Nigella Lawson

Nigella Lawson

We hebben 39 boeken van Nigella Lawson waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Nigella Lawson? Registreren is gratis!

Nigella Lucy Lawson (Londen, 6 januari 1960) is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma’s.

Nigella is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford[1][2], waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

bron: Wikipedia

Boeken van Nigella Lawson

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Nigella Lawson

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Romige kippensoep

Ingrediënten:
babypreitjes, bloem, boter, eidooier, foelie, kippenbouillon, knoflook, laurier, scharrelkipfilet, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Tagine van kip en kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, kaneel, kippenbouillon, kippenpoten, knoflook, koriander, kurkuma, olijfolie, ui, witte wijn en wortel

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Groene koriander chutney

Ingrediënten:
groene chilipeper, creamed coconut, fijne suiker, gemberwortel, knoflookteen, korianderblaadjes, limoensap, verse muntblaadjes en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Verjaardagstaart

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, ei, gecondenseerde melk, kristalsuiker, pure chocolade, slagroom en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Nigella bijt:

Chocoladetaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao, dubbelkoolzure soda, ei, lichtbruine basterdsuiker, maïsolie, poedersuiker, pure chocolade, rietsuiker, vanille extract, water, zout en zure room

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Pig's bum

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, melk, rabarber, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Lemon curd

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eidooier en kristalsuiker

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Thaise schelpdieren

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, dubbelkoolzure soda, gedroogde chilipeper, knoflook, lente-ui, maïsolie, noedels, saffloerolie, sake, schelpdieren, thais basilicum en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Canard a l'orange

Ingrediënten:
eend, honing, sesamolie en sevillasinaasappels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Makreel in cider

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, double cream, droge cider, makrelen, sjalot en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Verengelste involtini

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, buffelmozzarella, ei, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pijnboompitjes, provolone, rozijnen en witbroodkruim

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, cornichons, extra vierge-olijfolie, kappertjes, pocheervocht vis en wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
aardappelpuree, bakpoeder, bloem, citroensap, dille, ei, gerookte zalm, lente-ui, olijfolie en volle melk

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Caribische room

Ingrediënten:
banaan, bruine basterdsuiker, kokosrum, kokos-yoghurt en slagroom

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Nigella Lawson