaus, witte

Ingrediënten:
chocoladesaus

Soort:
zoet

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2009-10:

Chocolade-verrassingstruffels

Ingrediënten:
chocolade en truffels

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarber- en muskaatwijngelei

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gelatine, muskaatwijn, rabarber en sinaasappel

Soort:
zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Fudge uit botten

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, druivenpitolie, glucose, merg, mergpijp, room, suiker en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner / nagerecht / basisrecept uit Fresh en light:

Vanilleyoghurt

Ingrediënten:
agavenectar, agavesiroop, ahornsiroop, vanille-extract en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner / nagerecht uit Fresh en light:

Gebakken vijgen in karnemelkcustard

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, karnemelk, maïzena, melk, vanille-extract en vijgen

Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Wentelteefjes uit de oven

Ingrediënten:
ei, fruit, halfvolle melk, honing, kaneel, vanille extract, volkorenbrood en yoghurt

Soort:
zoet
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Luchtige vanillericotta

Ingrediënten:
ahornsiroop, ricotta en vanille-extract

Soort:
zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Forentijntjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eierdooiers, honing, room, suiker, vanille-extract en vetstof

Soort:
zoet