Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Twaalf, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Koude vleeswaren

Ingrediënten:
capocollo, finocchiona, rauwe ham en toscaanse salami

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Crostini met peren, gorgonzola en honing

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, gorgonzola, honing, peer en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, laurier, peterselie, prei, runderbotten, tomaat, witte ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsvlees met tonijn-ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis, kalfsbiefstuk, kapper-appeltjes, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, salie, tonijn in olie en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Saucijsjes met bonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, salie, tomaat in blik en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Toscaanse risotto

Ingrediënten:
boter, gedroogde paddestoelen, italiaanse saucijsen, kippenlever, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, risottorijst, rode ui, rode wijn, rundergehakt, vleesbouillon en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto / rijst
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf:

Spinazie-ovenschotel

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, droog broodkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Bonensoep met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, cavolo nero, extra vierge olijfolie, gedroogde rode chilipeper, olijfolie, rode ui, snijbiet, tomatenpuree, wit boerenbrood en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kip met rode wijn, pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde rode chilipeper, gele rozijnen, kip, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode wijn, salie, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Op olie ingemaakte paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, salie, wilde paddestoelen, witte wijn, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gegratineerde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, droog broodkruim, knoflook, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en pomodoritomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gestoofde paprika's

Ingrediënten:
basilicum, gele paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Gefrituurde deeglinten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, poedersuiker, sinaasappelrasp, vanille-essence en vin santo

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Kruidige kerstkoekjes

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, fijne kristalsuiker, gekonfijte citrusvruchten, kaneel, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Rauwe ham met meloen

Ingrediënten:
meloen en rauwe ham

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Creme caramel

Ingrediënten:
ei, melk, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Pane bianco

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gegrilde courgettes

Ingrediënten:
basilicum, courgette, extra vierge olijfolie en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Bruschetta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, oregano, tomaat en wit boerenbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Octopussalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, octopus, peterselie, rode chilipeper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Zoetzure uitjes

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, jonge ui, laurier en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, groentebouillon, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode wijn, suiker, ui, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees