Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Twaalf, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gebraden fazant met pancetta

Ingrediënten:
boter, fazant, groentebouillon, knoflook, laurier, pancetta, salie en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Pappardelle met aubergine en paprika

Ingrediënten:
ansjovis, aubergine, basilicum, gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, rode paprika en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht uit Twaalf:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, snijbiet, spinazie, tomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Plat brood met druiven

Ingrediënten:
blauwe druiven, bloem, gist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Bechamelsaus 2

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en nootmuskaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrild vlees

Ingrediënten:
citroen, citroensap, italiaanse saucijsen, kalfskoteletten, knoflook, krabbetjes, lamskoteletten, olijfolie, ongerookte pancetta, rozemarijn en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
courgette, italiaanse saucijsen, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, slagroom en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Biefstuk met paddestoelen

Ingrediënten:
biefstuk, eekhoorntjesbrood, extra vierge olijfolie, knoflook, nepitella, olijfolie, portobello en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en nootmuskaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Toscaanse risotto

Ingrediënten:
boter, gedroogde paddestoelen, italiaanse saucijsen, kippenlever, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rode ui, rode wijn, rundergehakt, vleesbouillon en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto / rijst
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Perziken met witte wijn

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, perzik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Gesloten appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, appel, citroensap, eierdooier, kweeperenjam, melk en zoet deeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Risotto met asperges

Ingrediënten:
boter, groene asperge, marjolein, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, risottorijst, robiola kaas, saffraan, sjalot en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / diner / nagerecht uit Twaalf:

Rijsttaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citrusvruchten, karamel, kortkorrelige rijst, melk, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence en vin santo

Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Gevuld parelhoen

Ingrediënten:
boter, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grotchampignons, italiaanse saucijsen, mager kalfsgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, parelhoen, parmezaanse kaas, witbrood en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Orecchiette met broccoli

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, gedroogde rode chilipeper, knoflook, olijfolie, orecchiette en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Toscaanse ragu

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde paddestoelen, gezeefde tomaten, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Pannacotta met bosvruchten

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gelatine, bosvruchten, melk, slagroom, vanille-essence en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis, kappertjes en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gemengde geroosterde groenten

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, olijfolie, rode paprika, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Twaalf:

preitaart

Ingrediënten:
ei, hartig deeg, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, slagroom en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Creme caramel

Ingrediënten:
ei, melk, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch