Nigella Lawson

Nigella Lawson

We hebben 39 boeken van Nigella Lawson waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Nigella Lawson? Registreren is gratis!

Nigella Lucy Lawson (Londen, 6 januari 1960) is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma’s.

Nigella is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford[1][2], waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

bron: Wikipedia

Boeken van Nigella Lawson

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Nigella Lawson

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

IJzige rumsaus

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, golden syrup en slagroom

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Doperwtjessoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwtjes, ei, eiwit, foelie, gruyère, nootmuskaat en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Gouden geitenkaas

Ingrediënten:
ei, geitenkaasjes, panko en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Mostarda di Venezia

Ingrediënten:
kweepeer, mosterdpoeder, suiker, sukade en witte wijn

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Ontbijt / diner / nagerecht uit Nigella Express:

Beamencrisp

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, bramen, havermout, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, suiker, vanillesuiker en zonnebloempitjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kip in het pannetje

Ingrediënten:
bladpeterselie, grof zeezout, kip, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, rode paprika en rode ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Syllabub met amaretto

Ingrediënten:
amaretti, amaretto, citroensap, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Libanese moussaka

Ingrediënten:
baby-aubergines, granaatappelsiroop, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, piment, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Crêpes parmentier met gemarineerde gerookte schelvis

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bloemige aardappel, citroen, crème fraîche, double cream, ei, eiwit, gerookte schelvis, koriander, melk, olijfolie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Linguine met clams

Ingrediënten:
clams, gedroogde rode chilipeper, knoflook, linguine, noilly prat, olijfolie, peterselie, vermout en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, droge sherry, groentebouillon, kervel, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peterselie, prei, raapje, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Maïskolvenbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, fijn maïsmeel, plantaardig vet, polenta, volle melk en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Ontbijt uit Nigella Express:

Ontbijt-bruschetta

Ingrediënten:
avocado, limoensap, olijfolie, peterselie, tomaat, volkorenbrood en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Alle recepten van Nigella Lawson