Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Zout, vet, zuur, hitte

De vier elementen van goed koken

Een boek van Samin Nosrat

We hebben 200 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zout, vet, zuur, hitte, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

  • 'Al na één hoofdstuk in Zout, vet, zuur, hitte sta je anders te koken. Onmisbaar in elke keuken.' de Volkskrant

'Een van de tofste boeken van het afgelopen jaar.' Hiske Versprille, culinair journalist

Net als in haar gelijknamige Netflix-serie Salt, Fat, Acid, Heat word je in dit boek door chef-kok en schrijver Samin Nosrat ingewijd in de geheimen van de kookkunst. Ze laat je zien hoe je met elk ingrediënt – overal en altijd – een heerlijke maaltijd kunt klaarmaken, ook zónder recept.  Samin reisde de hele wereld over en ontdekte dat er vier essentiële elementen zijn voor lekker koken: ‘Waar ik ook was, overal kwam ik dezelfde elementen tegen om eten echt overheerlijk te maken. Zout, vet, zuur en hitte: de vier basiselementen die een gerecht maken of breken.’ Krijg deze onder de knie en alles wat je kookt zal heerlijk smaken.

Al lezend in Zout, vet, zuur, hitte leer je omgaan met de basiselementen en met de meest uiteenlopende gerechten. Leer hoe je geschifte mayonaise weer gladstrijkt, tover uitgebalanceerde vinaigrettes en perfect gekaramelliseerde groenten op tafel of bereid hemels zacht stoofvlees. Dit boek bevat 100 essentiële recepten, met veel variaties, maar nog meer fantastische informatie. Voeg de juiste hoeveelheid zout toe, op het juiste moment; kies het optimale vet om de smaak in te vangen; beziel ingrediënten met een uitgebalanceerd zuur accent; verwarm of verhit ze bij de juiste temperatuur, precies zo lang als nodig is. Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt. Zout, vet, zuur, hitte is een onmisbaar kompas in je keuken.

Samin Nosrat is schrijver, docent en chef en maakte in 2018 de Netflix docu-serie Salt Fat Acid Heat. Haar boek Zout, vet, zuur, hitte werd in 14 landen vertaald; alleen al in Amerika werden er tot nu toe 658.000 exemplaren verkocht. Ze gaf les in haar revolutionaire filosofie van de kookkunst aan zowel professionele chef-koks als aan middelbare scholieren. The New York Times noemde haar de go-to bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt Samin op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.

Chef-koks en kookboekenschrijvers over Zout, vet, zuur, hitte:
'Simpelweg een onmisbaar boek.' Nigella Lawson
'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte.' Yotam Ottolenghi
'Met dit prachtige, toegankelijke kookboek leer je niet alleen hoe je moet koken, maar ook hoe je je daarbij moet voelen: nieuwsgierig, onbevangen en verheugd. Samin is een van de beste leraren die ik ken.' Alice Waters


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Zout, vet, zuur, hitte

Een greep uit de 200 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte tonijn

Ingrediënten:
albacoretonijn, citroenschil, geelvintonijn, knoflook, laurierblad, rode peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Klassieke appeltaart

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloem, ijswater, kaneel, ongezouten roomboter, piment, slagroom, suiker, witte azijn, zout en zure appel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pavlova

Ingrediënten:
compote, eiwit, maïzena, slagroom, suiker, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
zoet / zoete hapjes
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Fattoush

Ingrediënten:
croutons, extra vierge-olijfolie, kerstomaat, knoflook, perzische komkommer, peterselie, pitabroodje, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, zeezoutvlokken en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / nagerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Karnemelkpannacotta

Ingrediënten:
gelatinepoeder, karnemelk, neutrale olie, slagroom, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tomaat: Romige pasta alla pomarola

Ingrediënten:
basilicum, bruine ui, bucatini, crème fraîche, extra vierge-olijfolie, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, pecorino romano, penne, ricotta, ricotta salata, rigatoni, rode ui, spaghetti, tomaat, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Broodkruimsalsa

Ingrediënten:
croutons, extra vierge-olijfolie, peterselie, rodewijnsaus, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dragon, ei, eidooier, kappertjes, kervel, olie, peterselie, sjalot en wittewijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta alle vongole met groente

Ingrediënten:
bimi, boerenkool, boter, cavolo nero, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti, stengelbroccoli, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Groente: Pasta met broccoli en olijven

Ingrediënten:
broccoli, bucatini, chilivlokken, croutons, extra vierge-olijfolie, groene olijf, knoflook, linguine, orecchiette, parmezaanse kaas, penne, spaghetti, ui, zout en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte kip

Ingrediënten:
eendenvet, kippenpoot, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gember-melassetaart

Ingrediënten:
bloem, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kaneel, kruidnagelpoeder, melasse, natriumbicarbonaat, neutrale olie, suiker, vanilleroom, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pittige gefrituurde kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, donkerbruine rietsuiker, druivenpitolie, ei, gerookt-paprikapoeder, hete saus, karnemelk, kip, kippendij, knoflook, komijn, koolzaadolie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Toon alle 200 recepten in dit boek