Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Door velen uitgeroepen tot hét kookboek van de afgelopen tien jaar. Hoe te eten is veel meer dan een verzameling van 350 ongecompliceerde, verrukkelijke recepten. Op een verfrissende en ongekunstelde manier combineert Nigella Lawson haar passie voor het koken met de kunst van het schrijven. Met schijnbaar gemak roept zij met woorden de smaak van een sappig gegrilde kip of een zelfgemaakte pesto van linzen en zwarte olijven op. Haar adviezen voor een goed georganiseerde keuken vragen nauwelijks inspanning en worden afgewisseld met grappige overpeinzingen


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Hollandaise

Ingrediënten:
boter, citroensap en eidooier

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Bietengroen en boekweitnoedels

Ingrediënten:
bietenloof, bladpeterselie, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn en sobanoedels

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Red slump

Ingrediënten:
amandelen, boter, fijne kristalsuiker, likeur, melk, rood zomerfruit, suiker, taart en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Erwtenorzotto

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvrieserwten, double cream, parelgort, parmezaanse kaas, ui, vermout en witte wijn

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

De koekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, golden syrup, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, nootmuskaat en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei en melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Choucroute garnie

Ingrediënten:
braadworst, frankfurters, ganzenvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, riesling, tijm, toulouseworstjes, ui, varkenskluiven, wortel en zuurkool

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Kippenstoofpot met couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, cayennepeper, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, komijn, olie, ui en wortel

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Zoet korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, poedersuiker en vanille-extract

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kip met morieljes

Ingrediënten:
boter, gedroogde morieljes, kippenbouillon, kippenpoten, knoflook, marsala, mascarpone, olijfolie, paddestoelenbouillon, peterselie en ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Varkenslende met laurier

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, varkenslende en witte wijn

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gelakte kwartel

Ingrediënten:
granaatappelstroop, kwartel en sojasaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Echte Engelse trifle

Ingrediënten:
amandelen, boysonberryjam, brioche, challe, eidooier, frambozen, frambozenjam, grand marnier, koffieroom, kristalsuiker, marsala, sinaasappel, slagroom, suiker en trifle sponge

Keuken:
Brits
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Mostarda di Venezia

Ingrediënten:
kweepeer, mosterdpoeder, suiker, sukade en witte wijn

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Shortbread

Ingrediënten:
bloem, boter, maïzena en poedersuiker

Keuken:
Schots
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / basisrecept uit Hoe te eten:

Basis recept voor witbrood

Ingrediënten:
gist, harde tarwebloem, suiker, vet, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, cornichons, extra vierge-olijfolie, kappertjes, pocheervocht vis en wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Poires belle hélène

Ingrediënten:
citroen, double cream, fijne kristalsuiker, oploskoffie, peren, pure chocolade, slagroom, sterke zwarte koffie, tafelsuiker, vanille-extract, vanillestokje, vanillesuiker en viooltjes

Soort:
zoet
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Char siu

Ingrediënten:
donkerbruine basterdsuiker, gemberwijn, hoisinsaus, honing, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mirin, miso, paddestoelenketchup, pruimedantensap, sesamolie, sojasaus, tomatenketchup, varkenshaas en zoete sherry

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Libanese moussaka

Ingrediënten:
baby-aubergines, granaatappelsiroop, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, piment, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Miso-bouillon met groenten

Ingrediënten:
broccoli, courgette, groentebouillonpoeder, koriander, miso, peterselie, raapjes, sugar snaps, waterkers en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Noedelsalade met zeewier

Ingrediënten:
arame, dashi, eiermie, japanse mie, japanse sojasaus, lente-ui, mirin, rijstazijn, sake, sesamolie, sobanoedels, suiker en wakame

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch