Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Beheerste paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, knoflookolie, noilly prat, paddestoelen, parmezaanse kaas, peterselie, ui en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden varkendvlees

Ingrediënten:
azijn, engels mosterdpoeder en fricandeau

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Kleverige chocoladepudding

Ingrediënten:
boter, cacao, donkerbruine basterdsuiker, ei, hazelnoten, kristalsuiker, pure chocolade, vanille-extract, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Red slump

Ingrediënten:
amandelen, boter, fijne kristalsuiker, likeur, melk, rood zomerfruit, suiker, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Buffet / bijgerecht uit Hoe te eten:

Couscous met kersen en kikkererwten

Ingrediënten:
boter, bouillonpoeder, couscous, gedroogde zure kersen, gemalen komijn, kaneel, kikkererwten en pijnboompitjes

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Sint-jakobsschelpen en rookspek

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, mager rookspek, olie, peterselie en sint-jakobsschelpen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Pistache-halvemaantjes

Ingrediënten:
bloem, boter, pistaches, poedersuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Risotto met doperwtjes

Ingrediënten:
arborio-rijst, bananensjalotten, boter, bouillon, canarolirijst, doperwtjes, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
risotto
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Clementinetaart

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, clementine, ei en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden lamsschouder

Ingrediënten:
knoflook, lamsschouder, olijfolie en rozemarijn

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarberschuimtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, rabarber, sinaasappelsap en wijnsteenzuur

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Koude, gebraden rosbief

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, mosterdpoeder, olie, peterselie, rosbief en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Sauternescustard uit de oven

Ingrediënten:
dessertwijn, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, sauternes, slagroom, vanillestokje en vanillesuiker

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Boeuf stroganoff

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, dijonmosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, runderfilet en ui

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden rosbief

Ingrediënten:
mosterdpoeder en rosbief

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch