stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Gombás vaddisznótokány - Everzwijnstoof met paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bloem, doorregen rookspek, eekhoorntjesbrood, everzwijnbout, everzwijnschouder, morieljes, paprikapoeder, peper, plantaardig vet, reuzel, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Veau aux topinambours et petits pois - Kalfsvlees met doperwten en aardperen

Ingrediënten:
aardperen, arachideolie, citroensap, doperwten, kalfsborst, kalfsschouder, knoflook, lamsborst, lamsschouder, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Potée van groenten en gerookte worst

Ingrediënten:
blanke fond, ganzenvet, gerookte worst, gerookt spek, groene kool, knoflook, kruidnagel, laurier, ui, vastkokende aardappel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Boeuf Bourguignon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huo zhong dun ji tang - Gesmoorde kip met gerookte ham van de schenkel

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gember, ham van de schenkel, kip, lente-ui, peper, rijstwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Algerijnse gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
boterham, citroenen, citroensap, ei, gedroogde munt, gedroogde witte bonen, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Lamsstoof of schaapstoof

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, knoflook, koolraap, schapenvlees, tomaat, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Prik à la bordelaise

Ingrediënten:
bayonneham, bloem, boter, bouquet garni, cognac, knoflook, olijfolie, prei, prik, rode bordeauxwijn en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Labkaus - Runderstoof met rode biet

Ingrediënten:
bladpeterselie, bouquet garni, cornichons, gepekelde runderschouder, kwartelei, maatjesharingfilet, peper, rode biet, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, jeneverbes, laurier, olijfolie, parmaham, peperkorrels, runderbouillon, rundvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis bereiding varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ropa Viejo

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, komijn, laurier, paprika, peultjes, rode paprika, rund, tomaat, ui en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofd witloof met ham

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, citroensap, groente, nootmuskaat, peper, suiker, water, witloof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde witloof

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, groente, peper, suiker, water, witloof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Grootvaders cassoulet

Ingrediënten:
azijn, ham, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, prei, spekjes, tijm, ui, varkensoor, varkenspoot, varkenszwoerd, water, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cassoulet

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, buikspek, knoflook, kruidnagels, lamsbout, lamsschouder, paneermeel, peper, prei, rauwe knoflookworst, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, water, witte bonen, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Ratatouille met lamsschouder

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, knoflook, lamsschouder, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten uit blik en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Recept van ar-Razi, kalfsstoof voor zieken

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, cedraatblad, citroenblad, kalfsbeenmerg, kalfsborst, kalfshals, kalfsmaag, kalfsorganen, kalfsschouder, kalfsvet, kaneel, komijn, korianderzaad, munt, olie, peper, saffraan, ui, wijnruit, witbroodkruim en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
bladselderij, bouillonblokjes, bruine bonen uit pot, gember, gemberpoeder, ketchup, kip, knoflook, madame jeanette peper, olie, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkoolspek

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, suiker, tomatenpuree, ui, winterpeen en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Szegediner gulyás

Ingrediënten:
bloem, knoflook, kummel, paprikapoeder, reuzel, runderbouillon, schouderkarbonade, ui, witte wijn, zure room en zuurkool

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Szarvasgulyás - Hertengoulash

Ingrediënten:
aardappelen, hertenbout, hertenschouder, karwijzaad, knoflook, marjolein, paprikapoeder, peper, peterseliewortel, plantaardig vet, reuzel, ui, wild, wortel en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht