stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Boeuf Bourguignon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huo zhong dun ji tang - Gesmoorde kip met gerookte ham van de schenkel

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gember, ham van de schenkel, kip, lente-ui, peper, rijstwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chipirones al romesco - mini-pijlinktvis met romescosaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenbrood, chipirones, gedroogde paprika, hazelnoot, knoflook, mini-pijlinktvis, olijfolie, rode visbouillon, sherry-azijn en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Gestoofde runderwangen met salsa verde

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderwang, salsa verde en ui

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kip met komkommer

Ingrediënten:
citroensap, gevogelte, kipfilet, kippenbouillon, komkommer, olijfolie, peper, sjalot, verse munt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfshart in saus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfshart, kippenbouillonblokje, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, vlees, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
champignons, citroen, ei, kalf, nootmuskaat, room, vélouté en zilverui

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Provenciaals herdersstampotje (Gardiane)

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lam, laurier, olijf, olijfolie, peterselie, sinaasappel, tijm, ui, venkelgroen en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Prik à la bordelaise

Ingrediënten:
bayonneham, bloem, boter, bouquet garni, cognac, knoflook, olijfolie, prei, prik, rode bordeauxwijn en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Palingstoofpot

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, paling, rode wijn, sjalot, visfumet en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofde fazant

Ingrediënten:
bleekselderij, fazanthen, jeneverbes, kastanje, knoflook, laurier, mascarpone, rode ui, rode wijn, rozemarijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis bereiding varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Nathan Myhrvold, Maxime Bilet en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Pot-Au-Feu

Ingrediënten:
groentefond, knolraap, kruidnagel, laurier, madeira, ossenstaart, runderfond, licht, rundergehakt van korte rib, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Gestoofde pompoen met bonen en rozemarijn

Ingrediënten:
broodkruim, cannellinibonen, flespompoen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, ui, water, witte wijn en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina de blé - Algerijns stoofvlees met tarwe of gerst

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, gerst, kikkererwten, knoflook, lamsborst, lamsschouder, mergpijp, paprikapoeder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul bi dfeen - Stoofvlees met tarwe

Ingrediënten:
bulghur, kikkererwten, lamsborst, lamsschouder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Berthe Meijer en John Muller - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gumbo met garnalen, ham en okra

Ingrediënten:
bruine roux, chilipeper, garnalen, knoflook, laurier, okra, rauwe ham, spekvet, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Creools
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit P. Carluccio en Antonio Carluccio - Eten in Italie

Diner / hoofdgerecht uit Eten in Italie:

Gemarineerde haas

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, haas, jeneverbes, kalfslever, knoflook, laurier, majoraan, pancetta, peper, pure chocolade, rode wijn, salie, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht