Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kappertjes, lente ui, munt, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: banketbakkersroom, gelatine, citroensap, citroentijm, honing, munt, pijpkaneel, taartbodem, vijgen en water
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde bonen, gedroogde pasta, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, pancetta, peper, rozemarijn, tomaat, ui, venkelknol, wilde venkel, zout en zwoerd
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: courgette, knoflook, munt, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vierge olijfolie, oregano, peterselie, water, zeebaars en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelmelk, blanke amandelen, citroenschil, jasmijnbloesem, kaneel, maïzena, pistachenoten, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, suiker, ui, water, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, kaneelpijpje, kruidnagel, kweeperen en suiker
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broccoli, caciocavallo, gedroogd chilipepertje, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peterselie, provolone dolce, provolone semipicante en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, caciocavallo, ei, gedroogde tomaat, spinazie, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, provolone dolce, ricotta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroensap, droge witte wijn, italiaanse artisjokken, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
1 notitie
Ingrediënten: bloem, ei, peper, venkel, zonnebloemolie, zout en peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroenzest, couscous, kaneelpijpje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, peterseliestelen, schaal- en schelpdieren, tomaat, ui, vis, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, droge witte wijn, chinese garnalen, groentebouillon, honing, knoflook, peper, room, roomboter, saffraan, sjalot, vongole en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, chilipeper, droge witte wijn, knoflook, korte pasta, munt, peper, suiker, tomatensaus, zonnebloemolie, zout en zwaardvis
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: aubergine, knoflook, munt, olie, oude caciocavallo, peper, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: olijfolie, paprika en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: spinazie, knoflook, olijfolie, oud brood, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek