Nigella Lawson

Nigella Lawson

We hebben 39 boeken van Nigella Lawson waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Nigella Lawson? Registreren is gratis!

Nigella Lucy Lawson (Londen, 6 januari 1960) is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma’s.

Nigella is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford[1][2], waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

bron: Wikipedia

Boeken van Nigella Lawson

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Nigella Lawson

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Ceasarsalade

Ingrediënten:
aardappel, bindsla, citroen, ei, extra vierge-olijfolie, knoflook, knoflookolie, olijfolie, parmezaanse kaas en worcestersaus

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Miso-bouillon met groenten

Ingrediënten:
broccoli, courgette, groentebouillonpoeder, koriander, miso, peterselie, raapjes, sugar snaps, waterkers en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

IJltempo mont blanc

Ingrediënten:
chocolade, double cream, kastanjepasta, meringue, poedersuiker, rum en slagroom

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Avondmaal uit Hoe te eten:

Cawl

Ingrediënten:
aardappel, halskoteletten, koolraap, lamsnek, pastinaak, peterselie, prei, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Fairy cakes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantglazuur, melk, poedersuiker, rode bigarreaux, vanille-extract, voedingskleurstof en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Maïspudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, creamed sweetcorn, ei, maïskorrels, slagroom en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Grieks gestoofd lamsvlees

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, ditalini, droge witte wijn, feta, gedroogde oregano, knoflook, lamsbouillon, lamsschouderfilet, laurier, macaroni, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, stoofperen, tijm, tomaat in blik, ui en wortel

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Chowder met Aziatische aroma's

Ingrediënten:
aardappel, baby-maiskolfjes, foelie, garnalen, gerookte kabeljauwfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laurier, limoensap, maïskorrels, maldonzout, prei en rode chilipeper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

amandelkoek met oranjebloesemwater

Ingrediënten:
amandelen, amandelessence, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, oranjebloesemwater en sinaasappel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gans voor kerstavond

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, bleekselderij, boter, calvados, citroenschil, gans, ganzenmaag, ganzenvet, kippenbouillon, knoflook, madera, olie, rode-bessengelei, rookspek, salie, ui en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Doperwtjessoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwtjes, ei, eiwit, foelie, gruyère, nootmuskaat en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, foelie, laurier, nootmuskaat, peperkorrel, slagroom, ui, vers broodkruim en volle melk

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gigot boulangère

Ingrediënten:
aardappel, banaansjalot, boter, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, laurier, tijm en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kabeljauw met clams

Ingrediënten:
bieslook, boter, cayennepeper, droge sherry, kabeljauwfilet, knoflook, maïsmeel, olie, palourdes en peterselie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Alle recepten van Nigella Lawson