Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

We hebben 291 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over hoe te eten

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Hoe te eten

Een greep uit de 291 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Miso-bouillon met groenten

Ingrediënten:
broccoli, courgette, groentebouillonpoeder, koriander, miso, peterselie, raapjes, sugar snaps, waterkers en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Doperwtjessoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwtjes, ei, eiwit, foelie, gruyère, nootmuskaat en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Zoetzure kool

Ingrediënten:
groene kool, olie, sojasaus, suiker, witte kool en witte wijnazijn

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Erwtenorzotto

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvrieserwten, double cream, parelgort, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Geurige miesoep met rundvlees en chilipeper

Ingrediënten:
biefstuk, bouillon, chilisaus, eiermie, gedroogde chilipeper, gemberwortel, kaneel, knoflook, koriander, paksoi, piri-piri, sojasaus, sugar snaps, suiker en thais basilicum

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Steak-and-kidney pie

Ingrediënten:
bakpoeder, bleekselderij, bloem, boter, braadvet, draadjesvlees, lavas, nieren, nootmuskaat, olie, paddestoelen, peterselie, reuzel, rode wijn, runderbouillon, salie, stout, ui, wortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Char siu

Ingrediënten:
donkerbruine basterdsuiker, gemberwijn, hoisinsaus, honing, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mirin, miso, paddestoelenketchup, pruimedantensap, sesamolie, sojasaus, tomatenketchup, varkenshaas en zoete sherry

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Witlofsalade met mosterd

Ingrediënten:
ciderazijn, crème fraîche, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, sherryazijn en witlof

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden rosbief

Ingrediënten:
mosterdpoeder en rosbief

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Sint-jakobsschelpen en rookspek

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, mager rookspek, olie, peterselie en sint-jakobsschelpen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Volkorenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, havermeel, melk, plantaardig bakvet, reuzel, rietsuiker, speltbloem en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Op z'n Weens gestoofde rode kool

Ingrediënten:
appel, bloem, ciderazijn, rode kool, rode wijnazijn, room, runderbouillon, runderbraadvet, spaanse ui en suiker

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kruimeltaart met appel en walnoot

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, lichtbruine basterdsuiker, marsala, rozijnen en walnoten

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Tong met cantharellen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cantharellen, citroen, knoflookolie, noilly prat, tong en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Victoria sponge

Ingrediënten:
boter, ei, melk, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Bananencustard

Ingrediënten:
bananen, eidooier, fijne kristalsuiker, saffraan en volle melk

Soort:
zoet
Toon alle 291 recepten in dit boek