Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Klassieke Franse kruidensalsa
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, dragon, extra vierge-olijfolie, kervel, peterselie, sjalot, wittewijnazijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Wij maken jouw kookboeken, zoals Zout, vet, zuur, hitte, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
'Al na één hoofdstuk in Zout, vet, zuur, hitte sta je anders te koken. Onmisbaar in elke keuken.' de Volkskrant
'Een van de tofste boeken van het afgelopen jaar.' Hiske Versprille, culinair journalist
Net als in haar gelijknamige Netflix-serie Salt, Fat, Acid, Heat word je in dit boek door chef-kok en schrijver Samin Nosrat ingewijd in de geheimen van de kookkunst. Ze laat je zien hoe je met elk ingrediënt – overal en altijd – een heerlijke maaltijd kunt klaarmaken, ook zónder recept. Samin reisde de hele wereld over en ontdekte dat er vier essentiële elementen zijn voor lekker koken: ‘Waar ik ook was, overal kwam ik dezelfde elementen tegen om eten echt overheerlijk te maken. Zout, vet, zuur en hitte: de vier basiselementen die een gerecht maken of breken.’ Krijg deze onder de knie en alles wat je kookt zal heerlijk smaken.
Al lezend in Zout, vet, zuur, hitte leer je omgaan met de basiselementen en met de meest uiteenlopende gerechten. Leer hoe je geschifte mayonaise weer gladstrijkt, tover uitgebalanceerde vinaigrettes en perfect gekaramelliseerde groenten op tafel of bereid hemels zacht stoofvlees. Dit boek bevat 100 essentiële recepten, met veel variaties, maar nog meer fantastische informatie. Voeg de juiste hoeveelheid zout toe, op het juiste moment; kies het optimale vet om de smaak in te vangen; beziel ingrediënten met een uitgebalanceerd zuur accent; verwarm of verhit ze bij de juiste temperatuur, precies zo lang als nodig is. Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt. Zout, vet, zuur, hitte is een onmisbaar kompas in je keuken.
Samin Nosrat is schrijver, docent en chef en maakte in 2018 de Netflix docu-serie Salt Fat Acid Heat. Haar boek Zout, vet, zuur, hitte werd in 14 landen vertaald; alleen al in Amerika werden er tot nu toe 658.000 exemplaren verkocht. Ze gaf les in haar revolutionaire filosofie van de kookkunst aan zowel professionele chef-koks als aan middelbare scholieren. The New York Times noemde haar de go-to bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt Samin op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.
Chef-koks en kookboekenschrijvers over Zout, vet, zuur, hitte:
'Simpelweg een onmisbaar boek.' Nigella Lawson
'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte.' Yotam Ottolenghi
'Met dit prachtige, toegankelijke kookboek leer je niet alleen hoe je moet koken, maar ook hoe je je daarbij moet voelen: nieuwsgierig, onbevangen en verheugd. Samin is een van de beste leraren die ik ken.' Alice Waters
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / nagerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner uit Zout, vet, zuur, hitte:
Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / nagerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:
Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / lunch / voorgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte: