Hoe te eten
het plezier van koken en good food
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, arrowroot, bleekselderij, boter, calvados, citroenschil, gans, ganzenmaag, ganzenvet, kippenbouillon, knoflook, madera, olie, rode-bessengelei, rookspek, salie, ui en wortel
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel
Soort: curry / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, olie, viskuit, witbrood en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloedsinaasappel, bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, gelatine, kristalsuiker, mascarpone, muskaatwijn, pistaches, rabarber en suiker
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, borlottibonen, bouillon, knoflook, macaroni, olie, parmezaanse kaas, rode wijn, rundergehakt, tomaten uit blik, ui en wortel
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: boter, chambéry en forel
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, cayennepeper, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, komijn, olie, ui en wortel
Soort: couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Ingrediënten: gedroogde shiitake, japanse sojasaus, koriander, mirin, plantaardige olie, sake, sesamolie en sobanoedels
Soort: soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: appel, bloem, deeg, ei, lichtbruine basterdsuiker, room en taart
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroenschil, ei en kristalsuiker
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: honing, kaneel, kardemom, kruidnagel, laurier, pruimen, rode wijn en steranijs
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: bladpeterselie, broodkruim, kippenbouten, nootmuskaat, olie en worstjes
Soort: vlees / gevogelte
Ingrediënten: balsamicoazijn, citroen, knoflook, knoflookolie, koriander, limoen, nieuwe aardappels, olijfolie, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, tarbot, waterkers en zalm
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: banaansjalot, bieslook, boter, cantharellen, champignons, droge sherry, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, portobello's, shiitake en trompettes de la mort
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui
Soort: stoofgerecht / wild en gevogelte
Ingrediënten: balsamicoazijn, dijonmosterd, sinaasappelsap en sojasaus
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: chocolade, double cream, kastanjepasta, meringue, poedersuiker, rum en slagroom
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, cornichons, extra vierge-olijfolie, kappertjes, pocheervocht vis en wijnazijn
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: clams, gedroogde rode chilipeper, knoflook, linguine, noilly prat, olijfolie, peterselie, vermout en witte wijn
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bruine rum, ei, kristalsuiker, limoensap en mascarpone
Soort: zoet / vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, kastanjes, krulandijvie, olijfolie, pancetta en sherryazijn
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: appels, boter, calvados, citroen, koffieroom en lichtbruine basterdsuiker
Soort: zoet
Ingrediënten: ansjovisfilet, bleekselderij, bloem, braadvet, foelie, knoflook, marsala, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, tijm, tomatenpuree, ui en wortel
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract
Soort: vegetarisch