Tessa Kiros

Tessa Kiros

We hebben 12 boeken van Tessa Kiros waarvan 5 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Tessa Kiros? Registreren is gratis!

Over Tessa Kiros

Ik ben geboren in Londen. Mijn moeder komt uit Finland en Mijn vader is Grieks-Cypriotische. Toen ik 4 was verhuisden we naar Zuid-Afrika. Op 18 vertrok ik om te reizen en meer informatie over de culturen van de wereld.

In mijn twintiger jaren heb ik mijn tijd werkzaam zijn in verschillende restaurants en bij gezinnen in Londen, Sydney, Mexico en Athene. Ik koos ervoor om te werken met de mensen die me echt geïnspireerd. Ze waren van mijn mentor in mijn reis door de wereld van voedsel. Tijdens het werken en reizen, voltooide ik een correspondentie diploma in de antropologie en sociologie.

Ik hou van reizen. Het verzamelen van dingen die ik lief te hebben. Eten. Mensen. Kleur. Geuren. Details. Verschillende culturen en tradities. Waarom ze doen wat ze doen en hoe ze hun gerechten samen. Hoe mensen, families en naties aan te sluiten.

Op een reis naar Italië om de taal en voedsel te bestuderen, ontmoette ik Giovanni. We leven in Toscane met onze 2 dochters. Mijn eerste boek ‘Twelve’, die ik in eerste instantie in eigen beheer uitgegeven, is over Toscane, de manier waarop ze zo seizoen eten, dus maandelijks, zo goed. Zulke mooie ingrediënten en eenvoudige presentatie.

Boeken van Tessa Kiros

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Tessa Kiros

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
citroen, droog broodkruim, knoflook, mosselen, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Kweeperenmosterd

Ingrediënten:
appel, clementines, gekonfijte citrusvruchten, gekonfijte kersen, kweeperen, mandarijn, mosterdessence, mosterdpoeder, peer, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gemengde frituur van vis en groenten

Ingrediënten:
artisjok, bloem, citroen, citroensap, courgette, ei, groene asperges, garnaal, koolzuurhoudend bronwater, mulfilet, pijlinktvis, tomaat en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, fijne kristalsuiker, melk en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met calamari en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijlinktvis, risottorijst, tomaat in blik, visbouillon, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Spaghettini met tomatensaus

Ingrediënten:
boter, parmezaanse kaas, spaghettini en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Basisrecept uit Alle smaken van de regenboog:

Mayonaise

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, dijonmosterd, ei, knoflook, maïsolie, olijfolie en sojaolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Risotto met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, gedroogde porcini, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, tijm, wilde paddestoelen, witte ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pompoenrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, knoflook, ongerookte pancetta, parmezaanse kaas, peterselie, pompoen, risottorijst, vleesbouillon, witte ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Alle recepten van Tessa Kiros