stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Irish stew met lamshals

Ingrediënten:
aardappel, boter, lamsbouillon, lamshals, lamsnek, peper, tijm, ui, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Rye Bread

Ingrediënten:
broodmeel, durumbloem, gerstmout, gist, melasse, niervet, oud roggebrood, roggekorrels, roggekorrels, roggemeel, sesamzaad, sherryazijn, gist, vlasspruiten, water, zonnebloempitten en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Jambalaya met gerookte ham en kip

Ingrediënten:
bouillon, cajungroente, cajunkruiden, kip, knoflook, peperkorrels, peterselie, plantaardige olie, tasso, tijm, tomaten uit blik, ui, water, witte langkorrelrijst en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Ongelofelijk Siciliaans auberginestoofsel

Ingrediënten:
amandel, aubergine, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenazijn, oregano, peterselie, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Provenciaals herdersstampotje (Gardiane)

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lam, laurier, olijf, olijfolie, peterselie, sinaasappel, tijm, ui, venkelgroen en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
champignons, citroen, ei, kalf, nootmuskaat, room, vélouté en zilverui

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux raisins secs et aux amandes - Lamsvlees met rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsnek, lamsschouder, peper, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, zilveruitjes en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Donkere, kleverige stoofpot

Ingrediënten:
ale, bouillon, caffrey's, chipolataworstjes, guinness, john smith's, lamsstoofvlees, marmite, miniwortel, parelgort, pastinaak, rode ui, rozemarijn en wilde paddestoelen

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Bijgerecht uit Jamie's Italie:

Stoofpot van lentegroenten

Ingrediënten:
erwten, kippenbouillon, artisjok, munt, paarse artisjok, peterselie, prei, prosciutto, snijbiet, spinazie, tuinbonen en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Stoofpot van kabeljauw, aardappel en bosui

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, bosui, bouillon, courgette, kabeljauwfilet, melk, peterselie, prei, ui en witte wijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Waterkonijn, stoofpotje van muskusrat

Ingrediënten:
bloem, boter, lente-ui, muskusrat, slagroom, tijm, wild, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofde fazant

Ingrediënten:
bleekselderij, fazanthen, jeneverbes, kastanje, knoflook, laurier, mascarpone, rode ui, rode wijn, rozemarijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Bianco: gestoofde harder met aardappelen, knoflook, olijflolie en citroensap

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, harder, knoflook, laurierblad, oregano, peterselie en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Sympetherio: stoofschotel van bonen, okra, aubergines en wilde bladgroenten

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, artisjok, aubergine, bladgroenten, courgette, extra vierge olijfolie, haricots verts, knoflook, molsla, okra, rucola, snijbiet, spinazie, tomaat in blik, ui, waterkers en zuring

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Stoofpot van Andy de gasfitter

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, koriander, rode ui, rozemarijn, sinaasappel, stoofvlees, tomaat in blik, wortel en yoghurt

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofde pijlinktvisjes

Ingrediënten:
broodkruim, pijlinktvis, knoflook, melk, olijfolie, peper, peterselie, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Kalfsschenkel

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalfsbouillon, kalfsschenkel, olijfolie, peper, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Suquet de peix: gestoofde heek met fijngewreven knoflook, peterselie, tomaat en pimenton

Ingrediënten:
bloem, brood, citroensap, extra vierge olijfolie, heekfilet, knoflook, peterselie, pimenton picante en vleestomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Everzwijnstoofschotel met wilde paddenstoelen, kastanjes en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cantharellen, chorizo, extra vierge olijfolie, figatellu, gedroogd eekhoorntjesbrood, jeneverbes, kastanje, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ontbeende everwzijnbout, peterselie, rode vermout, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensschouderlappen, wilde paddestoelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Stifado: gestoofd konijn met gekaramelliseerde uitjes, rode wijn, kaneel en krenten

Ingrediënten:
bloem, boter, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, knoflook, krenten, kruidnagel, laurierblad, pimentbessen, rode wijn, rode wijnazijn, sjalotten, suiker, tam konijn, tomaat in blik, zilveruitjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Gestoofde venkelsaucijsjes met citroenige aardappelen en laurier

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, luganega-saucijs, peterselie, ui en varkensworstjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Italiaanse stoof van kip (met gegrilde geitenkaaspolenta, apart recept)

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen, gedroogde pepertjes, tomaat, kippendijen, knoflook, olijfolie, oregano, peper, spinazie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht