Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten 1 notitie

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Gebakken aardappelen uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, braadvet, ganzenvet, griesmeel, semolina en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Doperwtjessoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwtjes, ei, eiwit, foelie, gruyère, nootmuskaat en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Noedelsalade met zeewier

Ingrediënten:
arame, dashi, eiermie, japanse mie, japanse sojasaus, lente-ui, mirin, rijstazijn, sake, sesamolie, sobanoedels, suiker en wakame

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Ierse tarte tatin

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, kristalsuiker, rabarber en volle melk

Keuken:
Iers
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Pasta met kalfsvlees en ham uit de oven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gemalen foelie, kalfsgehakt, knoflook, laurier, marsala, nootmuskaat, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, parmezaanse kaas, penne, peterselie, rigatoni, spekvet, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gemalen koriander, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomaat en ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Beheerste paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, knoflookolie, noilly prat, paddestoelen, parmezaanse kaas, peterselie, ui en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Red slump

Ingrediënten:
amandelen, boter, fijne kristalsuiker, likeur, melk, rood zomerfruit, suiker, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Béchamel

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en nootmuskaat

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Fool van damastpruimen

Ingrediënten:
damastpruimen, donkerbruine basterdsuiker, gemengde specerijen, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, poedersuiker en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroenvla

Ingrediënten:
citroen, double cream, ei, fijne kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kalkoenjus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalkoenorganen, marsala, peperkorrels, ui, wortel en zwoerd

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Fairy cakes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantglazuur, melk, poedersuiker, rode bigarreaux, vanille-extract, voedingskleurstof en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Rabarberschuimtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, rabarber, sinaasappelsap en wijnsteenzuur

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kruimeltaart met appel en walnoot

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, lichtbruine basterdsuiker, marsala, rozijnen en walnoten

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht uit Hoe te eten:

Bietensoep

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biet, dijonmosterd, karnemelk, smetana en yoghurt

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Consommé

Ingrediënten:
kip, knoflook, kruidnagel, peterselie, prei, runderschenkelvlees, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte