Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Noedelsalade met zeewier

Ingrediënten:
arame, dashi, eiermie, japanse mie, japanse sojasaus, lente-ui, mirin, rijstazijn, sake, sesamolie, sobanoedels, suiker en wakame

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Zwarte-bonensoep

Ingrediënten:
basterdsuiker, droge sherry, extra vierge-olijfolie, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijn, knoflook, laurier, limoen, oregano, rode paprika, rode ui, sjalot, ui, verse koriander en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Supermalse kip

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, karnemelk, kip, knoflook, olijfolie en sojasaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

In cider gekookte ham

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, droge cider, gezouten ham, lichtbruine basterdsuiker, peperkorrel, peterselie, prei, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Rijstpudding à la risotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, kristalsuiker, rijst, slagroom, vanille-extract, vanillesuiker en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ceviche met hete knoflookaardappeltjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, knoflook, knoflookolie, koriander, limoen, nieuwe aardappels, olijfolie, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, tarbot, waterkers en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, kristalsuiker en marsala

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden varkendvlees

Ingrediënten:
azijn, engels mosterdpoeder en fricandeau

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Ierse tarte tatin

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, kristalsuiker, rabarber en volle melk

Keuken:
Iers
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Macaroni met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, cheddar, engelse mosterdpoeder, macaroni en volle melk

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gigot boulangère

Ingrediënten:
aardappel, banaansjalot, boter, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, laurier, tijm en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Crêpes parmentier met gemarineerde gerookte schelvis

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bloemige aardappel, citroen, crème fraîche, double cream, ei, eiwit, gerookte schelvis, koriander, melk, olijfolie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Volkorenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, havermeel, melk, plantaardig bakvet, reuzel, rietsuiker, speltbloem en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

IJzige rumsaus

Ingrediënten:
bruine rum, eidooier, golden syrup en slagroom

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Steak-and-kidney pie

Ingrediënten:
bakpoeder, bleekselderij, bloem, boter, braadvet, draadjesvlees, lavas, nieren, nootmuskaat, olie, paddestoelen, peterselie, reuzel, rode wijn, runderbouillon, salie, stout, ui, wortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Zondagse pasta met kip

Ingrediënten:
choi sum, gedroogde rode chilipeper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koriander, mirin, olie, pasta, sake, sesamolie en sojasaus

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Romige kippensoep

Ingrediënten:
babypreitjes, bloem, boter, eidooier, foelie, kippenbouillon, knoflook, laurier, scharrelkipfilet, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / bijgerecht uit Hoe te eten:

Taboulé

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroen, lente-ui, munt, olijfolie en tomaten

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch