Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Twaalf

een jaar uit de Toscaanse keuken

Een boek van Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis

We hebben 172 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Tessa Kiros is van Fins-Grieks-Cypriotische afkomst en groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Samen met haar Italiaanse man woont ze nu ruim 7 jaar in Toscane. Vanaf het begin van haar verblijf daar heeft ze haar hart verloren aan de pure, eerlijke keuken van deze streek. Enkele jaren geleden besloot ze het boek Twaalf - Een jaar uit de Toscaanse keuken te schrijven, een persoonlijk, inspirerend boek met ruim 200 pure, eenvoudige recepten en prachtige foto’s. De recepten in het boek zijn ingedeeld volgende de maanden van het jaar en gebaseerd op ingrediënten die op dàt moment vers verkrijgbaar zijn - vandaar de naam Twaalf.’Het gebeurt niet vaak dat we zó onder de indruk zijn van een kookboek, maar in Twaalf próef je gewoon hoe ze in Italië thuis eten’ - ELLE Eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Twaalf

Een greep uit de 172 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Aardappelgnocchi

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, parmezaanse kaas en ragu

Keuken:
Italiaans

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gebakken spinazie

Ingrediënten:
bechamelsaus, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten en spinazie

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Linzen

Ingrediënten:
bruine linzen, extra vierge olijfolie, groene linzen, knoflook, olijfolie, ui en water

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Gegratineerde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, droog broodkruim, knoflook, munt, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en pomodoritomaat

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Groene saus

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook en peterselie

Keuken:
Italiaans

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gefrituurde courgettebloemen

Ingrediënten:
bloem, bronwater, citroen, courgettebloemen, ei, olijfolie en witte wijn

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Rauwkostschotel

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, bosui, citroen, extra vierge olijfolie, radijs en venkel

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Nagerecht uit Twaalf:

Citroensorbet

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker en water

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Ontbijt / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Plat brood met druiven

Ingrediënten:
blauwe druiven, bloem, gist, olijfolie, suiker en water

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Gegrilde paprika's

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele paprika, kappertjes, knoflook, peterselie en rode paprika

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsstoofschotel met kweeperen

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbes, kalfslappen, kalfsschenkel, knoflook, kweeperen, olijfolie, peterselie, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Hoofdgerecht uit Twaalf:

Stoofschotel van everzwijn

Ingrediënten:
bleekselderij, everzwijn, groentebouillon, jeneverbes, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, polenta, rode wijn, rundergehakt, tomaat en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Wilde-paddestoelensoep

Ingrediënten:
gemengde wilde paddestoelen, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, wit boerenbrood, witte ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, laurier, peterselie, prei, runderbotten, tomaat, witte ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Recept uit Twaalf:

Plat brood met olijven

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, suiker, water en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Hoofdgerecht uit Twaalf:

Gegrilde kip

Ingrediënten:
citroen, kip, knoflook, olijfolie, salie en tijm

Keuken:
Italiaans

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Nagerecht uit Twaalf:

Meloensorbet

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker en meloen

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch
Toon alle 172 recepten in dit boek