Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Piri piri & sardientjes

de smaak van Portugal

Een boek van Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis

We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

Volgens Tessa Kiros is niets zo kenmerkend voor een land als het eten. Het vormt een deel van een grote lappendeken samen met de mensen, de cultuur, de taal en de muziek van het land. Wanneer ze haar gezin meeneemt naar Portugal, raakt ze in de ban van de sereniteit van dit oude Europese land en door traditionele leefwijze van zijn bewoners. Portugal heeft alles waar ze van houdt - markten, de zee, de schitterende oude pousadas - maar alleen al voor de pastéis de nata zou ze erheen gegaan zijn. In Piri piri & sardientjes tovert Tessa een borduurwerk van recepten met laurierblaadjes, bacalhau en piri piri.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Piri piri & sardientjes

Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pork migas

Ingrediënten:
boerenbrood, chourico worst, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, paprikapoeder, peterselie, ui en zwarte olijven

Keuken:
Portugees

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Venkelsoep

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, laurier, olijfolie, ui, varkensrib, venkel en witte wijn

Keuken:
Portugees

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Zeevruchten in een cataplana

Ingrediënten:
citroensap, inktvisjes, knoflook, koriander, moscardini, mosselen, olijfolie, paprika, rauwe garnalen, ui, venusschelpen, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Salade van zwarte oogbonen

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode paprika, rode wijnazijn, sjalot en zwarte oogbonen

Keuken:
Portugees

Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Prego-broodjes

Ingrediënten:
boter, entrecote, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus, portugese broodjes en rode wijn

Keuken:
Portugees

Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Cakejes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte sinaasappelschil, pijnboompitten, vanille-extract, walnoot en zure kersen

Keuken:
Portugees

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Batatas a murro

Ingrediënten:
grof zout, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel en piri piri poeder

Keuken:
Portugees

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Kip met doperwtjes

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, doperwten, kip, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, peterselie, tomaat in blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees

Soort:
gevogelte
Toon alle 106 recepten in dit boek