Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

De smaak van mijn herinnering

een boek vol familierecepten

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

We hebben 163 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Tessa Kiros heeft een Finse moeder en een Grieks-Cypriotische vader en is in Londen geboren. Het gezin verhuisde naar Zuid-Afrika toen ze vier jaar was en op achttienjarige leeftijd ging Tessa reizen. Ze leerde alles wat ze te weten kon komen over culturen en tradities over de hele wereld en andere leef- en eetgewoonten. Tessa heeft in The Groucho Club in Londen gekookt en in Sydney, Athene en Mexico. Tijdens een reis door Itali&euml ontmoette ze haar echtgenoot, en nu woont ze in Toscane. Haar succesvolle eerste boek Twaalf (eveneens verschenen bij Uitgeverij Terra) is een ode aan de prachtige gerechten uit die streek. De smaak van mijn herinnering is Tessa’s tweede boek. ‘Gravad lax, aardbeientaart, de speciale gebakken aardappelen van mijn grootvader, rijstpudding, stroganov, de geur van rozenblaadjes en jasmijn in de warme zomeravond… Deze herinneringen aan een leven in vele landen en aan een familie die dol is op vele keukens, draag ik altijd met me mee. De in dit boek verzamelde recepten, die ik gekregen heb van vele vrienden en familieleden, heb ik altijd van het ene land naar het andere meegenomen. Het zijn mijn lievelingsrecepten.’


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De smaak van mijn herinnering

Een greep uit de 163 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-half gehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Couscoussalade

Ingrediënten:
citroensap, couscous, geitenkaas, geroosterde tomaat, kleine komkommer, lente ui, munt en olijfolie

Keuken:
Midden-Oosten

Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Ossenstraat

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, salie, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans

Soort:
stoofgerecht
Toon alle 163 recepten in dit boek