Recept uit De smaak van mijn herinnering:
De smaak van mijn herinnering
een boek vol familierecepten
Een boek van Tessa Kiros, Manon Chatzikonstantis en TOTA
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De smaak van mijn herinnering, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Een bijzonder en rijk vormgegeven boek dat in het jaar van verschijnen werd genomineerd voor het mooiste boekomslag.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Gevulde aubergines
- Ingrediënten:
- aubergine, bleekselderij, feta, gehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, passata en peterselie
- Keuken:
- Grieks
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Charlotta (Cypriotische trifle met rozenwater & gekonfijte vruchten
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, bloem, cognac, ei, gekonfijte vruchten, groene walnoten, maïsmeel, melk, rozenwater, vanille-extract en zout
- Keuken:
- Cypriotisch
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Passievruchtenijs
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, citroen, melk, passievrucht en room
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Vis uit de oven met tomaat & peterselie
- Ingrediënten:
- bleekselderij, brood, citroensap, knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat in blik en witvisfilet
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)
- Ingrediënten:
- chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus
- Keuken:
- Thais
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Bourekia (Gefrituurde pasteitjes met roomkaas & kaneel)
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, citroen, kaneel, olijfolie, poedersuiker, ricotta en sinaasappelbloesemwater
- Keuken:
- Cypriotisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Varkensschnitzels
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, citroen, ei, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en varkenslapjes
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- vlees
Diner / nagerecht / drinken uit De smaak van mijn herinnering:
Koffiegranita met slagroom
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, ijs (water), gemalen koffie, poedersuiker en slagroom
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- drank (alcoholisch)
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Haringen gemarineerd in azijn met dille & allspice
- Ingrediënten:
- allspice-bessen, dille, laurierblad, lichtgerookte zoute haringen, peperkorrels, rode wijnazijn, suiker, ui, wilde venkel en wortel
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:
Finse mosterd
- Ingrediënten:
- appelazijn, basterdsuiker, citroensap, olijfolie, schenkroom, scherpe engelse-mosterdpoeder en zout
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- saus/dressing/jus
Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Rijst met boter & citroen
- Ingrediënten:
- basmatirijst, boter en citroenschil
- Soort:
- rijst
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Filodeeg met gepocheerde peren & rozenblaadjes, pistachepraline & vanille-ijs
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, boter, citroenschil, filodeeg, honing, kaneelstokje, peren, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes en vanille-ijs
- Keuken:
- Cypriotisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Gefrituurde courgettebloemen gevuld met mozzarella & ansjovis
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, bloem, citroen, courgettebloemen, ei, koolzuurhoudend water, mozzarella, salie en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Kamut-brood
- Ingrediënten:
- aardappel, basterdsuiker, bier, broodmeel, gist, kamut-meel, maïsolie, spelt en zout
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Yoghurt-griesmeelcake met rozenwatersiroop
- Ingrediënten:
- amandel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenrasp, ei, fijn griesmeel, rozenwater en yoghurt
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Varkensvlees met bleekselderij in ei-citroensaus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, citroensap, ei, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, olijfolie, ui, varkenspoot en witte wijn
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vlees
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Octopus-stifado (octopus met uien & rode wijn)
- Ingrediënten:
- allspice-bessen, gedroogde rode chilipeper, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, octopus, olijfolie, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tomaat in blik en ui
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Gebakken limabonen met uien, tomaten & peterselie
- Ingrediënten:
- bleekselderij, broodkruim, knoflook, laurierblad, limabonen, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Bacalao met rode uien
- Ingrediënten:
- bloem, boter, knoflook, olijfolie, rode ui, stokvis, tomaat in blik en witte wijn
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vis/schaaldieren/schelpdieren
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Kippenvleugels met dressing van blauwe kaas
- Ingrediënten:
- appelciderazijn, blauwe kaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, witte wijnazijn en yoghurt
- Keuken:
- Zuid afrikaans
- Soort:
- gevogelte
Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Skordalia
- Ingrediënten:
- aardappel, bleekselderij, citroensap, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, wortel en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Tabouli
- Ingrediënten:
- bulgur, citroensap, munt, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zout
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:
Stinco di vitello (Kalfsschenkel)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, kalfsschenkel, knoflook, olijfolie, rozemarijn, salie, tijm, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vlees
Recept uit De smaak van mijn herinnering:
Grieks-Cypriotische salade
- Ingrediënten:
- bleekselderij, feta, gedroogde oregano, griekse olijven, knoflook, komkommer, koriander, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat en veldsla
- Keuken:
- Cypriotisch
- Soort:
- salade