stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Kefta mkaouara: pittige tajine met eieren, gehaktballetjes en tomaten

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomaat, tomaat in blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Potée van groenten en gerookte worst

Ingrediënten:
blanke fond, ganzenvet, gerookte worst, gerookt spek, groene kool, knoflook, kruidnagel, laurier, ui, vastkokende aardappel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Veau aux topinambours et petits pois - Kalfsvlees met doperwten en aardperen

Ingrediënten:
aardperen, arachideolie, citroensap, doperwten, kalfsborst, kalfsschouder, knoflook, lamsborst, lamsschouder, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Labkaus - Runderstoof met rode biet

Ingrediënten:
bladpeterselie, bouquet garni, cornichons, gepekelde runderschouder, kwartelei, maatjesharingfilet, peper, rode biet, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofde vis uit Ligurie

Ingrediënten:
octopus, olijfolie, peper, pijlinktvis, scorfano, tomaat, venusschelpen, zeeduivel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Cuscussu moksci con polpette - Italiaanse couscous met gevulde gehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, artisjokbodems, boterhammen, cayennepeper, citroensap, courgette, couscous, groentestoofpot, harissa, kaneel, knoflook, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, piment, rundergehakt, selderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Carbonada a la criolla - Casserole met perzik en peer

Ingrediënten:
aardappel, laurier, maïskolf, majoraan, olijfolie, oregano, peer, peper, perzik, pompoen, runderbouillon, runderlappen, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Argentijns / Creools
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, jeneverbes, laurier, olijfolie, parmaham, peperkorrels, runderbouillon, rundvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chili con carne

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipoeder, djinten, knoflook, oregano, rundergehakt, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szarvasgulyás - Hertengoulash

Ingrediënten:
aardappelen, hertenbout, hertenschouder, karwijzaad, knoflook, marjolein, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, ui, wild, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gombás vaddisznótokány - Everzwijnstoof met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bloem, doorregen rookspek, eekhoorntjesbrood, everzwijnbout, everzwijnschouder, morieljes, paprikapoeder, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Compressed Dill Pickled Vegetables

Ingrediënten:
beukenzwamkapjes, dille, gedestilleerd water, karwijzaad, komkommer, rode paprika, rode parelui, suiker, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous aux boulettes du vendredi soir - msoki - Tunesische couscous met gevulde gehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, artisjokbodems, boterhammen, cayennepeper, citroensap, couscous, groentestoofpot, harissa, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nieuwe aardappels, paprikapoeder, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Carottes à la Concierge - Stoofgerecht van wortelen in room met ui en knoflook

Ingrediënten:
bloem, donkere fond, eidooier, groente, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, suiker, ui, wortelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis bereiding varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Grootvaders cassoulet

Ingrediënten:
azijn, ham, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, prei, spekjes, tijm, ui, varkensoor, varkenspoot, varkenszwoerd, water, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cassoulet

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, buikspek, knoflook, kruidnagels, lamsbout, lamsschouder, paneermeel, peper, prei, rauwe knoflookworst, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, water, witte bonen, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux et aux pommes - Lamsvlees met pruimedanten en appel

Ingrediënten:
appel, arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Oriza au blé - Algerijnse stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
bataat, cayennepeper, ei, gedroogde donkerrode paprika, harissa, jonge groene tarwe, kaneel, knoflook, lamsschenkel, lamsschouder, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, piment, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Goulash glaze

Ingrediënten:
goulashbouillon

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, kastanjechampignons, knoflook, peper en zout, rode wijn, roomboter, rozemarijn, runderstooflappen, spekblokjes, tijm, tomatenpuree, ui en winterpeen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
champignons, charolais rundvlees, rode bourgogne, spekjes en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht