stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

In wijn gestoofde pruimedanten - pruneaux au vin

Ingrediënten:
citroen, kaneelpijpje, pruimedant, rode vouvray, rode wijn, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Diner / hoofdgerecht uit The naked chef:

Gestoofde gekruide lamsschenkel

Ingrediënten:
ansjovis, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bloem, droge witte wijn, gedroogde rode peper, knoflook, korianderzaad, lamsschenkel, marjolein, olijfolie, oregano, peterselie, pruimtomaten, rozemarijn, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Agneau aux fèves vertes et aux amandes - Lamsvlees met verse tuinbonen en amandelen

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, foelie, honing, lamsvlees, peper, schapenvlees, tuinbonen, ui, verse amandelen, water en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Lamsvlees met rode chilipepers en tamarinde

Ingrediënten:
gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, knoflook, kokosmelk, komijn, lamsnek, lamsschouder, nieuwe aardappels, plantaardige olie, santen, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Lahma bi bamia - Vlees met okra's

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tomaten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Gestoofd konijn met tomaten en kruiden

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gedroogd eekhoorntjesbrood, kip, kippenbouillon, knoflook, konijn, peperkorrels, polenta, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree en zongedroogde tomatenpasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

ossestaart-stoofschotel

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, droge witte wijn, gerookt spek, knoflook, olijfolie, ossestaart, tomaat, ui, verse peterselie, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Cassoulet

Ingrediënten:
boontjes, bouquet garni, eend of gans, knoflook, kruidnagel, prei, rund, tomaat, ui, varken en winterwortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba 3

Ingrediënten:
abrikozen, bouillon, citroensap, kikkererwten, kobeba, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba 5

Ingrediënten:
aubergine, bouillon, knoflook, kobeba, peper en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Traditioneel Syrisch-Egyptisch stoofgerecht met kobeba 4

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, kobeba, kweeperen, nootmuskaat, peper, piment, suiker en zout

Keuken:
Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Kefta mkaouara: pittige tajine met eieren, gehaktballetjes en tomaten

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomaat, tomaat in blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofde vis uit Ligurie

Ingrediënten:
octopus, olijfolie, peper, pijlinktvis, scorfano, tomaat, venusschelpen, zeeduivel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Labkaus - Runderstoof met rode biet

Ingrediënten:
bladpeterselie, bouquet garni, cornichons, gepekelde runderschouder, kwartelei, maatjesharingfilet, peper, rode biet, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Boeuf Bourguignon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Veau aux topinambours et petits pois - Kalfsvlees met doperwten en aardperen

Ingrediënten:
aardperen, arachideolie, citroensap, doperwten, kalfsborst, kalfsschouder, knoflook, lamsborst, lamsschouder, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Algerijnse gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
boterham, citroenen, citroensap, ei, gedroogde munt, gedroogde witte bonen, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huo zhong dun ji tang - Gesmoorde kip met gerookte ham van de schenkel

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gember, ham van de schenkel, kip, lente-ui, peper, rijstwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Lamsstoof of schaapstoof

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, knoflook, koolraap, schapenvlees, tomaat, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Khoreshte beh - Stoofvlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gele spliterwten, kalfsschouder, kaneel, kweeperen, lamsschouder, nootmuskaat, peper, runderschouder, suiker, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Iraans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Compressed Dill Pickled Vegetables

Ingrediënten:
beukenzwamkapjes, dille, gedestilleerd water, karwijzaad, komkommer, rode paprika, rode parelui, suiker, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous aux boulettes du vendredi soir - msoki - Tunesische couscous met gevulde gehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, artisjokbodems, boterhammen, cayennepeper, citroensap, couscous, groentestoofpot, harissa, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nieuwe aardappels, paprikapoeder, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht