Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aubergine, basilicum, amandel, groene kool, peper, provolone, ricotta, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ei, eigeel, spinazie, knoflook, tarwebloem, tomatensaus, verse ricotta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vierge olijfolie, fijn zeezout, peterselie, water, zeebaars en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, gedroogd pepertje, knoflook, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, bloem, citroen, ei, olijfolie, peper, peterselie, sla en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, boter, citroenzest, ei, fijne suiker, kaneelstokje, kruidnagel, pure chocolade, rum, sinaasappel, sinaasappelsap, steranijs, suiker en vanillepeul
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kikkererwtenmeel, peterselie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, caciocavallo, gedroogd chilipepertje, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provolone semipicante en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, grof zeezout, olijfolie, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, groentebouillon, honing, kappertjes, konijn, olijfolie, peper, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroensap, perzikvruchtvlees, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel, amandelextract, amandelmelk, glucose, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, vis, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: alcohol, citroen, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge spaghetti, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, ontzouten kappertjes, peper, rode wijn, sinaasappel, venkelknol en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: chilipeper, knoflook, pecorino, reuzel, rode wijn, rugspek, suiker, varkensdarm, varkensnek, varkensschouder, venkelzaad en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: chilipeper, ijsbergsla, olijfolie, primo sale, radicchio en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: champignon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek