Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gans voor kerstavond

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, bleekselderij, boter, calvados, citroenschil, gans, ganzenmaag, ganzenvet, kippenbouillon, knoflook, madera, olie, rode-bessengelei, rookspek, salie, ui en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Hoe te eten:

Taramasalata

Ingrediënten:
citroen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, olie, viskuit, witbrood en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Trifle van rabarber, muskaatwijn en mascarpone

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, gelatine, kristalsuiker, mascarpone, muskaatwijn, pistaches, rabarber en suiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Rundvlees en bonen met pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, bouillon, knoflook, macaroni, olie, parmezaanse kaas, rode wijn, rundergehakt, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Kippenstoofpot met couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, cayennepeper, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, komijn, olie, ui en wortel

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / basisrecept uit Hoe te eten:

Luxe gebak

Ingrediënten:
amandelen, citroenschil, ei en kristalsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Kipkoekjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, kippenbouten, nootmuskaat, olie en worstjes

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ceviche met hete knoflookaardappeltjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, knoflook, knoflookolie, koriander, limoen, nieuwe aardappels, olijfolie, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, tarbot, waterkers en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Gemengde paddestoelen

Ingrediënten:
banaansjalot, bieslook, boter, cantharellen, champignons, droge sherry, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, portobello's, shiitake en trompettes de la mort

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gesmoorde fazant met paddestoelen en spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

IJltempo mont blanc

Ingrediënten:
chocolade, double cream, kastanjepasta, meringue, poedersuiker, rum en slagroom

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, cornichons, extra vierge-olijfolie, kappertjes, pocheervocht vis en wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Linguine met clams

Ingrediënten:
clams, gedroogde rode chilipeper, knoflook, linguine, noilly prat, olijfolie, peterselie, vermout en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gestoofd rundvlees met ansjovis en tijm

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, braadvet, foelie, knoflook, marsala, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch