stoofgerecht

Zoek naar stoofgerecht in jouw eigen kookboeken

Stoofgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

Gestoofd rundvlees met amarone

Ingrediënten:
amarone, bleekselderij, boter, olijfolie, polenta, rode wijn, schouderstuk, sukade (vlees), ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / hoofdgerecht uit Ciao Bella:

In inkt gestoofde inktvis met polenta

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, olijfolie, peperoncino, peterselie, polenta, tomaat in blik en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Gardianne de toro

Ingrediënten:
bloem, jeneverbessen, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, quatre épices, rode wijn, runderlappen, spekblokjes, stierenvlees, tijm, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / voorgerecht uit Jamie's Italie:

Ongelofelijk Siciliaans auberginestoofsel

Ingrediënten:
amandel, aubergine, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenazijn, oregano, peterselie, rode ui en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Bijgerecht uit Jamie's Italie:

Stoofpot van lentegroenten

Ingrediënten:
erwten, kippenbouillon, artisjok, munt, paarse artisjok, peterselie, prei, prosciutto, snijbiet, spinazie, tuinbonen en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gestoofd vlees in napolitaanse ragu

Ingrediënten:
droge rode wijn, estratto di pomodoro, lamskrabbetjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rigatoni, runderborst, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

*Hungarian Beef Goulash from glazed Wagyu Beef Cheek with Sour Cream Spaetzle (Csipetke), Smoked Pepper Puree, Compressed Dill Pickled Vegetables and Rye Bread

Ingrediënten:
groente, gerookte peperpuree, goulashbouillon, goulashglazuur, roggebrood, sour-cream spätzle en waygu runderwang

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Avas - Gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Grieks / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yakhni fassoulia - Arabische gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, piment, rundvlees, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, groene ui, kippenbouillon, kippendij, kippenpoten, knoflook, laurier, oregano, paprika, paprikapoeder, peterselie, slagersrookworst, tijm, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Jagerstoof van kip

Ingrediënten:
ansjovis, chianti, groene olijven, kip, knoflook, laurier, rozemarijn, tomaat in blik en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fejoada completa - Vlees en bonen

Ingrediënten:
farofa de mandioca, gedroogd rundvlees, gerookte ossentong, knoflook, linguica, peper, rode chilipeper, rundernekvlees, spekvet, tomaat, ui, varkensworstjes, zout en zwarte bonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Stamppotje met winterpostelein en gestoofde runderlapjes

Ingrediënten:
azijn, bloemige aardappel, boter, bruine boon, kruidnagel, laurier, ontbijtkoek, peper, runderlappen, tijm, truffelaardappel, ui, vlees, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Carbonada a la criolla - Casserole met perzik en peer

Ingrediënten:
aardappel, laurier, maïskolf, majoraan, olijfolie, oregano, peer, peper, perzik, pompoen, runderbouillon, runderlappen, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Argentijns / Creools
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Waterkonijn, stoofpotje van muskusrat

Ingrediënten:
bloem, boter, lente-ui, muskusrat, slagroom, tijm, wild, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Runderstoof met Newcastle Brown Ale en balletjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, gerookte bacon, halsstuk, newcastle brown ale, olijfolie, pancetta, pastinaak, ribstuk, rode ui, rozemarijn, runderschenkel, selderij, wortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Lamstajine met pruimedanten en amandelen

Ingrediënten:
amandel, boter, gemberpoeder, geweekte pruimedanten, kaneelstokje, koriander, kurkuma, lamsschouder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, saffraan, sesamzaad, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Stifado: gestoofd konijn met gekaramelliseerde uitjes, rode wijn, kaneel en krenten

Ingrediënten:
bloem, boter, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, knoflook, krenten, kruidnagel, laurierblad, pimentbessen, rode wijn, rode wijnazijn, sjalotten, suiker, tam konijn, tomaat in blik, zilveruitjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Everzwijnstoofschotel met wilde paddenstoelen, kastanjes en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cantharellen, chorizo, extra vierge olijfolie, figatellu, gedroogd eekhoorntjesbrood, jeneverbes, kastanje, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ontbeende everwzijnbout, peterselie, rode vermout, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensschouderlappen, wilde paddestoelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Gestoofde venkelsaucijsjes met citroenige aardappelen en laurier

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, luganega-saucijs, peterselie, ui en varkensworstjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Oosterse karper - carpa all'orientale

Ingrediënten:
amandelen, grof zout, karper, rozijnen, suikerklontjes en vis

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Olipodrigo

Ingrediënten:
aardappel, bloem, chipolataworstjes, eidooier, eringi, groene asperge, half-om-halfgehakt, hartzwezerik, jeneverbes, kalfsjus, kalfswang, kaneelstokje, knolselderij, kwartel, lamsschenkel, laurierblad, meiknol, paneermeel, peper, pistaches, prei, rode ui, rundermerg, steranijs, ui, varkenspoot, water, witte peperkorrels, zilverui en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Stroganov met zoetzure komkommer & honing

Ingrediënten:
bloem, boter, honing, laurierblad, mager rundvlees, olijfolie, paprikapoeder, peper, ui, zoetzure komkommer en zure room

Keuken:
Fins
Soort:
stoofgerecht