Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Piri piri & sardientjes

de smaak van Portugal

Een boek van Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar gezin meeneemt naar Portugal, raakt ze in de ban van de sereniteit van dit oude Europese land en door traditionele leefwijze van zijn bewoners. Portugal heeft alles waar ze van houdt - markten, de zee, de schitterende oude pousadas - maar alleen al voor de pastéis de nata zou ze erheen gegaan zijn. In Piri piri & sardientjes tovert Tessa een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Piri piri & sardientjes

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rabanadas

Ingrediënten:
boter, brood, citroenschil, ei, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, kaneelstokje, melk, room, ruby port, sinaasappelschil en vanille-extract

Keuken:
Portugees

Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Batatas a murro

Ingrediënten:
grof zout, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel en piri piri poeder

Keuken:
Portugees

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Sardines in escabeche

Ingrediënten:
knoflook, maizena, olijfolie, peterselie, ruby port, sardines, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Portugees

Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, broodkruim, gezouten kabeljauw, laurier, melk, olijfolie, piri piri poeder, room, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Makreel met vilao saus en bataten

Ingrediënten:
bataat, bier, bloem, boter, citroensap, gedroogde wildevenkelbloemen, grof zout, knoflook, laurier, makreel, massa de pimentos, olijfolie, peterselie, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Brood en broodjes

Ingrediënten:
broodbloem, fijn zout, gist, olijfolie, roggemeel, suiker en water

Keuken:
Portugees

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Bitoque met ei

Ingrediënten:
bloem, boter, grof zout, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Posteleinsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, chourico worst, citroensap, grof zout, kaneelpoeder, knoflook, munt, olijfolie, postelein, rijst, ui, waterkers, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Vis cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, chourico worst, gezouten kabeljauw, groene paprika, knoflook, massa de pimentos, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Koffiesteak

Ingrediënten:
boter, espresso, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, room en tournedos

Keuken:
Portugees

Soort:
vlees
Toon alle 106 recepten in dit boek