stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
bladselderij, bouillonblokjes, bruine bonen uit pot, gember, gemberpoeder, ketchup, kip, knoflook, madame jeanette peper, olie, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkoolspek

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Ratatouille met lamsschouder

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, knoflook, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten uit blik en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Recept van ar-Razi, kalfsstoof voor zieken

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, cedraatblad, citroenblad, kalfsbeenmerg, kalfsborst, kalfshals, kalfsmaag, kalfsorganen, kalfsschouder, kalfsvet, kaneel, komijn, korianderzaad, munt, olie, peper, saffraan, ui, wijnruit, witbroodkruim en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, suiker, tomatenpuree, ui, winterpeen en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Szegediner gulyás

Ingrediënten:
bloem, knoflook, kummel, paprikapoeder, reuzel, runderbouillon, schouderkarbonade, ui, witte wijn, zure room en zuurkool

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chipirones al romesco - mini-pijlinktvis met romescosaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenbrood, chipirones, gedroogde paprika, hazelnoot, knoflook, mini-pijlinktvis, olijfolie, rode visbouillon, sherry-azijn en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rehpfeffer - Reepeper

Ingrediënten:
cognac, gember, gerookt spek, jeneverbessen, kaneel, kruidnagel, laurier, mosterd, reeborst, reebout, reehals, rodebessengelei, rode wijn, sjalotten, tijm, tomatenpuree, ui, wild, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, kaneel, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnpoeder, koriandergroen, mais uit blik, olijfolie, peper, pimenton de la vera dulce, pure chocolade, rode chilipeper, rundergehakt, sjalot, tomaten uit blik, zout en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Tex-mex
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofd witloof met ham

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, citroensap, groente, nootmuskaat, peper, suiker, water, witloof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde witloof

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, groente, peper, suiker, water, witloof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Bijgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Zacht gestoofde prei met wijn en tijm

Ingrediënten:
chardonnay, groentebouillon, knoflook, prei, tijm en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cassoulet

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, buikspek, knoflook, kruidnagels, lamsbout, lamsschouder, paneermeel, peper, prei, rauwe knoflookworst, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, water, witte bonen, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Grootvaders cassoulet

Ingrediënten:
azijn, ham, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, prei, spekjes, tijm, ui, varkensoor, varkenspoot, varkenszwoerd, water, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ropa Viejo

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, komijn, laurier, paprika, peultjes, rode paprika, rund, tomaat, ui en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Oriza au blé - Algerijnse stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
bataat, cayennepeper, ei, gedroogde donkerrode paprika, harissa, jonge groene tarwe, kaneel, knoflook, lamsschenkel, lamsschouder, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, piment, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Avas - Gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yakhni fassoulia - Arabische gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, piment, rundvlees, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofd vlees in napolitaanse ragu

Ingrediënten:
droge rode wijn, estratto di pomodoro, lamskrabbetjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rigatoni, runderborst, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Gardianne de toro

Ingrediënten:
bloem, jeneverbessen, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, quatre épices, rode wijn, runderlappen, spekblokjes, stierenvlees, tijm, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

*Hungarian Beef Goulash from glazed Wagyu Beef Cheek with Sour Cream Spaetzle (Csipetke), Smoked Pepper Puree, Compressed Dill Pickled Vegetables and Rye Bread

Ingrediënten:
groente, gerookte peperpuree, goulashbouillon, goulashglazuur, roggebrood, sour-cream spätzle en waygu runderwang

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Jagerstoof van kip

Ingrediënten:
ansjovis, chianti, groene olijven, kip, knoflook, laurier, rozemarijn, tomaat in blik en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht